tiistai 19. maaliskuuta 2019

Kuvat superhelposti kirjaksi




Niin on vain päässyt meilläkin käymään, että kuvia ei ole tullut juuri teetettyä digiaikaan siirtymisen jälkeen. Se tuntuu itselleni erittäin suurelta mokalta, sillä valokuvauksen lisäksi olen aina tykännyt myös katsella valokuvia. Kun valokuvia ei ole teetettynä, vaan ne ovat laitteiden muistissa ja ties missä pilvissä, niin eipä niitä tule juuri koskaan katseltua. Silloin ennen vanhaan, kun meillä kävi vieraita, ja kuvia vielä teetettiin, saatettiin istua ystävien kanssa selailemassa valokuvia, ja siinä tuli sitten kuulumiset vaihdettua samalla perinpohjaisesti.





Olisiko ollut kaksi viikkoa sitten, kun näin Instagramissa Resnapin mainoksen, jonka kautta päädyin kokeilemaan kuvakirjan tekoa viime vuoden Insta -kuvistani. Ilmeisesti älyteknologian avulla ohjelma valikoi ja asetteli kuvat noin 10 minuutissa, minkä jälkeen kirja oli selattavissa näytöllä ja muokattavissa, jos sellaista olisi halunnut tehdä. Olin vain niin iloinen lopputuloksesta jo siinä, että laitoin kirjan tilaukseen sellaisenaan, vaikka sen hinta oli isommassa koossa ja paremmalla paperilla toimituskuluineen noin 100 euroa (hintava). Toisaalta mietin, että itse kuvia valikoidessani tuskin olisin saanut nytkään kuvia teetettyä. Varmasti voin sanoa, että tuhansien kuvien selaileminen ja valikoiminen olisi vienyt viikkoja.



Kirja tuli eilen postilaatikkoon, ja tämä postaus syntyi puhtaasti siitä ilosta, että pitkästä aikaa meillä on kuvia, joita voi katsella vuosienkin päästä! Älyttömän helppo ja kiva tapa teettää kuvakirja omista kuvista. 




Viime vuosi oli meillä todellinen juhlavuosi. Esikoisen viimeinen koulupäivä ja lakkiaiset, kuopuksen rippijuhlat, meidän reissuimme Seychelleille...Kirjassa on tietenkin paljon kuvia kukista (miehen mielestä vähän liikaakin), luonnosta, meidän kodista, päiväretkistä,  tapaamisista ystävien kanssa, arjesta ja juhlasta. Sellainen palo tästä kirjan teettämisestä tuli, että tekisi mieli ladata lisää kuvia robotille järjestettäväksi! Kirjan mukana tuli vielä alennuskoodi, jolla saisi 45 % alennuksen seuraavasta tilauksesta. 

Mitenkäs teillä, onko tullut teetettyä kuvia valokuviksi tai kirjoiksi?

Taina


8 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia mutta hui mikä hinta. =D
    Itse olen mm Ifolorilla teettänyt kuvakirjoja jo vuodesta nakki ja keppi. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain vaiheessa kokeilin juuri Ifolorin ohjelmaa, mutta minusta se oli jotenkin...En ymmärtänyt, mitä olisi pitänyt tehdä, eikä apuja löytynyt siihen hätään. Luovutin. Olen nähnyt sekä hyviä, että vähemmän hyviä kuvakirjoja, riippuen kai tekijän pieteetistä.:))) Mulla menis ikä ja terveys pelkästään kuvia valitessa, joten tämä oli ainakin tällä kertaa hyvä ratkaisu. Ehkä vielä kokeilen jotain enemmän tee-se-itse-tyyppistäkin palvelua, kuviahan riittää noin 13 vuodelta teetettäväksi.:P

      Poista
  2. Ohoo, hauska ja näppärä palvelu, mutta melkoisen kallis! :D Olen yrittänyt pitää tapana kehittää kuvia ihan valokuvapaperille ja laittaa niitä albumeihin, mutta en ole muistanut tehdä sitä pariin vuoteen. Kun kehitettävät kuvat valitsee säännöllisesti ja aina aikajärjestyksessä, ei tule sitä monen vuoden tuhansien kuvien läpikahlausurakkaa eteen. :) Selailen kyllä kuvia koneeltakin melko usein, mutta albumi on kyllä aina albumi - ihan eri juttu kuin sähköiset kuvat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noin se toimi meilläkin ennen vanhaan.;D Toisen lapsen syntymän jälkeen ei varsinkaan ole tullut kuvia teetettyä, ne viimeisetkin on todella isossa nipussa, eivät ole itsestään albumiin menneet.:P Isäni on muuten nyt eläkkeellä laitellut kuvat albumeihin ja kirjoitellut niihin tiedotkin. Mun muistini ei varmaan eläkeiässä enää toimi noin...

      Olen niin samaa mieltä! Kuvia on parasta katsella kansioista ja kirjoista!<3

      Poista
  3. En ole teettänyt kuvia kirjaksi, olen sitä kyllä paljon miettinyt. Vaikka kirjat omille lapsille olisi kivat <3
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sitä mäkin ajattelin, että jos sais pojille sellaiset kirjat, joissa ois kuvia aluksi vaikka ensimmäisestä 10 vuodesta.:)

      Kiitos Outi, ja mukavaa iltaa!<3

      Poista
  4. Ihana kirja ja sen kasaaminen kuullosti todella helpolta...ihan parasta ♥ Teidän viime vuosi oli tosiaankin juhlavuosi ja jo sen vuoksi siitä on varmasti ollut kiva saada myös kuvakirja itselle. Kuvia ei ole tullut teetettyä enää vuosiin, vaikka otan niitä nykyisin paljon enemmän kuin koskaan aiemmin. Yhden kuvakirjan olen kuitenkin teettänyt meille ja sen on meidän hääjuhlasta. Valokuvaajamme kasasi ja tilasi sen meille. Kirja on mukava ja helppo tapa näyttää valokuvia esimerkiksi vieraille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Tuo oli kyllä varmaan ainoa tapa, millä kuvien teettäminen kirjaksi oli ylipäätään mahdollista.:))) Taannoiseen puutarhapostauskeen selasin kuvia kolme iltaa, kirjassa kuvia on mninkertaisesti, 60 sivua molemmin puolin. Ehkä olisin jo tammikuun kuvista osannut valita tässä ajassa mieluisimmat.:P

      Yksittäisistä juhlista ja esim. matkoista kuvien valikoiminen olisi hitusen helpompaa, mutta olen sitä mieltä, että sille omalle ajallekin on joku hinta. Olisi mukava päästä joskus katsomaan kuvakirjaa häistänne!<3 Kun tuut Kesähuoneeseen kahville, ota kirja mukaan!:)

      Poista