tiistai 30. lokakuuta 2018

6 x 4 minä



Pari kotiaiheista postausta odottaa julkaisua, mutta koska edelleen tuntuu, että postaukset menevät hieman ohi lukijoiden (kiitos Face-eston, joka jatkuu ja jatkuu), niin ajattelin tarttua pitkästä aikaa haasteeseen, joka on oikeastaan pyörinyt ennemmän Facebookissa, ja käsittelee vain minua.  Minna bloggasi haasteen omassa blogissaan, ja innostuin minäkin toteuttamaan haasteen näin. Tykkään itse näitä kovasti lukea, sitä oppii ihan uusia puolia ihmisistä! Lähde sinäkin mukaan, jos et ole vielä täysin kyllästynyt kyseiseen haasteeseen.





Neljä paikkaa, joissa olen asunut.

1. Sonkajärvi
Ei ole ensimmäinen asuinpaikkani, mutta siitä huolimatta minut on savolaisella viekkaudella ja vääryydellä merkattu siellä syntyneeksi. Vanhempani piipahtivat siellä vuoden (ja minä olin tietenkin mukana), mutta mitään mielikuvia kyseisestä paikasta ei tietenkään ole. On sieltä kotoisin (kai oikeasti) mm. näyttelijät Antti Holma ja Jussi Vatanen, ja pidetäänhän siellä ne kuuluisat Eukonkannon MM -kilpailut!

2. Kajaani
JOS olisin jostain kotoisin, niin ehkä sitten Kajaanista. Sen verran monta muuttoa olen lapsuudessa kokenut, että siksi tuo jos. Joitakin ihania lapsuudenystäviä Kajaanista olen onneksi löytänyt uudelleen Facebookin kautta, vaikka monien kanssa tuli kirjoiteltua vuosikausia etelään muuttamisen jälkeen.

3. Hämeenlinna
Opiskelukaupunkini, jossa asuin erään Maire-tädin nurkissa, ja lähdin aina Lahteen kotiin yöksi, jos se suinkin oli mahdollista. Kaunis kaupunki, johon en kotiutunut ollenkaan.

4. Lahti
Vaikka en ole mistään kotoisin, niin täällä on koti ja tänne olen juurtunut. Näitä juuria ei ihan pienestä viitsi lähteä repimään sijoiltaan.





Neljä paikkaa, joissa olen työskennellyt.

1. Bromanin mansikkatila
Mansikkamaalla olen ollut poimijana, sekä itsepoimijoiden ohjaajana ihan tuntipalkalla. Ensimmäisen kerran olin kesätöissä jo seitsemännen luokan jälkeen. Mansikoiden poiminta oli kyllä ihan kamalan rankkaa, lisäksi mansikkamaalle tietenkin mentiin enimmäkseen fillarilla kukonlaulunaikaan, ja kotiinkin piti vielä jaksaa polkea. Ei ollut ihan naapurissa se mansikkatila...Ison perheen lapsena kesätyöt oli ainoa keino saada jostain omaa rahaa. Omien lasten kohdalla olen ollut varmaan liiankin höveli, ja ajatellut, että kyllä ne koululaisetkin lomansa on ansainneet.

2. S-market Mascot
Heti yhdeksännen luokan TET- jakson jälkeen hain kesätöitä kaupasta, ja niitä hommia tuli tehtyä vielä opettajaksi valmistumisen jälkeenkin ennen syksyistä koulun alkua. Paljon kivoja muistoja! Kerran Aki Sirkesalo ja Sami Saari kävivät kassallani ruokaostoksilla. Messilässä oli tuolloin aivan järkyttävän isot juhannus(?)festarit, ja festarikansaa riitti niin ostoksille kuin juoksuostoksillekin...

3. Liipolan erityispäiväkoti
Kirjoitusten jälkeen olin mm. pari vuotta avustajana. Tästä työpaikasta jäi todella mukavat muistot, talossa oli hyvä henki, ja osastollamme aivan ihanat työkaverit. Joskus mietin, että mihinköhän maailma on ne silloiset naperot kuljettanut. Samalla tuli kuitenkin todettua, että päiväkoti ei ole minun työpaikkani. Tykkään enemmän opettaa kuin hoivata.

4. Vuorikadun koulu
Tätä ihanaa koulua ei enää ole olemassa. Suurin osa niistä opettajista, joiden kanssa 20 vuotta sitten aloittelin tätä uraani, ovat eläkkeellä. Mulla on ollut ihan mahdottoman hyvä onni työyhteisöjen suhteen. Tässä talossa työskenteli huipputyyppejä, joiden opit olen oikeastaan sisäistänyt vasta vuosien saatossa. Rakennuksena "Lahden kansakoulu" on ainutlaatuinen, ja välillä mulla on vieläkin ikävä niitä metrinpaksuisia seiniä, kattomaalauksia eteisportaikossa tai isoisänluokan tunnelmaa, jossa oli lankkulattiat, paripulpetit ja isot ikkunat suoraan kaupungin sydämeen.<3

Neljä ohjelmaa, joita seuraan TV:stä.

1. Ratamo
Meillä on ollut C-more vasta vähän aikaa, mutta tämä sarja on katsottu nyt ihan muutaman viikon sisällä. Sarjasta on vielä kaksi osaa tulossa. Uusi jakso putkahtaa näkyville aina torstaisin. 

2. Hyvät ja huonot uutiset
Suurin osa seuraamistani sarjoista on huumoriohjelmia, paitsi jännärit. Aivot narikkaan ja sitä rataa. Kari Ketonen oli minusta nappi vetämään tätä ohjelmaa, ja hänen vaihtumisensa Riku Niemiseen harmittaa vielä vähän.

3. Pitääkö olla huolissaan
Tykkään kovasti erityisesti Miika Nousiaisen ja Kari Hotakaisen huumorista! Ihan viime aikoina minua on hiukan ärsyttänyt ohjelmassa Jenni Pääskysaaren jatkuvat hihittelyt.

4. Sohvaperunat
Tätä katsomme yleensä miehen ja kuopuksen kanssa yhdessä. Sohviksista on tullut kuin vanhoja tuttuja. Meidän perheen suosikkeja ovat Turun pojat, Osku ja Juhani, sekä blondit, Iida ja Nelli.:)





Neljä paikkaa, joissa olen käynyt.

1. Kreikka
Kreikassa olemme matkailleet monta kertaa, koska Kreikka on vaan niin ihana!<3 Viime reissusta Kreikkaan on jo ties kuinka monta vuotta, ja kyllä tekiskin mieli vaikka saarihyppelylle ensi kesäni. Kesällä muistelin vuosien takaista matkaamme Skiathoksen saarelle blogissa Mammia Mia -elokuvasta inspiroituneena.

2. USA
Ainoan USAn reissun teimme reilu kolme vuotta sitten, siitä löytyy postauksia täältä ja täältä ainakin.

3. Dubai
Viime joulun vietimme ensimmäistä kertaa ikinä lämpimässä. Lähtisin erittäin mielelläni vaikka tänä jouluna uudelleen, paha vain, kun ei ole varaa. Postaukset matkasta löytyvät tästä ja tästä.

4. Seychellit
Miehen ja minun 20 -vuotishääpäiväkohde, paratiisisaaret Intian valtameressä. Postaukset aiheesta luettavissa täällä ja täällä.





Neljä ruokaa, joista pidän.

1. Marjat
Ulkomailla ollessa kaipaan eniten marjoja. Niitä tulee syötyä vähintäänkin joka aamu, usein muutenkin.

2. Pippuripihvi
Lahden El Torossa on aivan taivaallisen hyvät pippuripihvit, mutta osaan kyllä itsekin laittaa sen verran hyvät pihvit, että aika harvoin raaskii pihveistä ravintolan hintaa maksaa.

3. Perunamuusi
Lapsena rakastin mummon tekemää perunamuusia. Meillä kotona muusin tähteistä tehtiin aina perunavelliä, ja sekin oli ihan hirmuisen hyvää. Muusia teen ehkä kerran tai kaksi kuukaudessa, ja jotenkin olen tainnut vieraantua sekä muusista, että perunavellistä vuosien saatossa.

4. Kaurapuuro
Kunnolla haudutettu kaurapuuro on minusta ihanaa! Viime viikolla mökillä söimme äidin tekemää puuroa joka aamu, ja minä laitoin siihen tapojeni vastaisesti voisilmän. Ei voi olla oikeastaan parempaa aamupalaa. Taidan palata puuroaamupaloihin muutaman vuoden smoothie - ja jogurttiaamupalojen jälkeen...





Neljä juomaa, joista pidän.

1. Vesi
Aloitan aamuni vedellä, ja juon sitä sekä janoon, että ruoan kanssa. Maidonjuonti loppui vain jossain vaiheessa aikuisuutta.

2. Kahvi
Kahvia olen oppinut juomaan vasta ihan viime vuosina. Ulkomaanreissujen cappucinoista se sai alkunsa. Lapsena ja nuorena aikuisena join teetä ja kaakaota. 

3. Kaakao
Harvoin tulee nykyään juotua, mutta tykkään kyllä edelleen. Tänään ja eilen olen muuten töistä tultua juonut lämmintä kaakaota, sillä kylmyys on tuntunut menevän luihin ja ytimiin.

4. Valkoviini
Punaista en osaa juoda ollenkaan, ja alkoholin suhteen olen aikamoinen nirppanokka. Maistuu pahalta. Kuiva valkoviini tai kuohuviini ovat poikkeus sääntöön.


Opitko uutta?:)

Mukavaa viikkoa, sehän on jo melkein puolessa!
Taina



24 kommenttia:

  1. Hei, tämäpä oli hauska! Kivaa luettavaa. :) Toivottavasti se Facebook-esto jo kohta loppuisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Varpuslintu!<3 Kaikki kommenttisi ovat olleet ihania ja mieltäpiristäviä, ja niillä on ollut erittäin iso merkitys tämän eston aikana.<3 Tänään viimein esto poistettiin (eli joku ihminen kävi tsekkaamassa mun postaukset ja totesi, että syytön oon). KIITOS<3

      Poista
  2. Kiva lukea vaihteeksi tämmöistä postausta!Sai käsityksen sinusta ihmisenä ja samoja asioita itsekin allekirjoitan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku, on nämä "sivuraidepostaukset" jääneet ehkä ajanpuutteen vuoksi lähinnä jäänyt tekemättä. Nyt täytyy taas yrittää postailla aktiivisemmin vähän kaikesta, ja ottaa eston aiheuttama vahinko takaisin! Jihuu, esto on poistettu!:)

      Poista
  3. Nämä ovat kyllä hauskoja! Taidan napata omaankin blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa ihmeessä!<3 Minusta oli kiva lukea näitä Facessakin, mutta blogiin voi vielä runsaammin kertoilla...

      Poista
  4. Tää oli kiva :) Taidan napata minäkin tämän itselleni. Pari postausluonnosta odottelee, mutta en oikein saa aikaiseksi viilata niitä loppuun ja valokuviakin ne tarvitsisivat - ja niihin taas ei riitä valoa pimeinä iltoina. (Että inhoan tätä pimeää aikaa, kun ei edes pysty kuvan kuvaa ottamaan, aargh.)

    Mukavaa viikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihan sama tuska täällä! Musta ei IKINÄ voi tulla marras- tai tammikuun ystävää. Joulukuu menee, koska on joulu. Tänään toivoin ehtiväni kotiin ennen pimeää, sillä oli aika kirkas sää ja mulla loppuu tunnit yhden jälkeen. No, yhden vanhempainvartin ja pojan parturissa käynnin jälkeen kun kotiuduin, oli ensiksi sytytettävä valot.:( Aiempina vuosina olen tähän vuodenaikaan yleensä yrittänyt kuvailla viikonloppuisin varastoon, on kai pakko palata samaan tulevasta viikonlopusta lähtien...Mua rassaa myös tää kellojen siirtely, sillä oma sisäinen kelloni on aika tarkka, ja nyt heräään ihan liian aikaisin aamulla, yöunet jää lyhyeksi.

      Just nyt tämä viikko tuntuu erityisen hyvältä, koska face-esto lähti just veks! Kiitos Tuula, olet ihana!<3

      Poista
  5. Tätä oli kiva lukea! :)
    Ja jotenkin erityisen kiva, kun olet samoilta huudeilta, niin yhtymäkohtia on paljon.
    El Toron pippuripihvit ovat vailla vertaa, samoin paikan härkäruukku. Jos joku ravintola on hyvä, sen ei tarvitse vaihdella sisustuksia tai muutakaan, sama konsepti viehättää vuodesta toiseen.
    Ja kyllä nyt saisi tuo face-esto nyt jo loppua!!! En voi ymmärtää moista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!<3 Sanoit taikasanat!<3 Esto läks viimein! Olen onnellinen, mutta en voi kieltää, etteikö olisi jäänyt vähän hampaankoloon sekä ilmiantajaa, että facea kohtaan...On ihanaa, kun voi taas toimia normaalisti blogin kanssa!<3

      Tuo on just niin totta, mitä sanot El torosta! Mä en ole muistaakseni KOSKAAN pystynyt tilaamaan siellä mitään muuta kuin pippuripihvin, sillä se on niin hyvää.:)))

      Poista
  6. Ainahan näistä jotain oppii :) perunamuusi kyllä rokkaa kun se on itse tehtyä ...namskis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mummon muusi ei ollut jauhoista tehty.;D
      Kiitos Onneli, kun kommentoit!<3

      Poista
  7. Opin paljon uutta sinusta. Kiva haaste kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!:) Kyllä mäkin mietin, että mitä tähän uskaltaa kirjoittaa, kun nykyään on kaikenlaista...

      Poista
  8. Kiva, että lähdit haasteeseen! Näitä on niin mielenkiintoista lukea! Ja opin uutta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Mäkin opin uutta sinusta!:) Olis kiva nähdä jälleen jossain vaiheessa.<3

      Poista
  9. Kivoja juttuja! Pitääpä postata itekin nämä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sannis!<3 Täytyypä tulla kurkkimaan blogiisi!

      Poista
  10. Opin uutta! Olipa hauska haaste - tästä nappaan myös ehdottomasti kopin! :)
    Terkkuja sinne Lahteen!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kuulla!<3 Ihana myös, että ennätit kommentoimaan!<3
      Mun on pitänyt linkittää sun blogi uudelleen, mutta sitäkään en ole vielä ehtinyt. Onneksi instasta pääsee kätsysti lukemaan postaukset, kommentointi vaan tökkii puhelimitse.

      Poista
  11. Olipas kiva postaus.Mä olen muuttanut n.20 vuotta sitten Vantaalta Lahteen enkä ole kyllä takaisin haikaillut

    VastaaPoista