tiistai 26. joulukuuta 2017

Lämmin joulu 2017Syysloman jälkeen aloimme miettiä vaihtoehtoa viettää joulua muualla kuin kotona. Viime vuosina olemme viettäneet jouluja enimmäkseen oman perheen kesken kotona vanhempieni muutettua takaisin Kainuuseen ja appivanhempieni kuoltua. Olen haaveillut lähinnä joulunvietosta Lapissa, mutta mieheni toivoi kolean ja sateisen (hänellä myös lomattoman) kesän jälkeen reissua valoon ja lämpöön. Olin helppo suostuteltava.;) Aika moni tosin ihmetteli, että kuinka voin jättää joulun väliin, kun olen jouluihminen. Mielestäni en ole jättänyt joulua väliin, vaikka aaton vietimmekin lämpimässä ja joulupäivä kului kotimatkalla. Olen poiminut rusinat pullasta, ja nauttinut joulunodotuksesta ehkä edellisiäkin jouluja enemmän. Tärkeintä itse joulussa on tietenkin perheen kanssa yhdessäolo, ja aika tiivisti tuli oltua yhdessä kahdeksan päivää, paljon tiiviimmin kuin kotona.

Matkakohteeksi valikoitui Dubai takuulämmön vuoksi. Mikään puolihaalea ei kiinnostanut viime kesän säistä johtuen. Kovasti minua olisi houkuttanut Kalifornia. Toivottavasti tuo matkahaave toteutuu joku päivä... Sinne olisikin saanut melko edullisesti lentolippuja joulun tienoilla. Kaliforniassa ei kuitenkaan ole tähän aikaan vuodesta erityisen lämmin, ja aikaerorasituksineen reissu olisi voinut käydä näillä aikatauluilla turhan rankaksi. Ystävältäni saimme lämpimän suosituksen matkustaa mielummin Dubaihin, koska se hänen mukaansa vähän kuin Amerikka pienoiskoossa, mutta lähempänä. Nappimääritelmä mielestäni. Eikö teillekin tule mieleen New York noista kaupunkikuvista?


Dubai on superlatiivien kaupunki. Tuntuu, että kaikki on suurinta, korkeinta, parasta, kalleinta tms...Ajattelin tehdä ajan kanssa laajemman postauksen, jotta reissu tulee paremmin tallennettua itselle, ja ehkä postauksesta on iloa jollekin Dubaihin matkaavalle myös. Mieli on edelleen siellä aavikon reunalla.<3 Kuvia siirsin koneelle hieman yli 800, joten joku päivä saattaa vierähtää matkaa sulatellessa.:)
Nähtävää ja koettavaa riitti hyvin viikon reissulle, kauemminkin olisimme viihtyneet. En pidä ollenkaan mahdottomana ajatusta lähteä uudelleen Dubaihin, kiehtova paikka todella! Itää ja länttä samassa paketissa.:)

Nyt taidan laittaa takkaan tulet ja siirryn sohvalle tirsoille.
Ihanaa, kun täällä olette saaneet nauttia valkoisesta joulusta!<3 Hyvää tapaninpäivää!

Taina


 Joulun Kukkailotteluun voi linkittää vielä tämän illan ajan.

22 kommenttia:

 1. Taatusti upea reissu! Mukavaa tapaninpäivää, Taina.

  VastaaPoista
 2. Meillä suunnitellaan ensi joulun viettoa jossain muualla. Dubai ei ehkä kuulu vaihtoehtoihin, mutta kiinnostaa ehdottomasti vaikka seuraavaksi parisuhdelomakohteena eli postauksia odotellen 😊

  Kivaa tapanin iltaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun joulu lämpöisessä on kokeiltu, ja hyväksi todettu, saattaa olla, että toisenkin kerran lähdemme jonnekin lämpöön. Dubai oli hieno kokemus! Kiitos Tuja!<3

   Poista
 3. Ihania kuvia, etenkin tuo ensimmäinen on niin hauska! Mielellään kuulisin lisää Dubaista, olen ajatellut siitä vähän ristiriitaisia ajatuksia eri lähteiden perusteella. Tuntuuko epäaidolta? Entä miten arabikulttuuri siellä näkyy? Olen joissain arabimaissa vieraillut eikä aina ole naisena tuntunut kivalta niissä
  Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysysmyksiä Sari!:) Toivottavasti jälkimmäisestä postauksesta saat paremman kuvan. Yritin kirjoittaa sen huolella. Jos tykkää Amerikan ihmeistä, niin Dubaissa ne on vähän lähempänä.;D Tuntui hassulta, että esim. kauppakeskuksissa ja hoteilleissa soi ihan täysin joululaulut, amerikkalaiset tietenkin.
   Mukavia vuoden viimeisiä päivä sinne Espanjaan!<3

   Poista
 4. Valo ja aurinko tuntuivat varmasti ihanilta kostean kesän ja syyskauden jälkeen. Joskus haaveilen aurinkomatkasta keskellä pimeintä jaksoa, mutta jouluna on vaikea kuvitella itseään muualle kuin kotiin perinteiden keskelle. Mieluusti lähtisin nyt just jonnekin rauhaisaan keitaaseen lepäämään. Otan siis mielikuvitusmatkan ja nautin. 💚 Hyvää joulun aikaa Taina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Aurinkotuolissa maatessa ajattelin, että tätä lämpöä ja valoa tulee välittömästi ikävä kotona..ja niinpä taisi tulla. En ymmärrä, miksi aina pitää olla niin harmaata.:/ Teidän koti on aivan tehty joulunviettoon ja kesän myös! En minäkään raaskisi sieltä lähteä kuin joulun ja kesän välissä.<3
   Kiitos samoin Tuija!<3

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Instasta olenkin jo kuvia kateellisena katsonut. Kiva kuulla, että reissu oli onnistunut! Me ollaan vietetty yksi joulu + uusivuosi Espanjassa. Oli kyllä mukava joulu! Ja tuli vietettyä enemmän aikaa oman perheen kanssa kuin kotona olisi tullut vietettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!<3 Teillä olikin just se pariviikkoinen Espanjan reissu! Olen yrittänyt välillä puhua omille vanhemmilleni, että voisivat hommata talviasunnon jostain lämpimästä paikasta, mutta ei ole tehonnut.;D Reissussa kyllä ollaan aina niin tiiviisti yhdessä, että kotiin tultua taitaa jokainen hakea hetken omaa rauhaa.:)

   Poista
 6. Ihanalta kuulisti tuo teidän reissu. Mukavaa tapania Taina! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa, melkein olisi vielä muutaman päivän voinut ollakin! Kiitos Kati!<3

   Poista
 7. Aivan ihanalta näyttää teidän loma lämpöisessä ja upeat kuvat!
  Oikein leppoisaa Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
 8. Matkakuumetta rupesi heti pukkaamaan näitä kuvia katsellessa;) Vihjasin jo miehelle, että Dubai saattaisi olla käymisen arvoinen paikka...
  Kivaa Tapaninpäivän iltaa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tiedän tuon kuumeen, sillä mulla se on krooninen!;)) Haluaisin HETI suunnitella uutta matkaa, on niin paljon maailmaa nähtävänä. Myös tämä auringon vähäisyys pännii...
   Kiitos Ellen!<3 Mukavaa loppuvuotta!<3

   Poista
 9. Dubai on minunkin haaveissani, joten kiva on siitä päästä kuulemaan lisää. Ihanalta ainakin kuvien perusteella näyttää.
  Mukavaa Tapaninpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus Dubaille. Olen varma, että tykkäisit. Kiitos Outi!<3

   Poista
 10. Upealta paikalta näyttää! Mua jotenkin kiehtoo tuollainen idän ja lännen sekoitus. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hirmuisen mielenkiintoista ja vähän jännitinkin etukäteen, kun en ole missään arabimaassa käynyt. Dubai on varmasti hyvä paikka aloittaa, sillä länsimaisuutta on siellä niin paljon.:)

   Poista
 11. Palan halusta kuulla millaista siellä oli! Jonain päivänä mekin paetaan jouluksi jonnekin lämpimään, tosin tovi siihen taitaa vierähtää mutta sillä aikaa voi fiilistellä lukemalla muiden matkakertomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jälkimmäinen postaus oli mieleesi Maiccu!<3 Voisin lähteä toisenkin kerran Dubaihin ja ylipäätään jouluna jonnekin muualle.:)

   Poista