tiistai 21. elokuuta 2018

Lensball - Maailma kädelläsi, pallon sisällä



Istuin reilu pari viikkoa sitten ystäväni Satun syntymäpäivillä. Hän oli saanut mieheltään lahjaksi Lensballin, "valokuvauslelun", joillaista olin ihmetellyt joissakin kuvissa aiemmin kesällä. Siltä istumalta googlasin pallon ja laitoin miehelleni viestin, että tuollainen kelpaisi minullekin synttärilahjaksi. Ne synttärit kun ovat vain pari päivää Satun synttäreiden jälkeen.









Pallo on ollut nyt minulla viisi päivää, ja olen aivan täydellisesti sen lumoissa. Pallokuvat ovat herättäneet heti niin paljon kiinnostusta, että päätin postailla "palloilusta" sen, minkä tällä tietämyksellä osaan kertoa. 

Pallo kääntää kaiken siinä näkyvän ylösalaisin. Pallo tuntuu ikään kuin kokoavan näkymän pallon takaa sen sisälle. Palloa voi pitää kädessä tai kädellä kuvatessa, tällöin kameralle jää vain toinen käsi.  Pallon voi asettaa kuvauksen ajaksi esimerkiksi  maahan, kiven tai kannon päälle, vaikka oksanhaaraan, jos alusta on vain tarpeeksi tukeva tai tasainen, eikä pallo lähde vierimään kesken kuvaamisen. 








Ennen kuvan ottamista kohdistan kameran palloon ja tarkistan näkymän pallon sisällä. Kuvausassistentti, joka pitää palloa, on ihan hyvä keino tehdä kuvaamisesta sujuvampaa. Lasipallo toimii myös polttolasina, sen huomasin sunnuntaina rannalla yksin kuvatessani. Aurinko osui suoraan palloon, ja kädessä tuntui sen verran kova polte, ettei suorassa aurigossa kuvaamisesta siksi tullut mitään. Jonkun kuvan olen napannut myös pallon päältä. Männynneulasia ei neulasiksi uskoisikaan! Ihan tavallinen maisemakuvakin, johon olen pallon asetellut mukaan, muuttuu mielenkiintoisemmaksi pallon ansiosta. 








Heti paketin avattuani räpsin kuvia hetken sisällä. Muutaman kuvan jälkeen menin pihalle, ja totesin, että pallo sopii ainakin tällaisella aloittelijalla parhaiten ulko- ja maisemakuvaukseen. Varmaan pallolla saisi hauskoja henkilö- ja sisustuskuviakin, jos osaisi! Harjoittelu jatkuu... Pallon avulla voi poimia ympäristöstä kauniita yksityiskohtia. Se on oiva leikkikalu valokuvaukseen, vain oma mielikuvitus on rajana. Kuvanmuokkauksella voi sitten halutessa häivyttää ympäristöä leikkaamalla kuvasta "ylimääräiset" pois tai vaikka kääntämällä kuvan ympäri tai sivuittain, joilloin horisontti joko kääntyy oikeinpäin, tai muuttuu tarkoituksella muuksi. 







Lensball on antanut jo näin lyhyessä ajassa erittäin paljon intoa ja inspiraatiota valokuvaamiseen. En muista, koska viimeiksi olisin ollut näin innoissani valokuvaamisesta. Maailmaa alkaa katselemaan uudella tavalla, uusia kuvausmahdollisuuksia etsien.  Ideoita kuvaamiseen voi etsiä ainakin Instagramista, #lensball -tunnisteella löytää aivan järisyttävän upeita kuvia ja ideoita. Vähän harmittaa, ettei minulla ollut tätä palloa kesällä Seychelleillä! No, toisaalta, ihan arkinenkin ympäristö muuttuu pallon kautta paljon mielenkiintoisemmaksi. Voihan olla, että tämä lensball -innostus hiipuu jossain vaiheessa, mutta hintaansa nähden pallo on mielestäni edullinen investointi valokuvaukseen harrastuksena. Pallon mies tilasi lahjaksi minulle täältäTämä postaus ei siis ole mainos, vaan syntyi pelkästään ilosta, jonka lensball toi tullessaan.


Taina


25 kommenttia:

  1. Ai että mutta tää vaikuttaa niin hitsin kivalta, että sais se Kiinan kone jo pikkuhiljaa laskeutua, että saisin omani. Kiitos sulle inspiraation välittämisestä ja Satulle tietysti kans, jos oli alunperin hältä peräisin. (En ole vielä tainnut nähdä Satun ottamia pallokuvia).

    Tää on vähän sama juttu vissiin kuin Pokemonien metsästys :). Tulee lähdettyä liikkeelle erilaisiin ympäristöihin, kun on uutta mielenkiintoa. Muuten tulee tallattua enimmäkseen niitä samoja polkuja. Josta tulikin mieleeni, että golfkentän ympäristöstä sais varmasti kivoja kuvia kanssa, joten taidan vaihtaa pienet valkoiset pallot lensballiin seuraavalle kierrokselle. Kunhan ensin linssipallo ensin kotiutuu.

    Ja ettei tärkein unohdu: mielettömän hienoja kuvia <3. Ja kiitos kun väläytit ton kuvankäsittelyasiankin. Olen meinaan ihmetellyt joidenkin kuvia, joissa lensballin sisälmys ei olekaan nurinperin vaan oikein päin. En vaan ollut tajunnut, että jaaniinjuu, kuvankäsittelyllähän sen voi kääntää ihan siihen suuntaan kuin haluaa. Taidan olla oikeesti tulossa vanhaksi tai jotain, kun musta tuntuu, että tyhmenen päivä päivältä. Onneks on mua viisaampia ystäviä olemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :))) Kyllä kuule äskenkin harmitti, kun ei ollut kameraa ja palloa mukana, kun harmaan päivän päätteeksi taivas olikin aivan mielettömän upea, ja kaikki Lahden maamerkit ihan hoodeilla!:/ No, joka päivä ei valitettavasti voi olla kuvauspäivä näin arkena.

      Kyllä siinä miesten huuli pyöristyy, kun esittelet oman palosi heille!;D Voi iskea pallokateus vielä.:P Olen aivan varma, että golfkentältä saa hyviä kuvausaiheita!

      Kiitos Annukka!<3 Mä kuule itse ihmettelin muutamia kuvia, että miten nää on tehty...Oli mm. kuva, jossa pallo oli vesilätäkössä, siihen heijastui tietenkin pallon kuvajainen ja oli aivan törkeän hieno kuva. Yhdessä pallosta valui vettä, ja kuva oli käännetty vaakatasoon. Sekin oli minusta upea. Vesileikit pallon kanssa odottavat...:D

      Ja höpis, olet yksi terävimmistä ihmisistä, joita tunnen, ja tunnen aika monta fiksua ihmistä!<3

      Poista
    2. Sinullekin piti vielä toivottaa mahtavia hetkiä uuden leikkikalusi kanssa, kunhan sen saat!<3

      Poista
  2. Aivan upeita kuvia. Aikamoisen kiva tuollainen pallo kyllä on. Saa varmasti enemmän innostumaan kuvaamisesta.
    Ihanaa tiistai-iltaa Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Minä iloitsen tänään sun puolesta, kun sait oman miesväkesi viimein kotiin!<3 Ihanaa Outi!:)

      Poista
  3. Upeita kuvia!
    Täälläkin ootellaan Kiinan konetta saapuvaksi, sillä minunkin oli pakko tilata tälläinen lelu😃 Ja odottavan aika on pitkä😞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!!:)) Olet jo kolmas, joka on ilmoittanut tilanneensa pallon!:D Ja TIEDÄN! Ihan ärsytti, ettei mies tilannut palloa sillä hetkellä, kun viestin laitoin, vasta pari päivää myöhemmin.:/ No, ihania kuvaushetkiä, kunhan pallo saapuu!<3 Ja KIITOS!<3

      Poista
  4. Kiehtova esine tuo palleroinen! Vähänkö tekisi itsekin mieli ♥
    Hienoja kuvia oot ottanut sen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Eilen teki mieli jäädä Helsinkiin kuvaamaan, olisi ollut niin paljon paikkoja...No, mies oli kuskina, eikä ollenkaan innostunut mun ajatuksesta. Mietin, että pitäiskö viikonloppuna lähteä ihan asioikseen Helsinkiin.:P Tällaista se pallo saa aikaan.:)

      Poista
  5. Tuo vaikuttaa kyllä kiinnostavalta kapistukselta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiheuttaa pahaa riippuvuutta.;D Mutta suosittelen silti!

      Poista
  6. Ihan mielettömiä kuvia, täytyypä vinkata miehelle.

    VastaaPoista
  7. Onpas hassu "vehje". Mun pitäis varmaan ensin innostua ylipäätään kuvaamisesta ennen kuin tuollaisen tilaan. Tai sitten esittelen miehelle, ja se innostuu heti ja tilaa tuollaisen. Pakkohan munkin on sitten kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tuli jälleen käytyä "palloilemassa", kun poika istui parturissa.:) Ja eilen oli pakko illalla lähteä. Tämä on nyt mun "koira".;D Itse löysin tästä innon, mutta kuka mistäkin!

      Poista
  8. Pallokuvia olenkin jo ihastellut instatililläsi. Pieni pallokuume nousemassa täälläkin...
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Ihanaa viikonloppua sinnekin!<3
      Ihan todennäköistä, ettei tuo pallon kanssa jaksa loputtomiin kierrellä, mutta ainakin vielä intoa lähteä kameran ja pallon kanssa riittää.:D

      Poista
  9. Ihastelinkin instassa näitä pallokuvia ja mietin, että mikä ihme tuo pallo oikein on. Nyt selvisi. Kiitos kattavasta tietopaketista! Vähän rupesi himottamaan itseäkin tuollaisen pallon hankkiminen, hmm...Kauniita kuvia olet sen avulla kyllä kuvaillut ja uskon, että valokuvaaminen saa ihan uutta inspistä sen avulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Nyt vasta huomasin kommenttisi, pahoittelut!
      Viime aikoina pallo on saanut olla aika rauhassa, kun valo on niin vähissä muutenkin.:) Tänään olisi voinut tulla kivoja otoksia pallolla, vaan luonnonhelmaan lähtiessä joutuu joka kerta punnitsemaan, kuinka paljon oheistarpeita jaksaa raahata.;D

      Poista
  10. Pakko laittaa kyllä itsekin tilaukseen nyt, kun sai hyvän suosituksen sivusta! Toivottavasti kerkeää saapumaan ennen kuin lähden reissuun. :D Aivan mielettömän ihania kuvia! Jatka vaan samaa rataa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!<3
      Tästä saa kyllä kivasti uutta intoa valokuvaukseen, ja kunhan seuraava ulkomaanreissu koittaa (ei oo varattuna edes), niin varmasti pallo lähtee mukaan. Kannattaa googlailla, niin saa vinkkejä myös siitä, millaisia kuvia pallolla voisi ottaa.:) Kiva, jos tästä oli sulle hyötyä!:)

      Poista
  11. Mistä tuollaisen lasipallon voi tilata?

    VastaaPoista
  12. Some really amazing lensball tips and thank you for sharing your own images too!

    VastaaPoista