lauantai 30. joulukuuta 2017

Se, joka vanhoja muistaaVoitte sohia minua tikulla silmään (menee tähän samaan flunssakurimukseen, joka ei ota helpottaakseen)! Tykkään muistella vanhoja, varsinkin mukavia juttuja. Valoisan luonteeni vuoksi tavallisesti unohdan ikävät asiat nopeasti, jos suutun tai petyn, pääsen sellaisista nopeasti yli. Niinpä, kun mietin pian päättyvää vuotta, niin mieleeni ei nouse kuin yksi iso pettymys, ja se pettymys taisi olla meille kaikille yhteinen, nimittäin kesä, joka ei oikein koskaan tullutkaan.


Henkilökohtaisessa elämässä vuosi on mennyt enimmäkseen vanhoja latuja hiihdellen. Työrintamalla puhalteli uudet tuulet sekä miehelle, että minulle. Mies aloitti yrittäjänä vuoden alkupuolella, ja tämä muutos palkansaajasta yrittäjäksi toi mukanaan uuden arjen meidän perheelle. Alun jälkeen oma huoleni on vähentynyt huomattavasti, töitä riittää ja yritys pyörii nähdäkseni hyvin. Yrittäjyyteen kuuluu myös epävarmuuden sietäminen, ja sitä joudun opettelemaan edelleen. Itse vaihdoin yksinpuurtamisen parityöskentelyyn nyt syksyllä. On mahtavaa jakaa työtaakka, ilot ja murheet hyvän työparin kanssa! Kolmasluokkaiset ovat maanmainiossa iässä, ja kaikista kikyistä ja säästöistä huolimatta nautin työstäni. Esikoisen vanhoja tanssittiin viime talvena ja nyt syksyllä hänestä tuli täysi-ikäinen. Täysi-ikäinen ei kuitenkaan tarkoita aikuista, olen huomannut.:P Lasten puolesta tulee murehdittua edelleen, ehkä jopa enemmän kuin heidän pienenä ollessaan. Eilen poika lähti leirille Lappiin, ja minä olin helpottunut, kun bussi viimein iltamyöhällä oli perillä. Tuoreen ajokortin omistaja on innokas ajamaan, ja olen jo monta kertaa päässyt pojan kyytiin. Esikoinen kirjoitti syksyllä kaksi ainetta, ja loput kirjoituksista on edessä keväällä. Näillä näkymin meillä siis juhlitaan lakkiaisia koulujen päättyessä. Muutaman ajatuksen olen juhlille mielessäni suonut, sillä ajalla on tapana karata käsistä kevättä kohti mentäessä...

Kuopus käy nyt kahdeksatta luokkaa, ja kasvu on ollut tänä vuonna äidille mieluista seurattavaa. Minä olen nyt meidän perheen pienen, tai ainakin lyhin.:/ Tämä meidän nuorempi oli pienempänä sellainen koululainen, että välillä meinasi olla usko koetuksella, esim. läksyjen tekeminen kesti joskus kokonaisen illan ja koulusta tuli vain negatiivista palautetta. Onkin ollut ihanaa, kun lapsi näyttää löytäneen sisäisen motivaation koulunkäyntiin! Meillä on käyty syksyn aikana monia mainioita keskusteluja koulusta ja elämästä ylipäätään. Luottamus siihen, että lapsi vielä löytää paikkansa tässä maailmassa ja selviytyy elämässä, on vahva. Rippikoulu on hänellä edessä kesäkuussa, joten luvassa on myös rippijuhlat heinäkuun alussa.


Suuria lupauksia ei ole tapanani tehdä uuden vuoden kynnyksellä. Jos jotain saisin oikeasti toivoa, niin se olisi (ehkä vähän kliseisesti) rauhaa ja hyvää tahtoa ihmisten välille. Lasten kasvaessa oma tietoisuuteni ympärillä vellovasta epävakaudesta on kummasti lisääntynyt. Tietoisuus siitä, etten mitenkään voi suojella omia lapsia kaikelta pahalta tässä maailmassa, saa minut itsekkäästi toivomaan, että sitä pahaa olisi ensi vuonna hitusen vähemmän. Emmekös me kaikki voisi yhdessä tehdä maailmasta vähän paremman paikan lapsillemme!


 Millaisen vuoden sinä laitat huomenna pakettiin?
Onnea ja iloa vuodelle 2018!
🌟🌟🌟

Taina

20 kommenttia:

 1. Kiva postaus päättyvästä vuodesta! Teillä tuleva vuosi tulee olemaan juhlienvuosi. Miten ihan onkaan viettää lapsien suuria juhlia ja huomat, että heidän siipensä kantavat ♥ Kivaa vuodenvaaihdetta Sinulle, Taina ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Sullakin lähti jo nuorin pesästä..Vaikka viime aikoina on ollut ilmassa esikoisen kanssa pientä "erkaantumista", niin kun muuttopäivä on edessä, saa nähdä, minkä ämpärin mä tarviin mun kyyneleille.:/ Tuo jälkimurkku tai mikälie on varmaan tarpeen just siksi, että mä pystyn päästämään lapseni lentoon.<3

   Oikein hyvää uutta vuotta Krisse sinulle ja perheellesi!:)

   Poista
 2. Tuokoon uusi vuosi kaikkea hyvää, elämäniloa ja inspiraatioita!
  Ja flunssalle annetaan lähtöpassit...heti!!

  Ihania kuvia taas ja mukava lukea kuluneen vuoden muutoksista.
  Onnea ja iloa uuteen vuoteen, ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Ihanan kukkaisia ja kauniita päiviä sinun tulevaan vuoteesi!<3
   Sitkeä flunssa, epäilen vahvasti miesflunssaa, kun on niin raju.;D Tänään on oikeasti eka parempi päivä. Ehdin toipua töiden alkuun mennessä.:D

   Luottavaisin ja valoisin mielin kohti vuotta 2018!<3

   Poista
 3. Ihana summaus kuluneesta vuodesta ❤ Ihania kuvia ja pohdintoja postaus täynnä!
  Kiitos kuluneesta vuodesta ja mahtavaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi Marika!<3 Tätä oli mukava kirjoittaa! Summata vuotta, ja hieman jo tirkistellä kohti tulevaa vuotta.:D

   Lämpöä ja rakkauden täyttämää vuotta sinulle ja perheellesi!<3

   Poista
 4. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia :) Teillä onkin tulossa ensi kesänä isoja juhlia ja tärkeitä etappeja nuorten elämässä. Vaikeaa se irti päästäminen on, itsekin jossain takaraivossa valmistaudun siihen jo nyt, vaikka vielä pari vuotta toivoisin tuon esikoisenkin pysyvän kotona. Hyvää uutta vuotta sinulle Taina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!<3 Juu, minäkin yritän jo valmistella itseäni esikoisen lähtöön, tiedän, että vaikeaa tulee olemaan...Luultavasti meilläkin vielä pari vuotta siihen, tosin kutsuntojen jälkeen puhui, että jos olis oma kämppä ennen inttiin menoa, niin valtio maksaa.;D Itse muutin kirjoitusten jälkeen omilleni, mutta meitä olikin viisi, ja minä toiseksi vanhin, joten kotona riitti vielä vilinää mun muuttoni jälkeen.

   Oikein hyvää ja kaunista vuotta sinulle Hanna!<3

   Poista
 5. Ihan täydellisen kauniita nuo sinun kuvasi! Tökätäänkö tikulla annansilmää? Se selittääkin, miksi en muista kesästä mitään, jos sitä ei ollutkaan. Oli vain kevät ja syksy. Ihanaa uutta vuotta ja tulkoon eteesi taas lukematon määrä toistaan kauniimpia kukkasia ja onnea. 💋🌸🌸🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Teresa!<3 Sanotaanko, että kukkien osalta vuosi on jo alkanut lupaavasti.;)) Jos valoa olisi enemmän tarttuisin jo kameraan...
   Ihanaa, inspiroivaa vuotta Teresa!<3

   Poista
 6. Tässä tuli niin monta yhtäläisyyttä omaan elämääni ja mieskolmikkooni, että voin ihan täydestä sydämestä sanoa, että niin tunnistan kaiken. Niin alkujännityksen (ja ajoittain myöhemmänkin huolen) yksinyrittäjäukkelin toimeentulosta, ensimmäisistä kyydeistä pelkääjän (kirjaimellisesti :D) paikalla tuoreen ajokortin omistajan kyydissä ja takkuavat ajanjaksot (ja motivaation puutteen) ylä-asteella. Erityisesti kasiluokalla.

  Mutta niin vaan on kaikesta selvitty, elämä kantanut ja kaikki löytäneet oman mieluisan paikkansa niin työ- kuin muussakin elämässä. (Välillä arkailen tätä sanoa ääneen, mutta aina en niin jaksa laittaa niitä hyviä kouluarvosanoja listan kärkeen, koska on ihan lohduttavia esimerkkejä omasta miehisestä lähipiiristä. Ukkeli ja niin monet hänen kaverinsa kun kuuluvat porukkaan, joka on aikanaan laittanut koulukirjansa varmaan ihan vaan äitiensä mieliksi edes muovikassiin ja lähteneet kouluun, joka on kiinnostanut kaikista maailman asioista vähiten, niin silti kaikista on tullut ihan kunnon miehiä ja näin jälkikäteen miettien, varmaan 90-prosenttisesti juurikin yrittäjiä).

  Ja aina, jos erehdyn sanomaan, että "mun pojat on jo aikuisia", pojat itse korjaavat, että "ei me olla äiti aikuisia, vaan täysi-ikäisiä" :D.

  Uskon, että olet samaa mieltä siitä, että elämä kolmen miehen kanssa samassa perheessä on ihan hitsin kivaa <3. Saa rauhassa olla oma itsensä kaikkine kummallisine kotkotuksineen, eikä kukaan kyseenalaista, koska "noi on noita äitin juttuja" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja jakaa samoja tuntemuksia Annukka!<3 Juu, olen kyllä aikaa sitten itsekin alkanut ymmärtää, etteivät ne koulunumerot tai se, miellyttääkö opettajia, välttämättä ole yhteydessä sen kanssa, miten elämässä muuten pärjää. Vähän on ehkä jäänyt itsellä hampaankoloon nuoremman koulunvuosilta jonkinlaista sokeutta opettajien taholta..Jokaisessa lapsessa on hyvää ja vahvuuksia, joita pitäisi osata vielä vahvistaa. Nuorempi on puhelias, eikä niin taipuvainen luonteeltaan, joten siinä on sitten väännetty varsinkin alakouluvuosina opettajien kanssa. Onneksi nyt on tosiaan tapahtunut nuoren kohdalla isoa kypsymistä, ja koulustakin on tullut mukavasti kiitosta ja hyvää palautetta.<3

   Poikien kohdalla tuohon aikuiseen luultavasti menee vielä useampi vuosi kuin tytöillä, ainakin mies vielä muutama vuosi sitten sanoi potevansa murrosikää.;D Taisin itsekin olla yli 30 ennen kuin pidin itseäni jotenkin aikuisena.:)

   Kuvaat hyvin tuota elämää miesten kanssa!<3 Nautitaan tästä kaikesta!:)
   Nyt lähetän vielä sylillisen kaikkea kaunista ja hyvää tulevaan vuoteesi!<3

   Poista
 7. Mukava oli lukea tämä kirjoitus. Teillä onkin tulossa juhlavuosi!
  Onnellista vuotta 2018! Josko tänä vuonna tulisi myös kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!<3 Oikeastaan tuplasti, sillä idea postaukseen tuli sun vuosipostauksesi kautta!<3 Ihmisiä kiinnostaa enemmän ihmiset kuin blogivuoden luetuimmat postaukset.:)
   Olen varma, että tuleva kesä on piiitkä ja lämmin.<3

   Lämmintä, raukkauden täyttämää vuotta sinulle ja perheellesi Minna!<3

   Poista
 8. Kiva kirjoitus kauniiden kuvien kera. Tuttuja huolia, mutta myös ihana juhlien järjestämisen vuosi on sinulle alkamassa! Kaikkea hyvää alkavaan vuoteesi ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Sirkku!<3 Flunssa taitaa viimein hellittää, onneksi! Viikko menikin harakoille, mutta ehkä se oli tarpeen, pakkolepo...
   Juhlien suunnittelu on minusta ihanaa! Ja tietenkin juhlat itsessään on parasta! Luin aamulla äitini päivityksen, ja sain muistutuksen vielä, että muutamat muutkin juhlat on tulossa. Oikea juhlavuosi siis.:)

   Onnea ja ilon täyttämiä päiviä Sirkku!<3

   Poista
 9. Kaunis kirjoitus ♥ Yhdyn täysin tuohon ettei täysi-ikäisyys tee aikuista :) Mun vanhin 28v ilmoitti että on vielä lapsi kun mietin mihin ikään vedetään raja jos joku joulu ei ostetakaan enää aikuisille lahjoja :D
  Hyvää uutta vuotta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Maiccu!<3
   Heh, joululahjojen suhteen taisin kasvaa aikuiseksi vasta vuosi sitten.;)) Taisi olla viime vuosi eka, kun oikeasti en edes toivonut mitään, sillä totuuden nimessä on pakko tunnustaa, että rakastan lahjojen saamista ja antamista myös!:D Tänä vuonna tuntui hyvältä, kun matkan vuoksi emme lahjoja ostelleet. Kukin sitten osti tai oli ostamatta reissussa.:)

   Ihanaa uutta vuotta 2018 Maiccu!<3

   Poista
 10. laitoin ihan plussa olevan vuoden pakettiin <3
  Ihanaa alkanutta vuotta ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että asiat järjestyivät uudelle, innostavalla tavalla!<3 Samoin Satu!<3

   Poista