perjantai 22. joulukuuta 2017

Kukka-asetelma MariskooliinAmmattijärjestömme järjestää kaikenlaista kivaa ajanvietettä, ja viime viikolla olin mukana kukkiensidontaillassa, josta oli osa maksettu järjestön kautta. Kukille ja opetukselle jäi itselle maksettavaa 15 euroaa, mikä on mielestäni varsin edullinen hinta. Kukista ja opettamisesta piti huolen Neilikan Tiina. Hän on hyvä, napakka, opettaja!

Tiina oli etukäteen muotoillut Oasis-sienet Mariskooleihin sopiviksi, lähinnä kulmia oli leikattu pois. Myös sienten upottaminen veteen oli hoidettu etukäteen. Opin uutta, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein kukka-asetelmaa sieneen. Kun sienen laittaa veteen, sen pitää antaa vajota itsekseen. Samalla sieni imee itseensä vettä. Sienet ovat muuten kertakäyttökamaa, eli ei kannata säästellä vanhoja sieniä, uusia saa kukkakaupoista. Saimme myös ohjeen lisätä vettä astiaan päivittäin. Jotenkin olin kuvitellut, että sientä ei tarvitsisi kastella.

 
Asetelman rakentaminen aloitettiin vihreillä ihan kulhon alaosasta. Vihreät pätkittiin melko lyhyiksi, suunnilleen 5-10 cm mittaisiksi, ja kaikkiin asetelman kukkiin leikattiin aina terävällä veitsellä uusi imupinta. Pistaasia, joka muuten tuoksuu aivan ihanalle, ja tuota toista vihreää, jonka nimeä en muista, laitettiin vuoronperään pari kerrosta aika peittävästi. Sitten vihreitä lisättiin ylös saakka, mutta harvempaan. 

Seuraavaksi saimme pätkittäväksi valkoiseksi värjättyä heinää ja jotain hopeista, molempien nimet olen jo iloisesti unohtanut. Näitä molempia laitettiin oman silmän mukaan sinne tänne tuomaan hieman keveyttä ja blingblingiä. Viimeisenä etsittiin paikat varsinaisille kukille sekä yhdelle koristekävylle.


Kukkina tässä asetelmassa on valkoista eustomaa, germiiniä, pari tähtineilikkaa ja yksi ruusu. Eustomaa asetelmassani on suunnilleen yhden oksan verran ja germiiniä kaksi kappaletta. Prismassa oli muuten viime viikolla valmisnippuja runsaalla vihreällä ja muutamalla valkoisella kukalla, joista olisi saanut tämäntyyppisen asetelman rakennettua..

Kukkiensidonta on mielestäni ihanan rentouttavaa puuhaa tällä tavalla harrastuksena. Jos pipoa kiristää (kuten mulla teki kovastikin tuonne sidontailtaan mennessä), niin lupaan, että tällä puuhalla sen saa helposti löystymään.;) Juhlapöytään kukka-asetelmia voi väkertää jo hyvissä ajoin, kuvat postaukseen nappasin vasta loppuviikosta, kun asetelman tein maanantaina. Laadukkailla kukilla asetelma on hyvin kestävä!


Kukkailottelulinkki jouluksi löytyy viime viikolta eli täältä. Tule mukaan! Joulumieltä kaikille!<3

Taina
 

16 kommenttia:

 1. Kaunis <3 Tuo kynttilätarjotin on ihana!
  Halaus päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina!<3 Kynttilänjalat kirppikseltä jokin aika sitten on ollut todellinen löytö! Nyt mulla on niiden alle uusi tarjotin, kunhan pääsen kotiin..;D
   Lämmin jouluhalaus sinulle.<3

   Poista
 2. Voi miten kaunis asetelma. Olen käyttänyt kukkasientä isojen asetelmien teossa ja parissa hääkimpussa.
  Ihanaa perjantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Wau, olet tehnyt hääkimppuja! Olet kyllä taitava!
   Loma on laittanut päivät kivasti sekaisin, toivottavasti sullekin käy niin.<3

   Poista
 3. Hyvää harjoittelua kukkasidontaan! :)
  Tuo selkeälehtinen vihreä on salal ja hopeanhohtoinen "heinä" Limonium, eli ikiviuhko.
  Se valkeaksi maalattu taitaa olla kultapiiskua.
  Asetelmat ovat mukavaa puuhaa tehdä ja ehkä helpompia kuin kimput...ainakin alussa. ;)

  Ihanaa joulun tunnelmaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana kukkaope!<3 Ajattelinkin, että sulta saan loppujen nimet.:)
   Ja totta, tuollainen perusjuttu sienellä tuntui kimppua helpommalta, mutta varmasti siinäkin riittää vaikeusasteita, ja kun oma tietoisuus lisääntyy, niin sehän taas lisää tuskaa.;D No, ei kannata ajatella noin.:)

   Joulun taikaa Susanna!<3

   Poista
 4. Täytys vissiin tännekin osallistua,kuten komensit..... kunhan aika riittäisi kaikkeen...olisihan minulla noita kukkakuviakin koneella ;) Mariskoolia tai vastaavaa ei tosin meidän huushollista löydy.

  Nauttikaa nyt lomasta ja joulusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ihme tottelemattomuutta!;)) Osallistut jos ehdit!
   Joulun satua ja taikaa teille!<3 Täällä tosiaan nautitaan yhdessäolosta.;D

   Poista
 5. Kaunis!
  Minäkin olin viime talvena tuollaisella kurssilla, jossa asetelma tehtiin Mariskooliin. Oli oikein opettavainen kurssi, sillä ei minulla koskaan ollut käynyt mielessä, että siihenkin voisi tehdä kukka-asetelman. Nyt on edes vähän hajua, että miten se tehdään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!<3 Olisi kiva tehdä vaikka uudeksi vuodeksi joku tuollainen, että jäisi paremmin muistiin. Kunhan käyn kaupassa, pitää katsella, jos olisi halvalla sopivia kimppuja.:D

   Poista