sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Joulukortit vuosimallia -17 ja menovinkki lahtelaisille



Vaikka joulukorttien "theday" meni jo, ajattelin kuitenkin postata tämän vuoden korteista vastaisuuden varalle. Marras-joulukuussa huomaan kortti-ideoiden etsiskelijöiden olevan liikkeellä, ja aihe on jälleen ajankohtainen.





Kuulun tosiaan siihen vähenevään joukkoon, joka haluaa edelleen muistaa ihmisiä oikea joulukortilla. Olin aivan siinä luulossa, että tänä vuonna olisin ostanut kaupasta valmiit kortit, tai vielä parempi, käyttänyt laatikossa lojuvat partiolaisten joulukortit, joita kannatuksen vuoksi olen ostanut monena vuonna. Kun sitten tiistaina oli viimeinen hetki tehdä asialle jotain, mikäli kortit halusi edullisemmin matkaan, aloinkin piirtämään ja askartelemaan ihan omaksi yllätykseksenikin.;) Simppelit ideat, ja paria tuntia myöhemmin oli noin 25 korttia osoitteineen valmiina.

Viime vuonna piirtelin erilaisia kuusia, tälläkin kertaa osassa korteissa on kuusi-idea. Hahmottelin ensin kuusimaisen kiemuran pahville ja siihen erikokoisia sydämiä lyijykynällä. Kuusen latvaan tietenkin tähti loistamaan! Sitten vahvistin hahmotelmat ohuella mustalla tussilla.  Sydämet täytin vihreällä tai punaisella, tähden valkoisella tussilla (paitsi valkoiselle pahville keltaisella) ja lopuksi tein valkoisia tiploja sydännauhan ympärille. Tämän tapaisesta kortista sain kuvan googlettamalla, joten idean alkuperä on itselleni hämärän peitossa.





Ystäväni askarteli muutamia vuosia sitten kynttiläkortteja askarteluteipeistä, ja tuo loistava idea on ollut mielessäni joka vuosi siitä lähtien. Nyt sitten oli hyvä hetki toteuttaa idea, sillä nämä ovat todella nopeita askarrella! Muistelen, että ystäväni askarteli erilaisia määriä kynttilöitä kortteihinsa, minä päädyin lukumäärään neljä, luonnollisesta syystä.:) Teippien päähän piirsin kynttilälankaa ja liekin, jonka väritin keltaiseksi. Näissä viimeisissä korteissa käytin myös punasta teippiä, mutta täytyy sanoa, että täysin mustavalkoisissa korteissa oli mielestäni kaunis graafinen ilme! Musta askarteluteippi loppui hieman kesken, ja nämä kuvat on otettu korteista, joita askartelin myöhemmin suoraan käteen toimitettavaksi.:)

Kirjekuori kuuluu mielestäni olellisesti "pakettiin" ja löysin laatikosta sopivasti vihreitä, mustia ja punaisia kirjekuoria.






En sitten ehtinytkään tänään kauneimpia joululauluja laulamaan, liikaa kaikkea puuhaa. Sen sijaan piipahdimme aamupäivällä Satun kanssa kahvilla Koiskalan kartanon meijerillä. Täällä on juttua aiemmasta vierailustani Koiskalan kartanoon. Tänään tyydyin enemmänkin nauttimaan ihanasta tunnelmasta (joka tuntuu hioutuneen vielä tuosta parin vuoden takaisesta), ja kuvia tuli otettua vain vähän.  Menovinkkinä kaikille lahtelaisille ja lähiseudulla asuville, että kartanon meijeri on auki tulevan viikon ma-to klo 11-18. Tarjolla on jouluruokaa Suomi 100-teemalla, mutta lisäksi on tietenkin kahvia ja leivonnaisia, sekä riisipuuroa. Käteismaksu taitaa olla ainoa, mikä kelpaa...Aivan mielettömän kaunis paikka, ihan jo senkin vuoksi kannattaa piipahtaa.<3


Tunnelmallista joulunalusviikkoa!
Taina



12 kommenttia:

 1. Tulipa niistä kauniita kortteja. Minäkin askartelin joulukortit, ei tarvinnut tehdä kuin 14 korttia. Kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Ollaan selvästikin samiksia tässä askartelu-paskartelu asiassa!;D En mäkään noita tekis, jos en tykkäis.:)
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Joulukorttisi ovat ihania -taas! Itse vasta viikonloppuna askartelin viimeiset ja tänään ne sitten postiin pudotan.
  Kaunista joulunalusviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3 Eihän noilla korteilla olisi kiirettä, jos ei siinä kohtaa pihiys iskisi.;D Ihmettelin hieman, miksi tänä vuonna viimeinen edullisen maksun päivä oli niin aikaisin. Posti se vain parantaa palveluitaan.:P
   Kiitos, tuntui hassulta tänään kirkkaassa auringonpaisteessa ja lämmössä, kun joululaulut raikuivat.:))

   Poista
 3. Kauniita kortteja. Iloa jouluviikkoon! :)

  VastaaPoista