tiistai 5. joulukuuta 2017

Mr Plant - Meidän uusi "joulukuusi"Iloista Suomen 100-vuotispäivänaattoa! Selvisin kauppareissusta ihan yllättävänkin sukkelaan ja onnistuin tekemään tasan 100 euron ruokaostokset. Piti kyllä tarkkaan valikoida.;) Keittiö on nyt siivottu huomista kokkailua ajatellen, ja karjalanpaistilihat ajattelin jo aamusta nakata uuniin. Aika perinteisesti täällä vietetään huomenna itsenäisyyspäivää, mies on ikävästi flunssassa, joten tuskin lähdetään ilotulituksia katsomaan tms...


Kotia on tullut laittettua hiljalleen jouluasuun. Tänä vuonna se on entistä pelkistetympi. Näin jälkikäteen ajateltuna Tanskan reissu syyslomalla oli melkoinen inspiraatioruiske monellakin tapaa. Ensimmäiset joululehdet ostin tuolta reissusta, ja niiden annista kirjoittelin täällä. Aika pian reissun jälkeen laitoin tilaukseen Zico´s verkkokaupasta 100-senttisen Mr Plant lehtikuusen. Viime joulun alla jo katselin tätä samaa, tosin isompaa versiota, sitä en raaskinut tilata, tätä en jäänyt enää empimään. Olisin varmaan tilannut isomman, jos olisin sen jostain löytänyt. Joka tapauksessa tykkään tästä meidän "joulukuusesta" erittäin paljon.


Olen aina ollut jouluihminen, ja kuusi on ollut pian 20 vuotta kodin tärkein joulukoriste. Taisin kypsyä siihen härdelliin, jonka kuusen sisälle tuominen aina aiheuttaa. Haluaisin, että kuuselle olisi reilusti tilaa keskeisellä paikalla kodissa, mielellään kaukana takasta...Monta toivetta, joista osasta on täytynyt tinkiä viime vuosina. Voihan olla, että ensi vuonna meillä jälleen on elävä puu, ehkä ei! Tämän lehtikuusen voisin kuvitella laittavani myös Kesähuoneeseen. Kuusta koristavat kirppikseltä vuosi sitten ostamani lumihiutaleet, jotka olin jo viime jouluna ajatellut ripustaan risujen oksilta roikkumaan. Nyt kun lumihiutaleet löytyivät, toivoisin vielä löytäväni siimarullan sekä adventtikynttelikön numerot!;)
 

Samaan tilaukseen meidän "joulukuusen" kanssa laitoin Ib Laursenin poron, jota pyörittelin pitkään käsissäni Kööpenhaminassa joulukaupassa. Valitsin poron sijaan raahattavaksi näissäkin kuvissa näkyvän maljakon, joten oli iloinen yllätys törmätä poroon kotimaisessa nettikaupassa. 

Hiljattain vaihdoin olohuoneen ikkunaseinältä magnoliat pioneihin. Tätä julistetta olin kytännyt jo tovin Deseniolla ja  Black Friday-tarjouksena laitoin sen tilaukseen -40% alessa. Tykkään julisteen tuomasta kontrastista, magnolia oli vähän pliisu, varsinkin näin talvella.


NYT hyppään sohvalle ja keskityn telkan Suomi100 Etkoihin.
Kivoja etkoja sinnekin!


Taina

 

10 kommenttia:

 1. Hyvää Itsenäisyyspäivää, Taina ♥ Meillä ei myöskään suuremmin juhlisteta tätä juhlaa, koska minä olen illan töissä ja mies yksin kotona.
  Meillä on myös jo vähän laiteltu joulua kotiin. TToivon, että mies ehtisi tänään kasata meidän joulukuusen. Meillä mennään myös jo ainakin neljättä vuotta tekokuusella. Minä nimenomaan kyllästyin siihen kuusen hankkimisen ja sisälle tuomisen aiheuttamaan härdelliin, joten hommasin sitten tuon tekokuusen valoilla j aolen kyllä ollut siihen tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Aika oli nyt todellakin kypsy teko"kuuselle".:) Villiviinissä olisi ollut tuon tyylisiä, ihan eläviä, voi olla, että olisin sellaisen ostanut, jos en tätä tekomäntyä olisi ehtinyt hankkia. Tämä menee joka tapauksessa monta vuotta, tuli aitoja lisäksi tai ei!:)

   Työniloa!<3

   Poista
 2. Oi ei onko ihan Mies-flunssa :/
  No kaikesta huolimatta erinomaista itsenäisyyspäivää ja tuo puu on kaunis...'meinasitko pitää hengissä kevääseen ja istuttaa ulos' ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä hän itse valitti vielä eilen aamulla, mutta illalla kuume nousi yli 38...Onneksi pitkät yöunet taittoivat ilmeisesti taudilta pahimman terän. Nyt eletään toivossa, että muut säästyvät taudilta.:)
   Voisin tietenkin kokeilla, josko sen istuttaisi takapihalle, niin olisi jotain ikivihreää.;D
   Iloista itsenäisyyspäivän iltaa!<3

   Poista
 3. Ihana puu ja kauniit kuvat! Minun Tanskan reissusta on jo parikymmentä vuotta. Pitäisipä käydä uusiksi. Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 Suosittelen Tanskan reissua lämpimästi! Haaveilen, että pääsisin keväällä uudelleen, vaikka yksin. Lentoliputhan eivät paljon maksa, ja yöpaikka löytyy veljen luota.:)

   Iloista itsenäisyyspäivän iltaa Satu!<3

   Poista