sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Ikean Skådis osana olohuonettaTarkkasilmäiset ovat saatteneet olohuonekuvistani huomata, että siirsin jokin aika sitten työpisteeni pöydältä/seinältä kirjasinlokerikon pois. Työpisteelläni lokerikko oli vuosia lähinnä koristeena, tuomassa lämmintä puunväriä arkkupöydän lisäksi. Siirsin lokerikon takaisin kodinhoitohuoneeseen, missä se aiemminkin oli. Lokerikkoon sopivat juuri ja juuri ompelulangat, joskaan siihenkään tarkoitukseen lokerikko ei ole täydellinen, mutta menettelee.


Kun työpöydän taustaseinä jäi tyhjäksi, se kaipasi mielestäni jotain, mielellään jotain sellaista, josta on sekä iloa silmälle, että oikeasti hyötyä. Habitaressa ihastuin Messuhallin aulassa olleeseen Ikean loossiin, jossa kokonainen seinä oli päällystetty Skådis -säilytystauluilla. Tiesin heti, että tuossa olisi ratkaisu työpisteeni seinälle! Kälyni kertoi viime viikonloppuna olevansa menossa Ikeaan veljeni kanssa, joten näpyttelin tuotetiedot heille mukaan, ja säästin Ikean-reissun vaivan. Netissä tuotetietoja etsiessäni huomasin, että säilytystaulua on myös puunvärisenä. Ihan ex tempore valitsin puunvärin valkoisen sijaan.


Työpiste osana olohuonetta ei välttämättä ole ihanteellinen juttu, mutta nykyään teen esim. nämä blogijutut aina työpöytäni ääressä. Ergonomia parani selvästi, kun otin käyttööni pojan huoneessa joutilaana olleen Hayn tuolin, jossa on erittäin hyvä istua. Usein mulla on lisäksi miehen itselleen ostama jalkatuki jalkojen alla...tällainen pätkä kun olen! Jalkatukikin on aikoinaan ostettu Ikeasta, mutta nykyään sellaista ei enää ole saatavilla. Olisimme muuten ostaneet toisen, jotta molemmille olisi oma.
Työpöydän olen hankkinut muutama vuosi sitten Torista. Maksoin siitä ja mukana tulleesta tekonahkaisesta työtuolista 50 euroa. Vaikka hermot meinaa välillä mennä noihin Jyskin pöytälaatikoihin (tiedän, etten ole ainoa), niin muuten sekä pöytä, että tuoli ovat olleet hyvä ostos. Tuoli on esikoisen huoneessa.

Kesähuoneesta hain eilen lampaantaljan työtuoliini pehmusteeksi ja lämmikkeeksi. Finnmarilta ostetussa, hatturasiannäköisessä, säilytän erilaisia kameraan liittyviä härpäkkeitä. Rasia on sisältäkin pehmustettu, joten se sopii tarkoitukseen erinomaisesti. Yhteen ostamaani Skådis-rasiaan piilotin piuhat, jotka ovat lähes päivittäin käytössä, ja toiseen menivät kynät pöytälaatikosta. Kolmanteen laitoin Hortensian oksan maljakkoon ja klipsellä ripustelin pari korttia yms..

Vanhan pullokorin kohtaloa mietin vielä. Olen todennut, että mun on ihan turha säilöä sisustuslehtiä myöhempää lukemista varten, koska sellaista hetkeä ei koskaan tule. Joku paikka tuoreille lehdille kuitenkin pitää olla, itseni tuntien sisustuslehtiä on meillä tulevaisuudessakin. Katsotaan nyt. Olisi pitänyt ostaa yksi kiva lehtiteline kirppikseltä syksyllä, mutta silloin en vielä nähnyt sille tarvetta... 

Olen nyt joka tapauksessa todella tyytyväinen työpisteeseeni. Se on toimiva (paitsi joskus harvoin, kun joku haluaa katsella telkkaa, ja mun pitää keskittyä) ja ergonominen, ja lisäksi se sopii mielestäni hyvin meidän olohuoneeseen.  Minkäslaisella sykkyrällä siellä istutaan just nyt? Onko sinulla ylipäätään tarvetta työpisteelle kotona vai hoituvatko tietokone- ja paperihommat keittiönpöydän ääressä vai kenties erillisessä työhuoneessa?


Rauhallista sunnuntai-iltaa, vielä ehdit mukaan Perjantaimyysseihin!

Taina

8 kommenttia:

 1. Hyvä kysymys :) Sykkyrälläpä hyvinkin. Jos oon kotona koneella enempi, raahaan läppärin keittiöön mutta muuten pääasiassa sohvalla sykkyrällä :D Meillä ei oikein ole tilaa työpisteelle, tuollainen joka sinulla on-olis kyllä kiva. Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin tein aina ennen. Nyt ei enää huvita.:) Ainakin kuvittelen, että hartiani voivat paremmin, kun istun tässä pöydän äärellä.;)
   Kiitos, kun jätit kommentin!<3

   Poista
 2. Välillä ollaan sykkyrällä tabletin kanssa sohvalla, mutta blogihommelit hoidan meidän työhuoneessa tietokoneella. Istuma-asento on parempi kun on työpöytä ja jonkinlainen työtuoli.
  Ja sitten kun kunnollisen kokoinen pöytä, niin siihen mahtuu kaikkea tarpeellista kuppia ja kippoa kaapeleiden ja kynien säilyttämiseen.
  Tietokoneella meneekin aina tovi aikaa, kun innostuu käsittelemään kuvia.
  Kivaa alkavaa viikkoa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, toisinaan koneella vierähtää ihan hävyttömän pitkä aika! Yritän jälleen olla suunnitelmallinen, ja välillä olla erossa koneesta, mutta bloggaaminen vie aikansa, samoin muiden blogien lukeminen ja kommentointi. Usein käyn lukemassa postaukset kännykältä, mutta kommentoinnit teen koneella istuen. Siksi toisinaan kestää..
   Kivaa viikkoa!<3

   Poista
 3. Vähän lonkat lonksuu tässä sohvan nurkassa bloggaillessa. Välillä touhotan tuolla keittiönpöydän ääressä myös. Täytyy sanoa, että mukavampi on pöydän ääressä kirjoitella.
  Kivan näköinen säilytystaulu ja juuri tuon värisenä tykkään minäkin.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!:) Toisinaan mäkin olin läppärini kanssa keittiön pöydällä, mutta nykyään, kun on tämä tuoli, jalkatuki jne., niin selkeästi paras paikka on pöydän ääressä.
   Kivaa viikkoa!

   Poista
 4. no just sillä sykkyrällä työhuoneeni tuolissa ;) Tein tänään historiaa; kävin Ikeassa samalla kun ein miehen kentälle ja EN OSANUT MITÄÄN!!!! Ei yksinkertaisesti mikään huutanut nimeäni ja oikeasti hyvä koska jonot kassoille oli ihan yber pitkät. Tai noo ostin minä tietty lihapullia siitä kassojen takaa kotiin tuomisiksi, tiedetään mitä syödään ensiviikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh!:))
   Olen muistaakseni minäkin kerran kävellyt Ikean läpi ilman ostoksia. Just äsken puhuttiin mun Ikea ostoksista, ja jouduin tunnustamaan M:lle, että huijasin kesällä, kun halusin käydä ne S-koukut ostamassa.;)) Onneksi se oli kyllä tajunnu sen jo ennestään, ja on huumorintajuinen lapsi.:D
   Ikean lihapullat on kyllä mainiota ruokaa. Ollapa Lahdessa Ikea!

   Poista