torstai 26. lokakuuta 2017

Kolmio Kööpenhaminan keskustassaMieli on vielä tänäänkin ollut Kööpenhaminassa, näillä kulmilla, jossa nuorin veljeni asuu tällä hetkellä. Eilinen vilahti kuin varkain, sillä autoon oli pakko saada talvirenkaat alle, ja minulla lomalaisena oli aikaa jonottaa... Onneksi aika renkaidenvaihtoon ylipäätään järjestyi, sillä tänään olen sitten ajellut tuolla lumessa ja sohjossa ristiin rastiin.


Mutta siis palataanpa vielä Kööpenhaminaan ja kurkataan veljeni asuntoon. Puitteet on kunnossa sanoisin. Ensinnäkin asunnon sijainti on aivan mahtava! Rappukäytävä ja suurin osa asunnon ikkunoista on suoraan suositulle kävelykadulle. Ensimmäinen kuva on talon sisäpihalta. Ihan naapurissa on Illum-tavaratalo, lukuisat kahvilat, ravintolat, putiikit, metroasema, kaikki on lähellä. Iltasella kauppojen sulkeuduttua meno hiljenee, ja asunnossa oli mukavan rauhallista. Naapurustossa on lähinnä toimistoja, tai remontoitavia huoneistoja, joten verhojakaan ei tarvita.


Vaaleat, siistit pinnat ja lattiassa puun lämpö luo hyvän pohjan mille tahansa sisustukselle. Ikkunasyvennykset ja ikkunoista aukeava näky sai minut huokailemaan ihastuksesta usemman kerran noiden päivien aikana. Veljeni asuu enimmäkseen yksin, sillä kälylläni on työ Helsingissä, niinpä sisustus on miehekkään yksinkertainen, mutta tyylikäs. Tanskalaisilla on on oma "torinsa", ja sitä kautta veljeni on hankkinut mm. harmaan Hayn sohvan ja tummanvihreät tuolit Artekin ruokapöydän ympärille. Tekniikka on tietenkin viimeisen päälle niin kuin insinöörillä vain voi! Veljelläni ja hänen vaimollaan on koira, Dexter, nimeltään. Nimestään huolimatta se on oikein suloinen ja kiltti koira.:) Dexter on tottunut reissaamaan kahden maan ja kodin väliä.


Pieniä sisustusvinkkejä yritin jaella (vaikkei niitä kukaan varsinaisesti pyytänyt..). Hain tuoreita kukkia maljakkoon ja jätinpä tietämättäni mukanani tulleet männynkävyt ikkunalle koristeeksi.;) Ehdottelin ripausta vaaleanpunaista, vähän kynttilöitä ja muutamaa taulua seinille, joku viherkasvi ikkunasyvennyksessä toisi kivasti vihreää.:)Oli ihana leikkiä hetki kotia Kööpenhaminassa, istua tuossa ruokapöydän ääressä blogia kirjoittaen, katsella auringonsäteitä seinällä ja juoda lasi viiniä! Haaveilen uudesta reissusta mahdollisimman pian...Huomisiin Perjantaimyysseihin!
 Taina

10 kommenttia:

 1. Sujauta ripaus sitä vaaleanpunaista laukkuusi ensi kerralla. 💕 Kööpenhamina on ihana! Tuolla tavalla kodissa asuen saa aivan eri ulottuvuuden kohteeseen. Lumisohjoterkuin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mun täytyy tehdä!;D Hykertelin tyytyväisenä, kun joka paikassa mulle aloitettiin tanskankielellä puhumaan.:))
   Tunnelmallista loppuviikkoa Tuija!<3

   Poista
 2. Vau kivan avara kämppä, kyllä tuolla viihtyisi! Kieltämättä vähän tyhjät seinät tosin ku on tottunut itse siihen että aina on seinillä tauluja ja valokuvia. Kivasti piristi jo kukatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin kovasti.:) Veljeni on asunut tuossa muistaakseni vasta pari kuukautta, joten joidenkin tavaraoiden kiinnitys oli vielä vaiheessa. Ehdotin muuten juuri valokuvista kollaasia, sillä hän on hyvä kuvaamaan.:)

   Poista
 3. Ihanan skandinaavista!
  Ja nuo tulppaanit hurmaavat! Siinä nyt ripaus sitä vaaleanpunaista sinne asuntoon hetkeksi...
  Ja suloinen Dexter valloittaa!!

  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!:) Itse asiassa tuli vielä parempi, kun viimeisenä päivänä avasin kimpun, ja laitoin osan eucalyptuksen oksista eri maljakkoon ja pätkin tulppaaneihin uudet pinnat. Tuo puska oli aluksi hieman liian iso veljeni Aalto-vaasiin. Jonkun viherkasvin olisin mielelläni ostanut myös, mutta niitä oli vain somisteena joka paikassa!;D
   Dexter on mainio tapaus.<3

   Poista
 4. Oih, ikkunasyvennyksistä ja puulattiasta haaveilen minäkin. Jos sitten eläkeläisenä...

  Ja ihana Dexter <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kaupunkiin vanhaan taloon on meilläkin haaveissa joskus...<3

   Poista
 5. Onpas tyylikästä! Ikkunasyvennykset ja puulattiat ovat haavelistalla, näyttävät ihanilta. Ja Dexter, voi kuinka suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3 Samoja haaveita!:) Jossain vaiheessa varmaan meilläkin aletaan etsiä kotia keskustasta, mielummin vanhasta talosta.:)

   Poista