sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

KesähuoneJokin aika sitten etsin hyvää kuvaa ja perusteellista juttua Kesähuoneesta ja aikani etsittyäni tajusin, etten ole postannut pariin vuoteen Kesähuoneen sisustuksesta.

Tänä aamuna voi sanoa kesäloman alkaneen, ja koska ilma tuntui hieman yli 10 asteessa yllättävän lämpimältä, söin aamupalan tietenkin hitaasti valosta ja lämmöstä nauttien Kesähuoneessa. Aamupalan jälkeen sain siivousinspiraation, joka on todella antanut odottaa itseään. Imuroin hiekat ja kuolleet hyönteiset, järjestelin tavaroita omille paikoilleen, naputtelin viime kesän olkihatuille pari naulaa  lisää ja toin yhden lahjaksi saadun kukkakimpun ja laventelin sekä sitruksen (Toivottavasti se alkaa jälleen piristyä!) Kesähuoneeseen. Taannoisen Wetterhoffin bloggaribrunssin jälkeen poikkemisimme tietenkin Hämeenlinnassa kirppikselle, ja sieltä ostamani rottinkialuset toin Kesähuoneen pöydälle. Sopivat mainiosti yhteen tuolien värin ja pinnan kanssa! Ikkunoiden pesu on joku päivä edessä, mutta muuten olen jo oikein tyytyväinen aikaansaannoksiini. 
Talvella roskalavaryhmästä ilmaiseksi saamani lipaston lisäksi Kesähuoneessa ei mitään uutta ole tapahtunut aikoihin. Lipastot joita sain kaksi, olivat todellinen löytö, ja jotain tällaista etsin koko viime kesän tuohon Kesähuoneen nurkkaan. Jos vielä löytyisi talonpoikainen sohva (riittävän pienikokoinen ja edullinen), niin sille olisi paikka rottinkikiikkutuolin paikalla, oviseinällä. Mallailin kiikkutuolia lipaston ja apupöydän väliin, ja mielestäni se vielä hyvin siihen mahtuisi, jos sohva joku päivä kannetaan Kesähuoneeseen. Niin kuin kaikessa sisustamisessa, haluan täälläkin säilyttää avaruudentunnun. Valoisuutta (toinen sisustuspakkonimielteeni) Kesähuoneessa riittää, kiitos kolmella sivulla olevien suurten ikkunoiden.
Kirppikseltä ostamani Ratian Saaristo -kaappi sekä samantyylinen pieni puurasia saavat jossain vaiheessa maalia pintaansa. Myös Kesähuoneen pöydän, jonka ostin jo pari vuotta sitten, voisin maalata. En vain ole osannut päättää, että olisiko väri kenties valkoinen vai tummanharmaa, vai ihan joku muu...Sinänsä tuollainen harmaanvihreä on minusta kaunis sellaisenaan, mutta haluaisin yhtenäistää esineiden väritystä.

Kesähuoneen oven pinta on aika kamalassa kunnossa, sillä kerrostalon sisäovena sen maali ei kestä säiden vaihteluita. Maalinpoisto ja maalaaminen ovat myös to do -listallani, vaan en ole yhtään varma, että minkä kesän listalla!

Oven kanssa on ollut muutenkin kamalasti säätöä, sillä siinä ei ollut kahvaa ostettaessa, ja puu on kovin haperoitunut siitä kohdin, mihin uusi ulkokahva ruuvattiin. Viime talvenakin kahva jäi sitten kerran suojasäällä käteeni, kun ovi oli turvoksissa! Miehellä on siinä vähän miettimistä ja tekemistä, että saisi kahvan kunnolla takaisin paikoilleen.
Aurinkoisina kesäpäivinä avaan usein Kesähuoneen oven auki jo aamusta. Viime kesänä teimme ilmanvaihtoaukot oven yläpuolelle ja  toisen lipaston takana olevalle seinälle, silti Kesähuoneessa tarkenee todella hyvin.;D Suurten, vanhojen, ikkunoiden ainoa huono puoli on ehkä se, ettei niitä voi aukaista. Se on kuitenkin pieni harmi, sillä paljon suurempi on ilo, jonka ikkunat tunnelmallaan vanhoine vääristävine pintoineen luovat!

Nyt vaihdan pihakamppeet päälle, ja lähden leikkaamaan nurmikkoa. Illemmalla on tarkoitus istahtaa uudelleen koneen ääreen, ja palata mm. kommentoimaan Kukkailottelua. Jos et ole vielä mukana, tässä on vielä monta tuntia aikaa osallistua!:)

Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa lomaa kaikille, jotka ovat lomailun aloittaneet!


Taina

14 kommenttia:

 1. On se niin ihana tuo teidän kesähuone<3
  Täälläkin on paistanut aurinko ja terassilla tarkeni jo ihan hyvin istua kun oli ulkoiluvaatteet päällä :D
  Tekisi niin mieli laitella tuota terassia kesäkuntoon, jospa ensiviikolla! Ainakin kesäkukkia pitää ostamassa lisää ;)
  Kivaa alkavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!<3
   Tänään pitäisi sielläkin tareta ilman ulkovaatteita, viimein!<3 Kesäkukkia...niitäkään ei voi koskaan olla liikaa!:) Vaikka kyllä mulla eilen meni tunti poikineen niiden laittamisessa, ja jotain pientä on vielä kesken...ennen kuin taas ostan jotain uutta.;D

   Ihanaa viikkoa!<3

   Poista
 2. Kaunista! Meidän kesämajasta puuttuu vielä lattia ja ulkokattokin. Nyt alkoi kuitenkin muuriprojekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 Vaan teilläpä on siellä niin mahtavan upea muuri ja kohta näköjään kasveja sen ympärillä!<3<3<3 Mullakin on haave muurista, tosin ihan vain aluksi sellaisesta, jolla tuota meidän rinnettä suoristettaisiin, ja saisin muurin reunalle istutettua kasveja, jotka toisaalta valuisivat muuria pitkin alas ja toisaalta tekisivät seinämän muurin yläpuolelle.:) Aina pitää olla (puutarha)haaveita!<3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Riina!<3
   Ihan mahtavaa, jos tutustutaan loppukesällä yhteisen projektin myötä!<3

   Poista
 4. auts...se kukkailottelu unohtui :/

  Ihana kesähuone ja nuo aluset sopii sinne täydellisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jos oisit vielä tähänkin ennättänyt, niin tuntisin jo todella suurta mitättömyyttä ja saamattomuutta.;D Olet monella tavoin supernainen!<3 Epäilen, että multa tuskin syntyy postauksia ensi vuonna samaan aikaan.:P
   Kiitos, eivätkös sovikin! Ihanaa, kun "pakotitte" mut ostamaan nuo!:)

   Poista
 5. Aamukahvi kesähuoneessa maistuu varmasti, on tuo niin ihuna tuo huone <3

  Ihanaa lomanalkua sinulle Taina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kisu!<3 Maistuu, maistuu ja ruoka ja juoma muutenkin!:) Vielä kun saisi sen sohvan, jolla voisi köllähtää päikkäreille, se olisi ihan täydellistä!

   Kiitos, aurinkoista viikkoa sinulle Kisu!<3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Anu!<3 Kiva, kun jätit käynnistäsi kauniit sanat muistoksi!:)

   Poista