keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Minä, minä, minä X 25



Pitkästä aikaa teki mieli kirjoitella helppoa ja nopeaa. No, nopeasta en tiedä, mutta aihe on ainakin lähellä itseäni.:P Jokin aika sitten Annukan blogissa oli hauska postaus, 25 satunnaista faktaa minusta, ja tuohon haasteeseen päätin tarttua tänään. Kuvat olen ottanut taannoisella Fridan valokuvauskurssilla, tai oikeastaan ennen sen alkamista, kun mulla oli aikaa käydä reippailemassa meren jäällä.



1. Olen puhelias ja kaipaan ihmisten seuraa, mutta viihdyn myös yksikseni ja kaipaan hiljaisuutta ympärilleni.

2. Olen viidestä lapsesta toiseksi vanhin ja ensimmäinen tyttö. Uskon, että syntymäjärjestys perheessä määrittää ainakin jonkin verran persoonaa. 

3. Olen osallistunut Biisikärpäseen kakkoskaudella. Laulujen sanat jäävät mieleeni helposti. Pääsin kisasta finaaliin, mutta palkinnoksi sain vain hetken huomiota (jota en hakenut). Finaalissa olin neljäs, ja paras nainen.:)




4. En ole koskaan ajanut mopolla, enkä muistaakseni edes istunut kyydissä. Haaveilin moposta teini-iässä, vaan se jäi haaveeksi. Nykytytöt huristelee skoottereilla, peukku sille.

5. Lapsuudesta muistuu parhaiten mieleen liikunnan parissa vietetyt hetket, vaikken mikään himourheilija ole koskaan ollutkaan. Ennen oltiin aina ulkona, hiihdettiin, luisteltiin, hypittiin pituutta.

6. Paitsi silloin, kun askarreltiin Ullan ja Mirjan kanssa paperinukkeja!




7. Minusta ei pitänyt tulla opettajaa. Haaveilin jo alakoululaisena sisustusarkkitehdin urasta. En silti koskaan edes hakenut muuhun koulutukseen kuin opettajaksi, kun sijaisuuden jälkeen totesin, että tätä haluaisin sittenkin tehdä.

8. Kestän huonosti epäjärjestystä. On luonnollista, että paikat menevät sekaisin, kun vaikka askarrellaan, mutta lopuksi siivotaan jäljet ja laitetaan tavarat järjestykseen. Niih!

9. Edellämainitusta syystä saan usein illalla siivousvimman, sillä on paljon mukavampaa herätä aamulla siistiin kotiin.




10. Liikkuminen ja ulkoilu ovat yksi parhaita rentoutumiskeinoja minulle. Valokuvaus ja kaikenlainen näpertely käyvät myös.

11. Toimin aurinkoenergialla.

12.  Elämässä pitää olla huumoria. Kunnon nauru kerran päivässä pitää lääkärin loitolla ja myös itselle pitää pystyä nauramaan.




13. Parasta työssäni on lapset ja ihana työyhteisö.

14. Odotan silti kesää ja sen tuomaa vapautta.

15. Rakastan tanssimista.




16. Haaveilen rannalla asumisesta, missä saisin ihailla luonnon maalaamia tauluja ikkunoista.

17.  Lapsena olin ujo ja arka, joten esim. kaupassa laitoin pari vuotta nuoremman pikkuveljeni pyytämään tiskiltä makkaraa, sillä pelkäsin ostavani 200 gramman sijasta 200 kilogrammaa.:)

18. En vieläkään kaipaa huomion keskipisteeksi.




19. Vaalan mummo oli lapsuuteni tärkeä henkilö.

20. Pikkuveljeni oli paras kaverini ehkä kolmannelle luokalle saakka. Jossain vaiheessa aloin hätistää häntä seuraamasta. Taisin olla aika tyly.

21. Haluaisin osata soittaa pianoa, mutta nakkisormet ja kolmeen kertaan aloitettu Aaronin pianokoulu...





22. Haluaisin osata myös italiaa. Ehkä olen aiemmassa elämässä asunut aurinkoisessa Italiassa, sellainen tunne mulle välillä tulee perheelle kokkaillessa.:)

23.  Olen keräillyt elämäni aikana kaikenlaista: joulupostimerkkejä, tarroja, hajukumeja, ensipäivänkuoria. Viime vuosina olen pyrkinyt eroon kaikenlaisesta keräilystä.

24. Olen ahkera puuhastelemaan, ja teen montaa asiaa yhtäaikaa, mutta osaan kyllä ottaa myös rennosti ja "tuhlaan aikaa" haaveiluun ja mietiskelyyn.




25. Lempiohjelmani telkkarissa tällä hetkellä on Pitääkö olla huolissaan. Pitääkö olla huolissaan?

Olisi kiva, jos jättäisit kommenttikenttään vaikka yhden faktan itsestäsi! Mielelläni lukisin myös muiden haasteeseen tarttuneiden postauksia.:)

Ihanaa naistenpäivän iltaa!<3
Taina

17 kommenttia:

  1. Tämä oli hauska ! Mulla on mennyt Annukankin juttu ohi, täytyy käydä kurkkimassa :)
    Tykkäsin erityisesti kohdasta 12...sillä nauran jopa itsekseni hyville jutuille. Eilen yhtä videonpätkää jopa kolme kertaa!

    Ihanaa naistenpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla Tanja!:D Nauru on niin tarpeellinen juttu.:))
      Mukavaa loppuviikkoa, mahdatkos lomailla!<3

      Poista
  2. Kiva, että teit tämän:)
    Minäkin toimin aurinkoenergialla, huumoria pitää olla, enkä myöskään halua olla huomion keskipisteenä.
    Ei pidä olla huolissaan, ohjelma on minunkin lemppari;)
    Ala- ja yläasteella olin todella arka ja ujo, toisin kuin nykyään.
    Kivaa Naistenpäivän iltaa♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehhehee!:)) Paljon samankaltaisuuksia.:D
      Mun miehen on välillä hyvin vaikea uskoa tota juttua mun ujoudesta. Ihmettelen vaan miksi.:P
      Ihanaa loppuviikkoa, kohta taas ilotellaan!<3

      Poista
  3. Olipas hauska, täytyy ehkä itsekin kokeilla :) Myös minä olen keräillyt kaikennäköistä: postimerkkejä, tarroja, kiiltokuvia, pieniä muovipusseja, lautasliinoja, kiviä, sumupapereita. Lapsuuden lempiohjelmia oli Hakupalat, josta näitä keräilyinnostuksia imin itseeni ;) Nykyään en taida kerätä juuri mitään, ainakaan aktiivisesti. Muumimukeja silloin tällöin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh hoh, mitä ihmettä on sumupaperit? Hakupalat kuulostaa kauhean tutulle, vaan en saa ohjelmaa päähäni. Varmaan on sitä tullut katsottua.:D
      Kiva, kun jätit kommentin!
      Loistavaa loppuviikkoa!<3

      Poista
    2. Sumupapereiksi sanottiin niitä muistilappuvihkosia, joissa näkyi sumeana joku kuva taustalla. Niitä oli joskus tytöille kaikenlaisia :)

      Poista
  4. Mä olen miettinyt myös tämän haasteen tekoa. Ehkäpä vielä saan sen tehtyä.
    1.) En ole koskaan lasketellut ja tuskin uskallan koskaan edes kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän haasteen tekeminen ja muiden vastausten lukeminen on hauskaa, joten suosittelen lämpimästi!<3
      Mulla on muuten sama tuon laskettelun suhteen.:) Yhtenä talvena lukiossa suunnittelimme kahden ystäväni kanssa Messilän reissua. Meistä kaksi ei ollut lasketellut (muistaakseni) koskaan ja kolmas oli käynyt jonkun kerran laskettelemassa. Homma kaatui siihen, että talvi loppui ihan kesken kaiken ja lumet sulivat pois! Monta kertaa olen ollut mukana opettajana Messilässä, enkä ole runsaasta tuesta ja kannustuksesta huolimatta enää suostunut edes kokeilemaan. Ois pitänyt tehdä se 30 vuotta sitten! Esikoinen on menossa muuten Messilään ekaan kertaa huomenna. Hän on nyt 17. Olisi ollut mahdollisuus aiemminkin, vaan hän ei ole halunnut. Äiskää jännittää.:))

      Poista
  5. Ihana haaste ja niin kiva tutustua ihmisiin syvemmin näiden kysymysten kautta.

    Minusta piti tulla toimittaja tai graafisen alan suunnittelija. Myös puutarhurin homma kiinnosti, mutta minua ei huolittu puutarhakouluun vaikka kaikki tarvittavat numeroni loistivat ysiä ja kymppiä todistuksessa!
    No, en luovuttanut, hain seuraavana syksynä sille ainoalle puuraha-alan linjalle minkä löysin...floristi.
    Siellä vasta ymmärsin mitä floristi tekee ja olin oikealla alalla! =)
    Minäkään en ole koskaan ajanut mopolla...enkä uskalla laittaa päätäni veden alle, joten sukellusta en ainakaan harrasta!

    Hauskaa torstain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin musta tuntuu, että se kirjan julkaiseminen on vielä sulla Susanna edessä, joten ehkä susta vielä tulee jos ei toimittaja, niin kirjailija!:) Aikas outoa, että et päässyt puutarhakouluun, vaan maailma olisi menettänyt loistavan floristin, jos olisit päässyt!<3

      Oih, opin minäkin sinusta uutta!<3 mä olen muuten kerran sukeltanut jopa laitteilla Välimeressä! SE oli ihan hullua näin jälkikäteen ajateltuna. Hieman meinasi ensin paniikki iskeä, kun painovöillä mentiin veteen...Nooh, nuorena sitä ei aina tule ajateltua kaikkea.:/ Voisin kyllä harrastaakin sukellusta, vaan sitten pitäis päästä jonnekin, missä on kirkkaat vedet ja värikkäät merenelävät!:)

      Poista
  6. Siis häääh?? Oletko ihan oikeasti osallistunut Biisikärpäseen?? Siitä tulee isosti rispektiä, koska a) itse en kuuna päivänä uskaltautuisi mukaan mihinkään telkkariohjelmaan ja b) biisien sanat ei vaan kertakaikkiaan pysy päässä ja jos se yhdistetään kohtaan a, katoaisi päästä ihan kaikki, koska olisin todennäköisesti ihan lukossa. Kotisohvalla olen omasta mielestäni ihan paras kaikkien alojen erikoisasiantuntija :D.

    Ja toinen, mikä meitä "erottaa", on tanssihalukkuus. Jos joudun tilanteisiin, missä on pienikin vaara tulla haetuksi tanssimaan, katselen jo ennakkoon pakoreittejä tai keksin sopivia valkoisia valheita :D.

    Ehkä nää molemmat on sitä(kin), että en todellakaan viihdy keskipisteenä missään. Taustalla vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehhehee, kyllä siellä taustallakin on tanssijoita!!;D Tuon tanssin suhteen olen aina ollut valmis poistumaan mukavuusalueelta. Ennen vanhaan diskossakin oltiin aina kaverin kanssa ekana lattialla, kun biisit alkoi soimaan. Ihan vain tanssimisen riemusta!:)

      Biisikärpäseen osallistumisessa oli todella iso kynnys juurikin tuo telkkariin joutuminen.:P Ihan kamala ajatus etukäteen ja hieman tuskaista katsella itseä telkkarista, mutta sain ihan kamalan paljon ihania viestejä ja jopa (epätoivottua) ihailijapostia ja tekstiviestejä...kun ei oo salainen puhelinnumero. Oli muutamat poikamiehet heti innokkaana.;))) Yhdeksi kohdaksi olisin voinu laittaa, että vedän outoja tyyppejä puoleeni...

      Poista
    2. Sama omituisten tyyppien puoleenveto-ominaisuus mullakin :D. Ja nimenomaan siellä tanssilattialla. Aina se porukan kummallisin turo tai joku ihme playboy tuli pokkaamaan just mulle :D

      Poista
    3. Heh, niin tuttua!:)) Ilmeisesti olen vielä liian kiltti ja ystävällinen, ja se paistaa päältä...Itse asiassa, kun tavattiin mieheni kanssa ekaa kertaa, hän kiinnitti huomion siihen, miten reagoin hänen ystävänsä iskurepliikkeihin heidät ohittaessani.;D Eli ei mulla olis tuota miestäkään, jos olisin "turpiin vaan" tyyppiä.:P

      Poista
  7. Onpa hurjan hauska postaus! Paljon ihania asioita - ihan mahtavaa tutustua näin sinuun :)
    1. Itse olen perheen kuopus ja ainoa tyttö - lellitty kuulemma ;)
    2. Työnarkomaani
    3. Talvi-ihminen joka rakastaa kesän kukkia
    4. Tallella kaikki lapsuuden nuket, barbit ja paperinuket - asioita joista en voi luopua
    5. Harrastanut klassista balettia ja hirvihölkkää :D
    Tässä pientä listausta minusta.
    Ihanaa loppuviikkoa Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi! Tuossa sun listassa on muutama juttu, joita mietin kirjoitettavaksi!:) Mulla meni barbit roskiin, kun muutettiin Kajaanista tänne etelään, vaan paperinuket, ne on vieläkin talella!:D Mitä ihmettä on hirvihölkkä?! Täytyy vissiin googlettaa.

      Samaa sinulle Pia!<3

      Poista