tiistai 13. joulukuuta 2016

Uusi järjestys & remppasuunnitelmiaOlin monet kerrat miettinyt meidän pienimmän makuuhuoneen uudelleen järjestelyä, sitä, jossa kuopus tällä hetkellä majailee. Huoneessa on vain hiukan yli 10 neliötä. Vaatekaapit eivät onneksi vie siitä tilaa lainkaan, koska yksi vaatehuoneista sijaitsee tämän huoneen yhteydessä. Sen sijaan tässä huoneessa on 120-senttinen sänky, joka toisinaan on tuntunut kohtuuttoman suurelle tähän tilaan. Käytämme sitä kuitenkin vierassänkynä esim. vanhempieni täällä ollessa, joten oikein hyvä, että talossa on yksi hieman suurempi sänky omamme lisäksi.
Viime viikon maanantaina puoli yhdeksän aikaan illalla sain päähäni, että nyt kokeillaan uutta järjestystä tässä huoneessa. Olin kaavaillut sänkyä ikkunan alle iät ja ajat, mutta epäilin, että reitti vaatehuoneen ovelle tulisi liian tukkoisaksi. Poika itse oli muutoksessa mukana "ihan sama"-meiningillä, mutta auttoi kuitenkin tavaroiden nosteluissa ja siivouksessa.Tämä makuuhuone on ainoa, johon ei ole tehty mitään muutoksia kotimme valmistumisen jälkeen. Olen pähkäillyt seinäpintojen maalaamisen ja tapetoinnin välillä. Arne Jacobsenin Ypsilon-tapetti kelpaisi minulle jollekin seinälle, mutta epäilen, että näin pieneen tilaan yksivärisyys on parempi vaihtoehto. Pari viikkoa sitten oppilaat tekivät mosaiikkitöitä aikakausilehdistä, ja sieltä yhden Kodin Kuvalehden kulmasta repäisin värimallin tämän huoneen ikkunanseinään. Ajattelin nimittäin, että maalaisinkin ikkunaseinän syvänsiniseksi ja muut seinät jollain vaalealla, harmahtavalla sävyllä. Nyt täytyy vain löytää oikeat maalisävyt. Tosi helppoa...:/
 Sängynpäädyssä oli aiemmin Ikean purnukat, joissa säilytettiin värikyniä. Ne olivat todella vähällä käytöllä, taitavat joutaa mun luokkaan. Suunnittelin, että tuon tangon koukkuihin voisi ripustaa pari istuintyynyä, en vielä ole löytänyt sopivia, tai itsetekemällä yhden isomman sängynpäädyksi. Naulakon sänkynurkasta voisin irrottaa, kunhan ennätän. Joskus syksyllä ostin Tigerista hauskan metallikorin nahkakahvoilla. Hintaa korilla oli vain kymppi. Siinä on normaalisti läjä puoliksipidettyjä vaatteita.;)


Kuopus onkin yllättäin tykännyt paljon uudesta järjestyksestä! Ilmeisesti sänky ikkunan alla tuntuu kivalta. Uusi järjestys on myös minun mieleeni, sänky ei tunnu niin suurelta uudessa paikassaan. Tämän olisi voinut tehdä aiemmin, aikaa muutokseen meni vain puoli tuntia. Innostuin hieman kaivamaan joulukoristuksiakin kaapista...Tällä mennään siihen asti, kunnes maalitela alkaa heilua.


Taina

 

12 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää <3
  Ja tuo Ikean kirjoituspöytä näyttää olevan yhtälailla 'notkolla' kuin meidän likallakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Tuli lisää tilantuntua, joten tykkään. Enkä ollut edes huomannut, että pöytä olisi notkolla.:)) Täytyy varmaan kaivaa vatupassi..:P

   Poista
 2. Voi kuinka kaunis huone! Oikein nätti sisustus ja kivat värit. Mulla kans himottaa siniset seinät... 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!:) Tuo nykyinen sininen on alkanut kyllästyttää kovin, mutta moni muu sinisen sävy päinvastoin.:) Niin se mieli muuttuu.;)

   Poista
 3. Näyttääpä kivalta uusi sisustus. Kivat värit on suunnitteilla. Meillä on nyt vierashuone vähän kuin "kaatopaikkana", pitäisi kerätä insipiraatiota ja ryhtyä sitä raivaamaan ja sisustamaan.
  Kiitos inspiroivasta postauksesta ja mukavaa joulunodotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ihanasta kommentista!<3
   Uusi järjestys teki aika paljon huoneen ilmeelle, ihan ihmettelen itsekin, kuinka paljon järjestyksellä voi olla merkitystä. Eikä se vanhakaan niin huono ollut.:) Katsotaan nyt, koska se oikea värisävy löytyy maalina...;)
   Mukavaa joulunodotusta!<3

   Poista
 4. Ihana väri tuo nykyinenkin. 😊 Kaunis tunnelmallinen huone. Täällä myös suunnitellaan uusia remppakuvioita, kun joulusta päästään. Mukavaa joulun odotusta sinne! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Mulla on ollut koko 11 vuotta vaikea suhde tähän kyseiseen väriin.;D Aluksi meidän makkarissakin oli yksi tämän värinen seinä, mutta se maalattiin maitokahvinväriseksi jo ennen muuttoa, sillä väri oli ihan liian kylmä aamuauringon huoneeseen. Tässä huoneessa ikkunat ovat etelään, joten ilmeisesti lämpöä tulee valona riittävästi.:)

   Ihanaa joulunalusaikaa Marika!<3

   Poista
 5. Voi kääk. Ihastuin niin tohon nykyiseen väriin, että melkein tekis mieli sanoa, että pliis älä maalaa :). Paitsi siinä tapauksessa tietty, että huoneen asukas niin toivoo. Jotenkin niin superraikas ja ihana toi turkoosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, arvaat varmaan, että asukkaalle seinän väri on "ihan sama".;DD No, hän kyllä on turkoosin ystävä...Paikoin alkaa maalipinta olla sen näköinen, että mä en kestä.:D Mulla on tosiaan ollut tuohon väriin viha-rakkaussuhde koko tässä asumisen ajan. Teoriassa tykkään väristä kovasti, mutta käytännössä kai sitten en. Meidän makkarissa oli aluksi samanvärinen seinä, joka maalattiin uudelleen heti alkuunsa, kun en tykännyt yhtään. Väri tuntui liian kylmältä.
   Täytyy kuitenkin myöntää, että järjestyksen vaihtaminen teki ihmeitä. Nyt ei ole ihan kauheaa kiirettä maalaamisen kanssa.:)

   Poista
 6. Ihanan vähän tavaraa teidän pojan huoneessa. Meidän kohta 11v neidillä on nykyään lähes samankokoinen huone, ja sinne hankittiin myös 120 cm sänky. Hän halusi ehdoin tahdoin vielä vanhan ison kirjoituspöydän sinne. Lattiapintaa ei paljon näy, ja nyt sekin on peittynyt heppaleikkeihin ripauksella kaiken maailman paperisilppua... Neidin huoneessa entisten asukkaiden jäljillä vaaleansiniset seinät ja uutta väriä mietin kuumeisesti. Tosin ihan heti ei taideta remonttia aloittaa, ei vaan jaksa. Niin paljon ei tuo seinän väri häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojilla yleensä tuntuu olevan huomattavasti vähemmän tavaraa kuin tytöillä. Vaikka meillähän ei muita "tyttöjä" ole kuin minä, mutta taitaa päteä sama meilläkin.;D Vaatehuoneessa on vielä läjäpäin leluja, vaikkeivat nuo meidän niillä enää leikikään. Mutta onpahan sitten, kun tulee serkkuja kylään. Jossain vaiheessa saa tyhjentää senkin leluista.

   Meillä noita väriseiniä on vain yksi/huone. En olisi kyllä näin kauaa jaksanut tuota sinistä, jos koko huone olisi tuon värinen!:O Kesäisin siitä oikeastaan tykkäänkin, mutta talvellasävy tuntuu liian kylmältä. Se on niin valosta kiinni.
   Vaaleansininen on kyllä ihan toimiva, vaikka punaisen ja valkoisen, tai farkunsinisen kaverina!:)

   Poista