keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kukkatalon joulukuusi ja DIY-koristeet



Koska aika on kortilla erityisesti näin joulun alla, pitää askartelujen olla mielestäni helppoja ja erityisesti nopeita valmistaa. Plussana pidän sitä, etteivät askartelutarvikkeet maksa omaisuuksia, jos vaikka askarteluinto jostain syystä laantuu kesken askartelun. Jostain syystä mulle tuntuu käyvän toisinaan niin...;)




Jotain itsetehtyä halusin Järvenpään Kukkatalon joulukuuseen joka tapauksessa askarrella. Jo joskus lokakuussa, kun kuulin tästä blogiyhteistyöstä ensimmäistä kertaa, suunnittelin tekeväni jotain kivaa tuohesta, ja teinkin. Metsästä, maasta, löysin ison palan tuohta, jos en olisi löytänyt, niin varmaan takkapuista olisi irronnut riittävästi ainesta tuohitähtiin. Elävästä puusta ei tuohta saa tietenkään repiä! Piirsin tuohen sisäpinnalle tähden piparkakkumuotin avulla ja leikkasin tähden saksilla. Piikillä painoin tuoheen varovasti reiän ripustuslenkkiä varten, ja lopuksi pujotin Paperikuusta löytämäni ihanan pehmeän nahkajäljitelmänauhan reiän läpi. Valmista!




Halusin tehdä myös jotain, missä yhdistyy valkoinen ja puunväri, joten pujottelin puuhelmiä rautalankaan, jonka taivutin sydämen muotoon. Liitoskohtaan laitoin ripustuslenkin samasta materiaalista kuin tuohitähdissä. Rautalanka olisi voinut olla ohuempaa, mutta käytin sitä, mitä kaapista sattui löytymään. Puuhelmet ovat muuten minusta aika kamalan kalliita! Askartelukaupassa pieni pussi maksaa kolmen euron paikkeilla. Jos satut tietämään, mistä puuhelmiä saa edullisesti isona eränä, otan mielelläni vinkit vastaan, sillä olen vasta nyt ihastunut niihin oikein toden teolla!





Kolmas DIY-koriste on näistä kolmesta oma suosikkini, vaikka ja koska en niitä itse varsinaisesti tehnytkään, vaan pyysin sukulaislapsilta apua. Tilasin lapsilta piirrettyjä enkeleitä, vahvistin itse lyijykynän jäljet mustalla tussilla ja leikkasin enkelit ääriviivoja mukaillen irti. Pään yläpuolelle jätin ripustamista varten ylimääräisen mutkan, josta jäälleen pujottelin nahkajäljitelmänauhan läpi. Enkelin pään päälle pujotin yhden puuhelmen, ja siitä nauhanpäät läpi. Enkeleiden piirtäjät ovat iältään 2-7 vuotta. Minusta ne ovat ihan täydellisiä kuusenkoristeita!<3







Kannattaa ehdottomasti käydä osallistumassa edellisessä postauksessa olevaan lahjakorttiarvontaan, jossa voit voittaa 50 euron lahjakortin Järvenpään Kukkataloon! Kukkatalon Saija lupasi lahjakorttiin runsaasti voimassaoloaikaa, joten ei huolta, vaikket ihan lähellä asuisikaan. Kukkatalo ei sijaitse kovin kaukana Helsingin moottoritiestä Helsinkiin päin mentäessä, joten sinne on nopea poiketa vaikkapa ohikulkumatkalla! Kannattaa käydä myös peukuttamassa meidän kuusia Järvenpään Kukkatalon Facebook-sivulla, sillä myös siten voi voittaa 50 euron lahjakortin. Erityisen kiitollinen olen tietenkin, jos tykkäilette minun somistuksestani.<3







Eikös muuten olekin ihan maanantaiolo? Minulla ainakin, vaan huomenna on jälleen torstai ja aika laittaa viime viikon Kukkailottelut pakettiin.


Kivaa keskiviikkoa!
Taina
 

14 kommenttia:

  1. Edelleen ihastuttava! Nuo enkelit ovat kyllä niin hellyttäviä - ja tosi kiva idea saada persoonallisia koristeita.
    Mukavaa maanan... eiku keskiviikkoiltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Enkelit on tosi ihkuja!:D
      Kohti viikonloppua mennään!:)

      Poista
  2. Voi kuinka ihania! Kivoja ideoita, joita on helppo toteuttaa ja mä ainakin arvostan edullista askartelua, askartelukauppojen hinnat kun on ihan älyttömiä... kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Ei tosiaan viitsisi maksaa maltaita näpertelyistä. Milloin askrtelusta tuli kallista?:O
      Mukavaa loppuviikkoa!:)

      Poista
  3. Ihana idea nuo lasten piirtämät enkelit! Ja tykkään myös noista tuohi- ja puuhelmikoristeista.
    Olen tainnut ostaa joskus puuhelmiä Kärkkäiseltä, ja muistelisin että olivat halvempia kuin askartelukaupassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3
      No höh. Kävin juuri tänään Kärkkäisellä, mutta en yhtään katsonut askartelutarvikkeita! Täytyypä ensi kerralla tarkistaa. Siellä on kyllä paljon kaikenlaista askrteluun liittyvää tavaraa...

      Poista
  4. Siis nuo enkelit ovat aivan valloittavia, varsinkin tuo viimeinen <3 JOtenkin voin taiteilijan nähneenä 'tuntea' sen hetken ajatukset: 'Hyvä on... piirrän piirrän äkkiä tätille enkelin' :D <3 <3 <3
    Oletkos käynyt katsomassa Biltemasta niitä helmiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minustakin tuo pääjalkainen on niin mainio!<3 Yksi neideistä ei suostunut enkeleitä piirtämään, harmi. Ajattelin pistää nämä meidän äiskälle pakettiin.:)
      Kiitos vinkistä! Siinähän se on Kärkkäisen vieressä...Ellen kun vinkkasi sieltä katsomaan.:)

      Poista
  5. Niin hauskoja nuo lasten piirtämät enkelit!
    Luonnonläheisen lämminhenkinen koristelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo enkelit on niin hellyttäviä!<3 Kiitos Susanna, juuri sellainen oli tarkoitukseni somistusta suunnitellessani!:)

      Poista
  6. Voi kuinka mahtavia erityisesti tuohesta tehdyt tähdet. Tekee joulukuusesta tyylikkään skandinaavisen!

    Minttu, Kivempi blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu!:) Helppo ja nopea DIY, juuri mun mieleeni.:)

      Poista