torstai 22. joulukuuta 2016

Joulun KukkailotteluaKun kerran jotain luvataan, niin se myös pidetään! Oli pienoista hoppua tässä päivällä, mutta itselläni toimii parhaana motivaattorina pakko, joten nyt on sitten joulunkukkaset maljakoissaan ja astioissaan, ja jouluinen Kukkailottelu on valmiina alkamaan! Meillä on nyt sen verran runsaasti näitä kukkavirityksiä, että säästän laajemmat kuvakulmat erilliseen postaukseen.Ensinnäkin meiltä löytyy hyasintteja kahdella eri tavalla aseteltuna. Valkoiseen jalalliseen kulhoon laitoin kolme nupullaan olevaa valkoista hyasinttia, lisäsin hieman multaa niiden ympärille ja kävin kaivamassa pihalta sammalta. Keittiön ikkunan alla meillä on orvokit ja sammaleet jälleen näkyvissä! Jotain positiivistakin siis  näissä plusasteissa ja vesisateessa.;) Toiset kolme hyasinttia laitoin samalla tavalla ilman multaa kirkkaaseen lasivaasiin kuin Kukkailottelussa joitakin viikkoja sitten. 

Toisinto Kukkailottelusta ovat myös papukaijatulppaanit ruskeassa Aalto-vaasissa. Tykkäsin tästä paljon silloin aiemmin! Voi olla, että käyn vielä hakemassa tulppaaneiden sekaan oksia tai havuja...jos ennätän ja jaksan.
Työhuoneen ovessa on kranssi, jonka viime viikolla solmin Villiviinin kurssilla. Toiveeni näyttää toteutuneen, ja kranssi on kuivunut kauniisti. Työhuoneessa on rippeet samalla kurssilla solmimastani kimpusta. Tiedän, etteivät kuusi ja leikkokukat välttämättä ole paras yhdistelmä, mutta kimppu kestää sen, minkä kestää...

Joulupöytään hain tänään kimpun Neilikasta. Kimpussa on amaryllis, piikkiputkea, hopeisia heiniä ja vihreää. Valkoinen, vihreä ja hopea, näillä väreillä ajattelin kattaa tänä vuonna meidän juhlapöydän.


 


Myös yksi lehdetön jouluruusu koristaa kotiamme tänä jouluna... Toiset hamstraavat ruokaa, minä näemmä kukkasia. Kyllä näillä pitäisi yksi joulu selvitä!;)


Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki poikkeuksellisesti tiistai-iltaan saakka. Liitä postaukseen linkki tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin  #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3 Viime viikon Kukkailottelun kooste löytyy  täältä.

Ihanaa joulunaikaa ja kukkien iloa!💚


Taina

16 kommenttia:

 1. Ai että miten paljon kaikkea ihanaa! <3

  VastaaPoista
 2. Oi, tykkään varsinkin tuosta kuvasta, jossa näkyy kuusi.
  Voimia jouluvalmisteluihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Yllätyin, että työhuoneen kuvista tuli ylipäätään onnistuneita, sillä valoa oli siellä vähän ja mies teki töiti, joten piti olla tarkkana rajauksen kanssa.;)
   Onneksi meillä ei ole paljoakaan hommia to do -listalla!:D Hyvää joulua Huopalintu!

   Poista
 3. No johan on paljon kukkia, ihanaa! :) Neidin synttäreiden vietto näin joulun alla takasi meille joulun kukkailottelun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälleen kun pikku hiljaa niitä tuo kotiin, niin mieskään ei ehkä tajua, että niihin on menny omaisuus!;))) No joo, noi hyasintit on ostettu halvalla Tokmannista, maksoivat yhteensä muistaakseni vitosen. Toisaalta noista isoista kimpuista on yleensä iloa pitkäksi aikaa, kun hajoittaa pieniin maljakoihin ja pulloihin.:) Onnea äiskälle, ja ihanaa, että saat nauttia kukista!<3

   Poista
 4. Ihania, ihania kukkia! Luulin että meillä on jo kukkapuolen koristelut kunnossa mutta kuviesi jälkeen tuli olo että yksi eukalyptuskimppu voisi sittenkin olla vielä tarpeen... Tunnelmallista joulunaikaa Taina teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olen tietenkin sitä mieltä, että kyllä yksi eucalyptuskimppu olisi poikaa!;D Kävin itsekin ostamassa pari kranssikehikkkoa vielä illalla, ja aamulla ajattelin suunnata metsään!:)) Ehkä ulos ja lahjaksi kuitenkin...

   Ihanaa joulua (toivottavasti myös lomaa) Anu!<3

   Poista
 5. Ihania joulukukkia sulla, meillä on kukkien suhteen ihan sama maku :) Äläkä ota turhaan stressiä siitä kuusen erittämästä etyleenistä, sillä aito kuusi niin paljon kauniimpi. Odottelen kieli pitkällä tulppaanikauden alkua, oijettä <3 /Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tosiaan on!!:) Sain inspiksen sun postauksestasi, ja kävin illansuussa Sinellissä ostamassa pari metallikehikkoa.:) Huomenna lähden metsään puolukanvarpuja poimimaan! Ihanaa!<3

   Miten minusta tulppaanikausi on monesti alkanut jo ennen joulua...Ehkä muistan väärin. Papukaijatulppaaneita ja rimpsureunaisia mulla on ollut useampana jouluna.:)

   Poista
 6. Voi, sinulla on kaikki ihanat papukaijatulppaanit, jouluruusut ja hyasintit!
  Oikein herttaista joulun aikaa teille ja kiitos kaikista näistä ihanista kukkailotteluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, musta on ihanaa, kun katson minne vaan, on joka tasolla jotain kaunista kukkivaa!<3 Näin pitäis olla aina!:D Aikas ihanat kattaukset oli sulla.<3 Tätyy tulla uudelleen kurkkimaan tietsikan isolta ruudulta.:)
   Kiitos Susanna uskollinen ilottelija ystäväni!<3

   Poista
 7. Huomasin nuo kaikki, mutta ei se minusta mitenkään paljoa ollut, vaan juuri sopivasti ;)


  Rauhallista joulun aikaa...<3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ei minustakaan ole liikaa!;D
   Ihanaa joulua Satu!<3

   Poista
 8. Papukaijatulppaanit! ❤ ihanaa joulua Taina!

  VastaaPoista