torstai 29. joulukuuta 2016

Kukkailottelut jouluna 2016Joulut on juhlittu ja vuosi vaihtuu pian uuteen. Aikomus on jatkaa Kukkailottelua tulevana vuonna samaan malliin kuin tänä vuonnakin. Kiitos 🌼🌸 kaikille Kukkailotteluun vuoden aikana osallistuneille!💚

Loppuvuoden uusi juttu kukkien ja vihersisustamisen saralla on ehdottomasti ollut kranssien tulo sisälle ja niiden kasvava suosio. Kiitos vielä jouluinspiksestä Eteläparvekkeen Pia!<3 Luonnollinen ja maanläheinen, aika väritön oli joulu 2016, vihreää ja valkoista enimmäkseen. Toki punaista myös!

Muutoin tämän vuoden trendijuttu vihersisustamisessa on ehdottomasti ollut viherkasvien paluu. Jännä nähdä, kuinka pitkäaikaisesta ilmiöstä on kysymys.


Ihana idea Huopalinnulla kielojen hyötämisestä on aikomus laittaa itselle muistiin ensi syksyä varten. Löysin Ylen artikkelin aiheesta, jossa hyötämistä esittelee tuttu nainen, jonka entinen koti ja mieletön puutarha on ihan tuossa lähellä.:) Kieloja olen nähnyt nyt joulun aikaan muissakin kuvissa, voisikohan se olla ensi joulun trendijuttu, kun on Suomen 100-vuotissynttäritkin siinä joulukuun alussa...Ruusumäki, Eteläparveke
Arjen helmiä, Katson ikkunasta
A Whisper from the Almond Valley, Mansikkatilan mailla
Something else / Mia, Talossa No 23
Viikarivartti


Tänä jouluna olen menettänyt sydämeni ihan lopullisesti jouluruusun lisäksi amaryllikselle. Miten upeita ne ovatkaan! Toissaviikon Kukkailottelussa oli mukana Anu itsekasvattamallaan amarylliksellä, joka muistuttaa kukinnoltaan liljaa. Tässä toinen juttu muistiin itselle ensi vuoden lokakuulle. Täytyy hankkia amarylliksen sipuleita, tuollaisia hieman erikoisempia mielellään!Huomenna ilotellaan vuoden viimeistä kertaa. Mitä sinulle jäi mieleen kukkavuodesta 2016?


Taina8 kommenttia:

 1. Ihanaa, että Kukkailottelu jatkuu! <3 Minulle taitaa joka vuosi jäädä päällimäisenä kukkamuistona mieleen alkukevään kukkijat (narsissit, lumikellot, krookukset jne.) ja kaikki esikasvatus- ja kevätkylvöhommat, niihin kun sisältyy niin paljon sitä kevään odotuksen tunnelmaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Kukkailottelijoita on muitakin minun lisäkseni!:D
   Kevät on kyllä mun suosikkini, tosin ehkä se ihan loppukevät ja alkukesä, Mun lempikukkijoita on siihen aikaan koko ajan! En istuttanut yhtään sipulia syksyllä, ja nyt vähän harmittaa. Meillä ne tuntuvat katoavan jonkun ruokalistalle, jopa sellaiset, joiden ei pitäisi eläimille kelvata! Ihastelen sitten muiden kevätsipuleita...ja kaupasta saa onneksi sisälle ja ulos narsissej sun muita!:)

   Poista
 2. Kiitos sinulle tästä Kukkailottelu-vuodesta :)
  Minulle jäivät tästä vuodesta mieleen kaikki uudenlaiset amppeliviritelmät lasipalloineen yms. ilmakasvit. Ne olivat aika suosittuja ja uusi juttu ainakin minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle upeista kuvistasi ja kivoista ideoistasi!<3
   Totta, ilmakasvit ja amppelit ovat tulleet tänä vuonna! Ilmakasvin hankkimista olen meinannut minäkin, vaan se jäi toistaiseksi joulukukkien varjoon.:)

   Poista
 3. Amaryllikset, vallankin kerrotut valkoiset, ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ne on! Olen tykästynyt myös sellaisiin, joissa on ihan pieni häivähdys vaaleanpunaista tai lohenpunaista...Käsin juuri Prismassa ja punaiset amaryllikset ruukussa olisivat maksaneet kaksi euroa, valkoiset joulutähdet euron! Ostin kuitenkin vain hyasintteja, 50 snt/kpl. Kukkien suhteen voin sekä tuhlata omaisuuden, että olla Sulo Vilen...;D

   Poista
 4. Kiitos Kukkailoittelusta, Taina ♥ Mukava idea. Tuo kielo sopisikin todella hyvin ensi vuonna olevaan Suomen 100-vuotisjuhlateemaan. Itse olen ollut aina kranssi hullu. Meiltä niitä löytyy aina niin sisältä kuin ulkoakin. Täytyypä itsellekin laittaa muistiin tuo amarylliksen sipuleiden ostaminen lokakuulla. Vaikken olekaan mikään viherpeukalo, mutta voisihan sitä aina kokeilla. Hyvää vuoden vaihdetta Sinulle, Taina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ja kiitos itsellesi osallistumisesta!<3
   Olen mäkin ollut kranssi-ihminen, mutta nämä sisäkranssit on kyllä nyt uutta, ja ohuet, ja toispuoleiset!:D Aina jotain uutta keksitään.:) Ulko-oveen mulla on joka vuodenaikaan vähintään yksi sopiva kranssi, mutta nyt viime aikoina siellä on ollut omatekoiset kranssit. Niitä on kiva näprätä!
   Ihanaa vuodenvaihdetta Krisse!<3

   Poista