lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kevätmessujen poiminnot



Ei ollenkaan hullumpi messukokemus tämänpäiväinen vierailu Kevätmessuille! Aika monta kivaa ideaa tuli tuolta bongattua, ja nyt on sitten luvassa kuvatulva, sillä haluan nämä kaikki yhteen ja samaan pakettiin.:)

Tunnustan heti alkuunsa, että osa messuista jäi kokonaan kiertämättä, mutta toisaalta kiersin joitakin alueita useampaan kertaan. En ole ihan varma, että mahdonko sittenkään käydä varsinaisella sisustuspuolelle ollenkaan...? Joka tapauksessa oma suosikkini messuilla oli ehdottomasti Puutarhauni-yleisalue, jossa sijaitsi mm. blogikylä ja bloggareiden sisustamat kasvihuoneet. Kukkaiselämää blogin Satua kävin morjestamassa, harmikseni Kukkalan Sannaa ei juuri silloin näkynyt, kun tuolla alueella pyörin, ja Koti kaupungin laidalla Fridalle näytti olevan jatkuvasti juttukavereita niin paljon tarjolla, etten viitsinyt mennä tunkemaan itseäni siihen. Kovaa hommaa varmasti rakentaa tuollainen kokonaisuus ja sitten seurustella neljä päivää messuvieraiden kanssa! Antoisaa ja kivaa myöskin, sanoi Satu.:)


 





Ihanan erilaisia ja tekijöidensä näköisiä olivat kaikki kasvihuoneet, enkä noista voisi omaa suosikkiani nimetä, koska pidin niistä kaikista. Alunperin kuvittelin, että laitan meidän pihaan vain valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia...Vuosien saatossa olen alkanut ihailemaa puutarhoja, joista löytyy muitakin värejä: lilaa, sinistä, keltaista, oranssia, jopa mustaa. Toisaalta kaunein luonnon väriyhdistelmistä on minusta aina vaan valkoinen ja vihreä!


Puutarhaunialueen katossa roikkui samaan tapaan sateenvarjoja kuin syksyllä Habitare-messuilla. Luonnonmateriaaleista rakennetut hahmot tuolla alueella olivat minusta hienosti toteutettu, ja olisipa kiva kokeilla jotain samantapaista lasten kanssa koulussa! Kukilla ja kasveilla koristelluilla kehyksillä voisi ottaa hauskoja kuvia vaikka kesäjuhlissa kaikista vieraista... 


 







Jämälaudoista voisi rakentaa hauskan porttimaisen katoksen, jossa olisi ruukkukasveista viherkatto. Hyönteishotelli taas voisi olla huomattavasti suurempi, kuin mitä olen koskaan aiemmin nähnyt. 





Kekkilän osastolla tajusin, miten Kesähuoneen grillausalueen näkösuojaus olisi pitänyt toteuttaa. Ehkä ei ole vielä myöhäistä, jos saan siirrettyä reunassa kasvavat lamohietakirsikat toisaalle. Tilalle voisi istuttaa vaikkapa japaninvaahteran, jonkun pienen hedelmäpuun ja ehkä kokeilla uudelleen magnolian istuttamista.

Syreeniaitaus Kekkilän osastolla levitti tuoksua, joka toi mieleeni jonkun lapsuuteni hajuveden.;)







Kuten Habitaressa, myös täällä pidin Hobby Hallin osastosta. Sinivalkoinen väriyhdistelmä sisustuksessa näyttää todella hyvälle ja raikkaalle. Nuo marokkokuvioidut mukit ovat niin ihanat, onneksi en tarvitse yhtään uutta mukia! Sen sijaa tilaukseen menee luultavasti tyynynpäälliset vihreillä palloilla. Lempivärejäni tällä hetkellä piensisustuksessa on ehdottomasti erilaiset sinisen ja vihreän sävyt.





Mielenkiintoinen uutuus osui silmiini osastolla, jossa oli esillä maaleja, joilla voi maalata betonia. Betoniin, joka ovat katoksen alla on oma väripalettinsa ja taivasalla olevaan betoniin, kuten vaikka vanhoihin betonilaattoihin, oli oma aine ja väripaletti. Tämän laitan korvan taakse muistiin tulevaisuutta varten. Samaan tuoteperheeseen kuuluu myös terassiöljyjä ja -maalia.





Johanna Gullillichenin pellavaiset pyyhkeet ja muut tekstiilit kelpaisivat kyllä minulle! Miten pehmeitä, kauniin värisiä, ajattomia!<3 Osasto oli minusta tyylikkään yksinkertaisesta sisustettu.




Biolanin osastolta bongasin uutuuden, jonkalaista olen suunnitellut hiljaa mielessäni olohuoneen oviaukkoon sälekaihtimien tilalle! Ajatuksen tasolla olen hakenut kaupasta esim. liimalevyä, porannut levyihin ruukunmentävät aukot ja liittänyt 2-3 levyä toisiinsa paksulla narulla. Aukkoihin olen laittanut ruukut, joissa kasvaa jotain kaunista kesää varten. Saman saisi ilmeisesti noin 20 euron hintaan valmiina pakettina...




Kävin myös kuuntelemassa Hanna Sumarin, Kati Jukaraisen ja Maria Kesäsen jutustelua tuoreesta Keittiöpuutarha-kirjastaan. Mieleen jäi mm. ajatus hyöty- ja koristekasvien yhdistelystä, jota jo viime keväänä muistelen mietiskelleeni. Jos olisin oikein ahkera ensi kesänä, kaivaisin mansikat ylös laatikoistaan, hankkisin lavakauluksia, joita laittaisin ainakin kaksi tai kolme päällekkäin, jotta kasvien hoitaminen ja kerääminen olisi helpompaa. Maan pintaa pitäisi kuoria, laittaa alle kangas ja päälle hiekkaa/kivimurskaa. Ahkeruus riippuu kyllä paljon siitä, millainen kesä mahtaa olla tulossa. Jos on yhtä kylmä ja sateinen kesä kuin viime vuonna, niin tuskinpa. Jos taas säät suosivat, niin tuonhan voisi toteuttaa  heti kesän alussa!




Pintapuolisesti vilkuilin piharakennuksia, joiden valikoimat tuntuvat kasvaneen viime vuosina huimasti. Jos saisin jostain noin 20 000 ylimääräistä (arvelen, että tuolla summalla voisi haaveen toteuttaa), nousisi meidän pihaan pihasauna ja sen yhteyteen palju. Muutama tonni lisää, niin  eiköhän meidän pihasta löytyisi vielä paikka kauniille kasvihuoneelle...




Muutaman kukkasipulin olisin kojuista ostanut, mutta koska kierrettyäni alueen ensin kertaalleen ja etsittyäni tietyn paikan vielä uudelleen sokkeloiden seasta vain todetakseni, että ainoa maksutapa on käteinen, ei jaksaminen enää riittänyt pankkiautomaatilla käymiseen ja vielä uuteen ostoyritykseen. Mustat iiriksen mukulat jäivät ostamatta, harmi! En varmaan ole ainoa, jolla ostokset jäävät tekemättä, jos pankkikortti ei kelpaa.

Tulppaanit olivat joka puolelle samassa huikeassa tarjoiksessa 50 kpl tulppaaneita 15 eurolla. Jätin myös tulppaanit ostamatta, sillä kimput olivat yksivärisiä. Muutaman kaverin porukalla olisi voinut ostaa eriväriset kimput ja tehdä sitten vaihtareita...





Lopulta messuilta poistuessani ostoskassissa oli yksi leinikkiruukku ja toinen pikarililja, jotka ajattelin huomenna istuttaa ulkoruukkuun terassille. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, että tuli lähdettyä messuille, vaikka aamulla kovin väsyttikin, palasin nimittäin Hämeenlinnasta viime yönä kello kolme. Toivottavasti tästä postauksesta on iloa muillekin, sillä itse koen saaneeni yllättävän paljon näiltä messuilta.

Huomenna nautitaan toivon mukaan auringosta ja ulkoilmasta. Meilläkin alkaa hiljalleen piha ja kukkapenkit paljastua lumen alta, jee!! Ei kai voi liikaa hehkuttaa sitä, kuinka ihanaa aikaa tämä kevät aina onkaan.:)

Taina


Julistearvontaan voit osallistua täällä. 

14 kommenttia:

  1. Tuolla kyllä iskee puutarhahulluus, ainakin meikäläiseen;)
    Kiva on suunnitella kaikkea mutta minulla ne usein jäävät suunnitelmiksi. Toisaalta olen laiska hoitamaan puutarhaa alkuinnostuksen jälkeen...Mutta ruukkuistutuksia ja terassin lookia pitää alkaa suunnittelemaan, ne eivät yleensä jää suunnitteluasteelle, jos vaan ovat toteutuskelpoisia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, juu, suunnitelmia on aina hyvä olla enemmän kuin, mitä ehtii ja jaksaa toteuttaa!:) Tuon istutusalueen parantamisesta haaveilin viime vuonnakin, mutta eipä oikein innostanut viime kesänä...Toisaalta olen esim. tuolta Sadun blogista nähnyt, miten yhdessäkin kesässä voi saada ihmeitä aikaan!:)

      Poista
  2. Olipa hieno messupostaus! Oli tosi mukava tavata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Tuntui oikeasti siltä, ettei mennyt päivä hukkaan.:) Oli todella mukava tavata!

      Poista
  3. Voi vitsi, miten ihana pläjäys messuilta!!
    Kiitos, melkein pääsin näiden kuvien välityksellä mukaan sinne!!
    Olisi ollut NIIIIN kiva päästä paikan päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain Susanna!<3 Olen itse niin täpinöissäni, että enpä oikein olisi malttanut pitää tätä kaikkea itsellenä.;D Ensi vuonna sitten otat loman ja tulet messuilemaan?:)

      Poista
  4. Ihania kuvia messuilta! Olipa harmi, ettei törmätty. Minunkin suosikkini olli tuo Puutarha-uni alue ♥ Bloggareiden kasvihuoneet olivat myös tosi kivoja ja hienosti sisustettuja. Itse yritän saada oman postaukseni vielä viikonlopun aikana. Ensin kahvitellaan kuitenkin äidin synttäreitä ♥

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia messuilta <3 Ihania ideoita pullollaan :) Ihana tulppaanikimppu tuo 50 kpl ;) Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  6. Ihana paluumatka messuille, kiitos Taina <3

    Mä olisin voinut viettää vaikka kuinka paljon aikaa tuolla Kekkilän osastolla sekä Willab&Gardenin mustassa lasisessa huvimajassa :)

    Suloista sunnuntaita toivottelee, Maria

    VastaaPoista
  7. Hih...samoja asioita bongailtu, ja vissiin aika samoinhin aikoihin ;)..Käytiin likan kanssa ihailemassa juurikin japanilaistyylistä puutarhaa ja mielettömiä kukkajuttuja. 'Onneksi' kävi vain käteinen, muuten ois tarttenut ostaa myös kottarit kaiken kuskaukseen....kai ne ois mennyt lastenvaunuista junassa ;)
    Kotiin kannoin vain kasan siemeniä, muutaman yrtin - jotka levitti tuoksuaan junassa - ja lämmittimen kasvihuoneeseen. Saan nuo taimet sinne aikaisemmin siirrettyä...
    Ihanaa Sununtaita <3

    VastaaPoista
  8. Voi samoilla huudeilla ollaan oltu samana päivänä! Kivat messut olivat!

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus, näitä katselee mielellään :)

    VastaaPoista
  10. Hei, samoilla kulmilla olemme viikonloppuna pyörineet! :) Oli aivan ihanat messut, niin paljon kaunista katseltavaa - ja toisaalta meidän omaan projektiin myös ajankohtaisiakin asioita.
    Tuo betonimaali meni minulta täysin ohi - kiitos vinkistä! Saattaa tulla tarpeeseen tulevan puutarhan kesähuoneen lattian kanssa... :)

    VastaaPoista
  11. Upeaa!
    Voi mikä ihana tulppaanikimppu ja millä hintaakin! Ois kyllä ollut kotiuttamisen arvoinen meille!

    VastaaPoista