sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matkaPäädyin selailemaan eilen Rillan kodin puutarhapostauksia (esim. tätä), joihin onnekseni pääsi edelleen. Mulla on toisinaan kovastikin ikävä Rillan postauksia! Ehdin seuraamaan hänen blogiaan varmaan neljä-viisi vuotta, ja vaikka itselläni ei esim. työpaikkapukeutuminen ole mitenkään muodollista, niin tykkäsin katsella Rillan asukuviakin. Hänen varma, huolettoman oloinen, mutta kuitenkin tarkkaan harkittu tyylinsä, jota ihailin niin kodissa, pukeutumisessa kuin puutarhassakin, sai minut palaamaan blogiin ilta toisensa jälkeen!<3

Sisäinen puutarhurini etsii vielä kymmenen vuoden jälkeen itseään. Pitkään tyydyin sisäänkäynnin kukkapenkkiin, takapihan nurkan marjapensaisiin ja hedelmäpuihin, sekä ostin aina suuren määrän kesäkukkia ruukkuihin. Piha oli poikien temmellyskenttää, niin rinnetontti (ylä- ja alapiha takapihalla) kuin onkin, pelasivat pojat siinä tunnin jos toisenkin jalkapalloa.  
Alapihan puolelle istutin myöhemmin pioneita ja liljoja. Koko kymmenen vuotta olen toivonut ylä- ja alapihan rinteen reunan tasaamista pystysuoraksi ja muurin rakentamista väliin. Kaamean kallis homma, sillä muurilla olisi paikoitellen korkeutta yli metri ja alle pitäisi tehdä salaojitus ja ties mitä! Kun asia viimein tuli ajankohtaiseksi Kesähuoneen rakentamisen yhteydessä, en enää ollutkaan niin varma asiasta. Voisihan tuohon istuttaa vaikka rinnekasveja! Mieleen on tullut myös kompromissi, jossa osa rinteestä kaivettaisiin suoraksi, osa jätettäisiin rinteeksi...

Kesähuoneen ympärille rakennetut kukkapenkit ovat vielä osittain kesken, mutta ehdottomasti oikeaan suuntaan ollaan menossa. Haaveissa nurmikkoa meidän yläpihalla ei ole ehkä ollenkaan, vaan ihania käytäviä Rillan tyyliin, ympärillä kukkameri. 

Tulevana kesänä ajattelin ainakin laittaa Kesähuoneen kukkapenkin valmiiksi, ja ihan lähiaikoina rakennataan meille kaunis pyykinkuivausteline! Turhia paineita tällainen satunnainen puutarhuri ei suostu ottamaan, vaan yritän pitää mielessäni lauseen, jonka talvella kirjoitin puutarhan To do-listalle: Muista ihastella ja nauttia! Tärkeintä tässäkään ei ole päämäärä, vaan matka.


Suloista sunnuntaita!
TainaVielä ehdit osallistumaan tämän viikon Kukkailotteluun!

26 kommenttia:

 1. Jään ilolla odottamaan postausta pyykkitelineestä sillä meillä se on niin ruma häkkyrä että!!!! Ja tuo kesähuone on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkitelineen osat hommattiin jo viime kesänä, ihme kyllä mieskin tykkäsi ajatuksesta. Koska painekyllästettyä puuta ei saisi maalata tuoreeltaan, päätimme suosiolla odotella tätä kevättä. Tulisi joku lämpimämpi viikonlopun päivä, niin päästäisiin toteuttamaan viimein tuo teline!:)
   Ja kiitos Kesähuone-kehuista!<3

   Poista
 2. Kiitos loistavasta linkistä, jonka myötä meidän pyykkitelinesuunnitelma taitaakin saada uuden muodon. Lumisateella on parasta keskittyä haaveiluun. Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!:) Olen kaivannut lakanoiden kuvaamismahdollisuutta ulos, mutten ole millään suostunut niihin rumiin valmistelineisiin. Olinkin niin onnessani, että Maritalla oli tällainen loistoratkaisu pulmaan.:) Tosiaan, jos päädytte rakentamaan painekyllästetystä puusta, niin maalata sitä ei voi ihan tuoreeltaan.
   Sairaspäivä no neljä, alan saada tarpeeksi haaveilusta!;D

   Poista
 3. Voi hitsi sentään! Mä kun luen näitä puutarhapostauksia ja katselen niiden ihania puutarhakuvia, alan olemaan entistä enemmän kiinnostunut kaikesta puutarhaan liittyvästä. Klikkailin kaikki nuo linkitkin ja kävin tutustumassa Rillankin satumaiseen puutarhaan. Ehkä mun sisällä on kuitenkin joku pieni puutarhuri!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se puutarhuri ihan täysin oo meikäläisestäkään vielä kuoriutunu, ehkä olisi jo pitänyt, sentään yhdestoista vuosi tässä pihapiirissä!;D No, oppia ikä kaikki, ja toisaalta piha elää asukkaidensa mukana. Meillä on tarvittu kaltevaa jalkapallokenttää, ja sitä on sitten ollut tarjolla.:D

   Tietenkin nyt kun olen sairaana, olisi intoa mennä tuonne pihalle toteuttamaan kaikki pihahaaveet yhdellä kertaa, mutta annas olla kun paranen!;) Ehkä sitten ei enää huvitakaan.:)

   Poista
 4. Kaunis on pihasi ja tuo käytävä missä on tiiliskiviä ja soraa on aivan unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!:) Alkukesästä ja loppusyksystä tuo tiiliskivikäytävä on vähemmän siistin näköinen, sillä vanhat ilmaiseksi saadut tiilet tuppaavat talvisin hajoamaan. Onneksi eivät kaikki, ja vaihtamalla homma on tietenkin selvä. Loppukesästä taas kukat ovat jo niin isoja, että meinaavat varsinkin sateella kaatua tuohon käytävälle. Pitäisi hieman jakaa noita kasveja toisalle.:)

   Poista
 5. Tuo teidän kesähuone on niin ihana!
  Minäkin jään innolla odottamaan, että minkälainen kaunokainen pyykinkuivausteline onkaan ;) Itsellä kun ei ole minkäänlaista ideaa katseenkestäväksi kuivaustelineeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!:)
   Ihan yhtä kauniita tukia en tietenkään löytänyt kuin Maritalla oli omassaan, mutta lupaan, että tuleva kuivausteline lyö valmismallit 10-0 ulkonäössä.:)

   Poista
 6. saman tyylinen rinnepulma täälläkin, paitsi että tuo kallio antaa oman perspektiivinsä suunnitelmiin ;)
  Kun olis aikaa touhuta pihalla, niin sää pistää hanttiin ja toisin päin....Kun vain jaksais muistaa nauttia tuon matkan kohti päämäärää! Tosin minulla taitaa olla matkalla niin monta mutkaa ja muutosta ( siis muutan mieltäni ja suunnitelmia), että päämäärä pysyy aina horisontissa :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa ja ihaillaan räntäsateessa kesäisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä mullakin mieli muuttuu, niin kuin tuosta muurista esimerkiksi!:D Monta vuotta ajattelin, että muuri on ainoa vaihtoehto. No, ei se ole.:)
   Ihanaa viikkoa sinulle!<3 Harmittaa, kun piti iskeä tän kaamean flunssan! Toivottavasti huomenna olisin jo työkunnossa ja sitten hiljalleen taas pääsee lenkkeilemään ja pihahommiin.:)

   Poista
 7. Ihana poimulehti ja tiiliskivillä tehty reunus. Voi toisten puutarhajuttuja on niin kiva seurata, oma puutarhailu on niin kovin vaihtelevaa, välillä innokkaana ja välillä kaikki saa olla. :D Teillä on kyllä upea kesähuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään tuosta poimulehdestä!:) Kyllä mullakin on kovin vaihtelevaa tuo puutarhurina oleilu.;) Onneksi nuo perennat on yleisesti ottaen helpoin tapa saada kauneutta puutarhaan. Kun lähteävät kasvuun, niin eipä noille hirveästi tarvi temppuja tehdä. Ruukkukasvit ja nurmikko on minusta paljon työläämpiä hoitaa.:) Kiitos, Kesähuone on meidän pihan komistus.:)

   Poista
 8. Kaunis pihapiiri ja ihana tuo kesähuone!
  Pidän erityisesti tiilipolusta!
  Jännityksellä jään odottamaan sitä kuivaustelinettä!!
  Minäkin aika monta piirrosta tein vuosia sitten Suomessa kauniista telineestä, muttei niitä koskaan ehditty toteuttaa.

  Kauneutta alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Susanna ja mieltä piristävät kommentit!<3 Noita tiilipolkuja on ollut tarkoitus rakentaa muidenkin kukkapenkkien ympärille ja väleihin, mutta joudun miettimään vanhojen tiilten korvaamista jollain kestävämmällä vaihtoehdolla. Tiilet ovat purkutiiliä, eivätkä kaikki niistä kestä talvea. Tympii aina keväällä kerätä tiilenmurusia ja laittaa uusia (vanhoja) tiiliä tilalle. Ehkä mä voisin ostaa ihan oikeita pihatiiliä tuohon tai valaa omia laattoja...:)

   Poista
 9. Puutarhassanne on kaunista jo nyt. Kuten aina ♡
  Kesähuone mitä upein,voih oon niin kade 😊
  Samantyyppistä pyykkitelinettä itsellekin on suunnitelmissa. Koskas se tapahtuu ei tietoo. Mukavaa uutta viikkoa vaikka täällä sataa lunta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika!<3 Minusta meillä on vasta piha, mutta haaveissa sen tilalla on puutarha.:)
   Voi kääk näitä Suomen keväitä! Kaamean lumisia kuvia oli ainakin Turun seudulta tältä aamulta.:( Meillä onneksi on satanut enimmäkseen vain vettä ja nytkin paistaa aurinko! Kylmä tuolla varmaan silti on. Tyypillinen vappu tulossa.;D

   Poista
 10. Puutarha jo kovasti mielessä täälläkin! Mä veikkaan, että joka vuosi taitaa käydä niin, että palanen nurmikkoa muuttuu kukkapenkiksi :D Haaveilen toisaalta lehtomaisesta aukeasta nurmikkopuutarhasta ja toisaalta täyteen ahdetusta englantilaisesta kukkamerestä. Tasapainoilua... Minäkin luin Rillan blogia ja juurikin puutarhajutut olivat aivan parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta lehtomaisesta puutarhasta tuli mieleeni yksi ihana maatalon pihapiiri, josta kävin viime keväänä ostamassa kasveja. Siellä oli mm. iiisoja puita ja niiden alla kukki kaikkea kaunista. Mä olen vain jotenkin tosi huono päättämään joitain asioita! Meillä kasvaa tammenalku vattujen seassa. Sillä oli korkeutta viime vuonna ehkä 30 senttiä. Haluaisin siirtää sen jonnekin kasvamaan oikeasti, mutta kuvittelen tammen vuosikymmenten päästä hurjan isona, enkä pysty päättämään, laittaisinko sen ihan keskelle ruohomattoa vai kenties jonnekin nurkkaan.;DD Kuljin pihaa ympäri viime kesänä useasti tammen paikkaa etsien, vaan siellä vattujen seassa se on edelleen.:)
   Ihana jakaa tämä Rillan ikävä jonkun muun kanssa! Onneksi blogijutut näyttävät edelleen olevan luettavissa, sieltä saa niin paljon inspistä!:)

   Poista
 11. Ihana piha teillä <3 Rillalla oli kyllä niin kaunis puutarha, ettei kauniimmasta väliä. Meillä ei ole pihassa puita, jotta saisin lähellekään samanlaista tunnelmaa. Ja toisaalta meillä on tylsä tasainen tontti, johon et saa mitään vaihtelua. Mutta kuten kaikessa, kaikella on hyvät ja huonot puolensa. Parempia puutarhakelejä vain toivoisin.

  Paranemisia sinne sairastuvalle, täällä sairastaa neiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!<3 Nyt on hieman parempi jo tämä olo, että huomenna aion palata normielämään. Johan tässä alkaa seinät kaatumaan päälle.
   Huoh, Rillan puutarhan ottaisin niin tähän meidän kodin ympärille! Heillähän onkin vanha piha, jossa on sekä tasaista, että mäkeä, iso tontti. Meilläkin on kohtuu iso tontti, melkein 2400 neliötä muistaakseni, Rillalla on kai tuplasti lääniä. Sitä en kyllä haluaisi, sillä tässäkin on ihan riittävästi.:D Toisaalta olen katsellut lenkkeillessä vanhoja, hoitamattomia pihoja sillä silmällä miettien, osaisinko niille tehdä yhtään mitään...Kyllä pitäisi kuule joku pihaohjelma kutsua apuun, kun ei omat näkemykset ja taidot riittäisi alkuunkaan!;DD
   Nyt toivotaan, että alkais taas lämpemään toi ilma! Ajattele, että joulukuussa oli lämpimämpää ja monin paikoin vähälumisempaa kuin tänään.:/

   Poista
 12. Ihana piha teillä! Minä myös kaipaan Rillan blogia, ihania puutarhakuvia, elämänmakuista menoa ja tosi ihania asukuvia. Meillä on niin pieni pihanpläntti, että tähän ei mahdu mitään, mutta toisaalta eipä ole paljon nurmikkoakaan leikattavaksi😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu! Itse toivon, että jonain päivänä (mun tässä asuessa) voisin kutsua talon ympäristöä puutarhaksi. Pihana tuo menettelee, mutta puutarhaan on vielä piiitkä matka.:) Kaikessa on tosiaan puolensa. Ensin piti laittaa tuo nurmikko isolla työllä, sitten hoitaa sitä isolla vaivalla ja nyt yritän muuttaa sitä kukkamereksi...isolla työllä.;D

   Poista
 13. Olipa hurmaava kuivausteline, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä kiitellä tätä osoittetta!:) Maritalle kiitokset ihanasta ideasta!<3

   Poista