perjantai 1. huhtikuuta 2016

Huhtikuun ekaAika menee käsittämätöntä vauhtia eteenpäin. Kevät on nyt kalenterin mukaan virallisesti alkanut, keväisistä säistä on saatu nauttia täällä meillä päin jo pidemmän aikaa. Meidän pihassa riittää tosin vielä lunta runsaasti, sillä vaikka se on etelän suuntaan, on se valitettavasti myös kallellaan pohjoiseen. Ei pysty siis vielä kukkapenkkejä siistimään talven jäljiltä, saati mennä tutkimaan sipulikukkien maasta pilkistämistä! Ne etelään kallistelevat tontit sen sijaan näyttävät täälläkin olevan jo ihan sulana...huokaus... Tämän viikon kukkaset ovat peräisin Kukka ja Sisustus Neilikasta. Teki mieli jotain lilaa, joten ensin valitsin kolme kärhön oksaa kimpun pohjaksi. Keltainen on violetin vastaväri, joten kolme keltaista freesiaa toimivat lilan vastaparina. Tiinalla oli vielä kuorman purku kaupassa kesken siellä käydessäni, mutta hän kävi taitavalla silmällä valikoimassa kylmiöstä kimppuuni upeat neilikat, joiden nimen jo unohdin, sekä valkoista vahakukkaa oksan. Siitähän syntyikin ihan mielettömän kaunis kimppu! Tykkään enemmän tällaisista villeistä, niittykukkamaisista kimpuista kuin tiukkaan sidotuista kimpuista, ehkä olette sen jo vuosien saatossa huomanneet.:)

 
Eikä olekaan enää pitkä aika siihen, kun keräillään kukkasia tuolta pientareilta ja tienposkista!  Ilmatieteenlaitoksen sivuilta kävin juuri oppimassa, että oikeasti kevät on lyhin Suomen vuodenajoista.:)

Aurinkoista viikonloppua!
Taina

12 kommenttia:

 1. Ihana kimppu - juuri tuollainen niittykukkamainen :) Minäpä ostin tänään orvokkeja ja istutin ne ulos amppeleihin - hih :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin sun orvokit!<3 Kyllä muakin polttelis jo kesäkukkia laittaa. Täytyy katsoa, josko niitä orvokkeja ja ehkä narsisseja piankin...:)
   Mahtavaa viikonloppua Pia!

   Poista
 2. Katsoinkin jo instassa, että missäs tienposkessa sinä olet jo ehtinyt käymään!!! Ihanan kesäinen 'villikimppu'<3
  Meillä aurinko paistaa aamusta iltaa pihalle ja tänään jo haravoin osan pihaa ja *potkin* loppuja lumia hujan hajan, että sulavat nopeammin. Päivänliljat työntävät ja varsiaan lumen löpi, samoin useat sipulikukat. Sama huokaus...voi kun tuo lumi ois jo pois ja kukat pääsis kasvamaan!
  Keväistä viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No, tuosta pientareellahan noita kasvaa!;DD Kärhössä on paljon samaa kuin kissankelloissa ja freesiasta tulee mieleen niittynätkelmä.:)
   Mäkin teen yleensä kesää, levittelen lumia aurinkoisempiin paikkoihin kasoista! Ihan kaikki kukkapenkit on vielä lumen alla.:(
   Auringonpaistetta Satu!<3

   Poista
 3. Kaunis kimppu ja kivasti tuo keltainen piristää!
  Kivaa aprillipäivää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, keltainen on ihanan pirtsakka, enkä ollenkaan miellä sitä pelkästään pääsiäisväriksi! Nyt kun on tuo tumma seinä, niin mikään väri ei tunnu liian kirkkaalta.:)
   Mua jymäytettiin viimeisellä tunnilla (osittain kollegan ansiosta) ihan täydellisesti. Jäi oppitunti hieman lyhyeksi.;D

   Poista
 4. Tuo kimppu on kyllä kaunis <3 Lumi kyllä sulaa nyt hurjaa vauhtia, vaikka välillä tuntuu, että silti aivan liian hitaasti. Suurimmat kukkapenkit mulla on vielä lumenpeitossa, kun eivät ole tähän vuoden aikaan vielä niin sen kuumimman auringon alla.

  Aurinkoista viikonloppua Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksut nietokset on vielä meidänkin kukkapenkkien päällä. Ei auta edes lumen levittely vielä!
   Tuo kimppu on minustakin ihana kaikessa luonnollisuudessaan.:)

   Ihanaa viikonloppua Tuija!<3

   Poista
 5. Kiitos tästä väriterapiasta! Aurinkoista lauantaita Taina! terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Tuija!<3 Kyllä porottaakin! Minä lähden nyt kohti Tamperetta.:)

   Poista
 6. Aivan ihanan herkkä tämä kimppu!! En tiennytkään että kärhöjä saa leikkona.

  VastaaPoista
 7. Eikös olekin Riitta!:) En minäkään ole kauaa tiennyt, että kärhöä myydään leikkona. Tämä taitaa olla toinen kerta, kun mulla on kärhöä kimpussa. Tuolta samasta kukkakaupasta molemmilla kerroilla.:)

  VastaaPoista