perjantai 19. helmikuuta 2016

Valumajälkiä tarkoituksella // ArvontamuistutusEnnen harrastuskuskailuja ja Mitä tänään syötäisiin-pohdintoja tulin muistuttamaan Annie Sloan Chalk Paint -arvonnasta, johon voit osallistua vielä tämän perjantain. Voittajan arvon ja ilmoitan huomenna. Tässä viimeisin kohteeni kyseisille maaleille.

Olin jo jonkin aikaa etsiskellyt kirpparilta sopivia kehyksiä, sillä kuopus tarvitsi huoneeseensa jonkinlaisen alustan, johon kiinnittää lukujärjetys ym. lippulappusia. Viime viikonloppuna sitten löysin tarkoitukseen sopivat puiset kehykset. Hintaa oli vain viisi euroa ja koko kaikinpuolin passeli. Näihin kehyksiin halusin kokeilla maalaamista kahdella, selkeästi toisistaan eroavalla värillä. Lisäksi halusin kehyksiin valumisjälkiä! Ajatus oli muhinut päässäni jo useamman kuukauden, nyt pääsin sitä kokeilemaan.Kehykset sellaisena kuin ne olivat ostaessani.


Kun purin kehykset paljaaksi maalaamista varten, selvisi, että harmaa tausta olikin kehyksen lasi, joka on päällystetty harmaalla tarrallamuovilla. En tähän hätään ryhtynyt repimään lasia puhtaaksi, vaikka senkin voisi varmaan tehdä. Sen sijaan maalasin ensin Annie Sloan Pure White -sävyllä kehyksen alaosan sekä taustapahvin. Kun valkoinen maali oli kuivanut, maalasin Annie Sloan Duck Egg Blue -sävyllä kehyksen yläosa. Laitoin maalia reilusti siveltimeen ja nostin kehyksen pystyyn yläosaa maalatessa. Mietin, että mahtaako tämä maali ollenkaan valua, sillä se vaikuttaa paljon paksummalta kuin tavalliset maalit. Tällä kertaa olin pelkästään iloinen, kun huomasin, kuinka maali alkoi valua, kuten olin toivonut! Olen tyytyväinen lopputulokseen, jostain syystä tuollaiset valumajäljet ja erilaiset maaliroiskeet (esim. kankaalla) viehättää silmää just nyt.
Tämän magnolian kukkasen myötä toivottelen ihanaa viikonloppua ja loistolomaa kaikille sellaista aloitteleville! Sehän on kisaviikonloppu täällä Lahdessa.:)


Taina
 

6 kommenttia:

 1. Hauska maalausidea :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!:) Nopea ja helppo nyt ainakin. viikonloppua!:)

   Poista
 2. Tuollainen valumajälki on nyt niin "in", kaunis lopputulos sinulla!
  Ihastuin blogissasi tuohon vihertävään sävyyn niin paljon, että maalasin meidän olohuoneen seinän pätkän tuolla sävyllä. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Kävin juuri kurkkimassa, ja eihän se maalaminen jäänyt seiniin vain sinullakin karkasi sivellin lapasesta.;D Tiedän, tiedän, siinä käy just niin!;D

   Poista
 3. Toi onkin kiva idea! Meillä tyttö pyytelee korkkitaulua huoneeseensa mihin voi kiinnittää kortteja ja muistilappuja, mutta vielä en ole sille syttynyt :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yksi iso korkkitaulu vaatehuoneessa pyörinyt kohta vuoden verran, kun hain sen varastosta. Ensin ajattelin päällystää se liitutaulutarralla, mutta tarra oli liian kapoista tauluun, eikä sen pintaan tartu liitu kovin hyvin.:/ Kävi mulla mielessä, että jos noihin kehyksiin olisi saanut sahattua korkista oikean kokoisen pohjan. En ole varma, miten korkin irrottaminen onnistuisi, ja onko korkki liian paksua kehyksen kiinnityksiin...Pitäisikin käydä Pinterestissä etsimässä ideoita. Varmasti joku on keksinyt korkkitaululle kivoja tuunausideoita!:)

   Poista