sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Sydänpuusteja






Törmäsin viime viikolla Facebook-kaverin seinällä videoon, jossa leivottiin sydänpuusteja. Kun eilen sitten leivoin pullaa (varmaan kahden vuoden tauon jälkeen), niin päätin kokeilla noiden sydänpuustien leipomista. Yritin kuvata vaiheittain, jos vaikka tulevan ystävänpäivän tiimoilta innostutte leipomaan näitä!

Pullan leivonta tuntuu aina etukäteen jotenkin työläältä, vaikkei se kyllä oikeastaan ole sen työläämpää kuin muukaan leipominen. Ehkä työläyden tunne johtuu odottelusta, jota pullan leipomiseen liittyy? Inhoan kaulimista (ei mistään järjellisestä syystä), ja siksi näiden sydänpuustien leipominen oli minusta mukavampaa kuin normipuustien. Muuten pullaa leipoessa minut ainakin valtaa "kunnon äiti" fiilis. Ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitan.;D Siinä pullaa leipoessa tuli oma mummokin mieleen, hän oli ainakin mielikuvissani kova leipomaan.
 
Pyörittelin taikinasta pötkön ja leikkasin sen veitsellä siivuiksi. Siivut taputtelin alustan päällä käsin suurinpiirein pyöreiksi pohjiksi. Pohjan päälle sipaisin sulatettua voita ja ripottelin kanelia ja sokeria. Kanelipussin ostin muuten viime kesänä amishien kaupasta Amerikan reissulla! Eikös ole parhaita matkatuliaisia tällaiset, jotka kuluvat käytössä ja tuovat siinä samalla matkan mieleen.:)





Seuraavaksi pohja pyöriteltiin rullalle ja rulla taitettiin kaksinkerroin. Taitetun rullan leikkasin veitsellä ehjästä päästä alkaen, muttei niin, että tulisi kaksi erillistä palaa, vaan pullan pitää pysyä vielä kasassa. Lopuksi aukaisin pullan keskeltä ja levitin sen sydämenmuotoiseksi.





Pullat kohosivat uunissa niin paljon, että jos nyt tekisin näitä uudelleen, leikkaisin taikinasta kapeampia siivuja, jotta pullista tulisi pienempiä. Muoto ehkä hiukan hävisi paistamisen aikana. Makuhan näissä on kuitenkin pääasia!




Laskiaspulliakin leivoin tietysti, ja niistä meillä on tänään tulossa yhteinen postaus Teehetken puolelle. Tulehan kurkkimaan! Ja jos et vielä ole osallistunut Annie Sloan Chalk Paint -maalin arvontaan, niin kipin kapin osallistumaan tästä!:)

Mukavaa laskiaissunnuntaita!
Taina

12 kommenttia:

 1. Sydämellisiä puusteja...ihanaa!
  Ja tosi hyvät kuvat ja ohjeet leipomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!:) Hieman menasin olla liian näppäräsorminen, kuvat eivät kaikilta osin ole ihan terävimmästä päästä...:D

   Poista
 2. Aivan ihanan näköisiä puusteja! Kiitos vinkistä.
  Mukavaa laskiaissunnuntaita ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!<3
   Minusta oli hauska jakaa tämä yksinkertainen idea, jolla sai kivaa vaihtelua peruspuusteihin.:)

   Poista
 3. No voih! Juuri ehdin leipasta litran pullataikinan, mutta enpä silloin vielä tiennyt sydänpullista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä! Huomasin kyllä, että olit aamulla leipomapuuhissa.:) Minulla oli vain puolen litran taikina, mutta joskus on tullut leivottua litrainenkin kerralla, suurin osa pakastimeen. Varsinkin nuorempi pojista tykkää sulattaa pullan kaakaon kaveriksi koulusta tultuaan.:)

   Poista
 4. Suloisia! Ja hienosti pysyivät kasassa. Luulen, että mun leipomina muistuttaisivat jotain muuta kuin sydäntä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Ihan turhaan mollaat itseäsi. Sulla on selvästikin erittäin hyvät kädentaidot! Ensi kerralla teen kyllä pienempiä. Sitten vuoden tai kahden päästä luultavasti.;D

   Poista
 5. Voi miten söpöjä. Varmasti maistuukin pikkuisen paremmilta sydämenmallisina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! No, tottahan se on, että kauneus on puolet annoksesta.:)

   Poista
 6. Herkullisen näköisiä! Itse en ole pullaihmisiä - en leivo, enkä syö, mutta lasten vuoksi voisin uhrautua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Yleensä mäkin otan esim. kahvilassa jotain muuta kuin pullaa. Lapset kyllä rakastaa pullapäiviä, joita meillä on todella harvoin, koska yleensä mua ei huvita yhtään koko touhu.;)

   Poista