sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lähimatkailua ravintolapäivän merkeissäRentoa sunnuntaipäivää on vietetty tänään lumitöissä (riittää jo) ja kotiseutumatkaillen ravintolapäivän merkeissä. Ajelimme nimittäin miehen ja nuorimmaisen kanssa Iitin puolelle, Sääksjärjen koululle syömään tortilloja.

Oletteko muut innostuneet näistä ravintolapäivistä? Me on osallistuttu asiakkaina jo monta kertaa, sekä ruokapaikkoja, että kahviloita on tullut testattua. Kivaa vaihtelua minusta! Usein on tullut käytyä syömässä hyväntekeväisyyskohteessa, jossa tuotto on mennyt hyvään tarkoitukseen. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.:)

Kiva ja mielenkiintoinen paikka tuo Sääksjärven koulu! Muistuttaa ulkoasultaan kovin lähikoulumme vanhaa puolta. Yllättävän vilkasta oli koululla (hyvä, hyvä!), sillä kylätie kohti koulua tuntui hiljaiselta. Enkä muuten ole koskaan nähnyt muilla kouluilla, että opettajien kuvat roikkuisivat seinällä kuin presidentit aikoinaan. Minusta on jotenkin vaivaannuttavaa jo henkilökunnan yhteiskuva koulun käytävällä.;D Täytyy joskus kesällä käydä ajelemassa noissa maisemissa uudelleen kameran kanssa, sillä lähistöllä olisi sekä historiaa, että kaunetta tarjolla. Lumipöpperössä en viitsinyt lähteä tarpomaan.


 

Iitistä ajelimme mutkan kautta Lahden satamaan kahville, sillä tiesin, että Ulpukkaan oli viimein tullut Tuias Keramiikan kahvikuppeja mustana. Nyt minulla on luonnonvärisen lisäksi musta!<3 Sataman kahvila Karirannassa on minusta Lahden paras cappucino, eikä tuossa miljöössäkään ole valittamista...Vielä viikko töitä, ja sitten olisi loma edessä. Mukavan viikonlopun jälkeen jaksaa taas ahertaa.:)


Kivaa viikkoa!
Taina

 

 

15 kommenttia:

 1. Mekin käytiin tänään mökkireissun ohessa pienen leipomon kahvilassa Ravintolapäivän tiimoilta. Todella makeita leivonnaisia maisteltiin :)

  Viime syksynä (vai oliko se kesää...) käytiin myös neidin luokkakaverin perheen ravintolassa syömässä maailman parhaat nyhtöpossupurilaiset.

  Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa ja tulevaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyhtöpossu onkin parhaimmillaan todella herkullista! Meilläkin oli noissa tortilloissa osassa nyhtöpossua, osassa kanaa ja kohtuullisen tulisia chilikastikkeita. Hyvää oli ja edullista! Ruoat maksoivat kympin meidän poppoolta ja mahat tuli täyteen.:)

   Samoin sinulle!<3 Täytyy laittaa se sähköposti just siitä sun maalipönikästä!:)

   Poista
 2. Ihanissa maisemissa ja tunnelmissa olettekin saaneet sunnuntaita nautiskella!
  Elämän suolaa tällaiset paikat ja herkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin!:) Olo on virkistynyt!:) Minusta on mahtavaa, että yrittämisestä tehdään edes pari kertaa vuodessa helppoa! Ravintolotsijat tästä tietenkin nurisevat, vaikka luultavasti tämä lisää ihmisten intoa syödä ulkona muutenkin...

   Poista
 3. Viime ravintolapäivään osallistuin töiden kautta maaseudun ravintoloiden markkinointia avittamalla. Tein kartan paikoista sekä kyltit ravintoloiden käyttöön, kiersin myös ravintoloita ja tein päivästä jutun. Pienellä alueella oli yllättävän paljon vipinää ja selkeästi makuelämysten lisäksi nautittiin myös yhteisöllisyydestä. Mahtava juttu nämä päivät. Haaveissa on pistää oma kahvila meidän puutarhaan vaikka ensi syksynä. Hyvännäköisiä herkkuja teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, mahtavaa! Olen kyllä niin tällaisten päivien kannalla. Ne vaativat paljon työtä järjestäjiltä, ja siksi on tärkeää olla mukana ainakin asiakkaan roolissa.:)Kyllä minusta vaikutti, että tuolla kyläkoululla oli koko lähitienoon nuoretaikuiset liikkeellä perheineen ja suurin osa taisi tuntea toisensa.
   Ehdottomasti laitat kahvilan pystyyn ensi kerralla!:)

   Poista
 4. Olemme kerran osallistuneet Ravintolapäivää pitämällä omalla pihallamme kahvilaa. Ihan huippu kivaa! Voisi ehkä taas toukokuussa osallistua, mutta olisi myös kivaa mennä joskus tutustumaan toistenkin pop up kahviloihin. Te poikkesittekin sitten eilen minun kotikunnassani. Tuosta Sääskjärven koululta ei enää ole kovinkaan pitkä matka mun lapsuudenkotiin. Tuntuu niin jännältä, kun lukee blogikaverin vierailleen tässä ihan lähellä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan hattua kaikille, jotka viitsivät lähteä pitämään itse kahvilaa tai ravintolaa! Siinä on kuitenkin melkoisesti työtä. Paljon helpommalla pääsee, kun menee asiakkaaksi.;D Mutta voisin minäkin joskus kokeilla ystävän kanssa jotain tuollaista, mutta paikan pitäisi olla erityinen. Vielä en ole sellaista paikkaa keksinyt, että suoraan soveltuisi kahvilan pitoon.:)

   Komeat oli maisemat tuollapäin, vaikka oli hieman utuista, ettei järveä oikein edes erottanut, silti! Hauskoja muistoja mulla muuten on useammaltakin juhannukselta, jotka tuli vietettyä 80-ja 90-luvun taitteessa Käyskillä.;D Meidän pitää varmaan tavata joskus kasvotusten...:)

   Poista
  2. No, pitäisi kyllä ihan ehdottomasti! Nyt asun noin viiden kilsan päässä Käyskiltä eli helposti löytäisit meille perille :))

   Poista
  3. Palataan Krisse asiaan! Juniorilla on turnaus Kuusankoskella maaliskuussa, mutta en vielä tiedä, olenko tulossa mukaan. Viimeistään kesällä treffataan, Lahdessa tai Kouvolassa!

   Poista
  4. Jep,tässähän sitä ollaan ihan Kuusankosken kupeessa! Palataan asiaan :)

   Poista
 5. Kivassa paikassa järjestetty ravintolapäivä. Pari kertaa oo osallistunut ja odotan että, tulis taas jokin kiva ja sopiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Hieman olisi houkuttanut myös Heinolassa kotoruokailu, lohta ja riistakäristystä...Ihan vesi herahtaa kielelle!:D

   Poista
 6. Hehe - hauskat arpoja myyvät serkkuäijät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oli! Pakko oli arvat ostaa, ja meillä taisi käydä säkä. Voitettiin Kinder-muna ja Lauantai-pussi kahdella arvalla, kun tikkarinkin olisi voinut saada.:)

   Poista