lauantai 28. marraskuuta 2015

Purkki, purnukka, tuubi - Kaaos selätetty!Joskus pienen pieni asia saa täällä kotirintamalla vyöryn aikaiseksi. Esimerkiksi kun siivoaa pienen kaapin tai laatikon, pian huomaa, että koko koti on hyrskyn myrsyn, lajittelu käynnissä ja mieleen iskee kauhea tietoisuus siitä, että homma ei pääty tähän, noita omituisia "paikkoja" kun kotona riittää. Vähän tähän tapaan minulle kävin, kun ostin tekoyrtin Finnmarin myymälästä. Kotiin päästyäni asettelin sen vessaan, mutta yht´äkkiä moni asia siinä ympärillä alkoi häiritsemään ja kohta huomasin istuvani kaaoksen keskellä lajittelemassa tavaroita. Omistamisen riemua pahimmillaan?


Eteisessä sijaitseva (lähinnä poikien ja vieraiden käytössä oleva) vessa on ollut lähes samanlainen sen kymmenen vuotta, jotka olemme tässä kodissa asuneet. Takatason päällä on ollut sama taulukokoelma alusta alkaen, samoin tasolla isossa astiassa matkoilta kerätyt simpukat ovat mielestäni keränneet pölyä ihan riittävästi. Poistin kaiken ylimääräiseltä tuntuvan tavaran. Tällä hetkellä riisuttu ilme tuntuu parhaalta. Tiimalasi sai vielä jäädä, sillä toivoisin varsinkin kuopuksen käyttävän sitä hampaita harjatessaan! Poikien vessaan ostettu tekosalvia muuten tuoksuu (ilmeisesti aine, jolla kasvi on kiinnitetty purkkiin), toisin kuin meidän vessaan ostamani tekominttu.
 
Vessan mattoja olen vaihtanut useampaan otteeseen vuosien saatossa, enkä tämän vessan nykyisiinkään mattoihin ole tyytyväinen, kaksi samanlaista, valkoista, perusmattoa. Miksi vessan matot ovat edelleen niin pieniä? Minusta tuo vessa ei ole edes järisyttävän iso, mutta suurin osa matoista näyttää pikkutilkuilta, kun ne laittaa lattialle. Haaveilen tännekin (meidän pikkuvessassa on jo) trikookuteesta virkattua mattoa, mutten ole raaskinut maksaa vessan matosta lähemmäs sataa euroa, minkä oikeankokoinen matto maksaisi.Meidän vessa on paljon pienempi, mutta operaatio oli suurempi, kävin nimittäin läpi laatikot ja kaapit, ja annoin kyytiä kaikelle vanhentuneelle tai turhalle. Lajittelin ja järjestelin. Uudet, Ikeasta ostetut, kuusi pienempää laatikkoa ja kaksi isompaa ovat juuri passelit vessanlaatikoihin ja auttavat nyt tavaroira pysymään järjestyksessä.Siivousurakan päätteeksi suihkuttelin vielä pikkukaapin päällä olleen tekokasvin (kirppariostos vuosien takaa) ruukun mustaksi. Alunperin ruukku oli kullanvärinen. Maalasin sen aikoinaan hopeanväriseksi, mutta nyt tuntui, että mustaa sen olla pitää.

Olen niin onnellinen vessan laatikoiden ja kaappien hyvästä järjestyksestä, että vieläkin tekee mieli kurkistella niihin ihan muuten vaan. ;D Huomattavan paljon suttuisempia kuvia vessojen aikaisemmista ilmeistä, parin vuoden takaa, löytyy täältä.

Mulla oli vakaa aikomus katsella jouluvalot hyvissäajoin alkuviikosta valmiiksi ja laittaa ne paikoilleen jo eilen, mutta enhän mä mitään ehtinyt. Tänään siis taidan tehdä pienen räjäytyksen kodinhoitohuoneen yläkaapeille, joissa on tallessa joulukoriste poikineen. Kuten tuossa vessoja putsatessani taas huomasin, niin on ihan mielettömän vapauttavaa luopua turhasta tavarasta. Ja vaikkei noihin oman kodin kaappeihin vieraat ikinä kurkistelekaan, niin joku feng shui siinä kai piilee, että sekaiset ja liian täydet kaapit vievät energiaa pelkällä olemassaolollaan. Oletteko huomanneet saman? Haluaisin myös tietää, että onko olemassa ihmisiä, joille ei koskaan edes pääse syntymään paikkoja, jotka ovat epäjärjestyksessä. Meillä sellaisia ei ainakaan asu!


Huomenna tunnelmoidaan ensimmäistä adventtia. Jee!:) 

Taina

10 kommenttia:

 1. Mua odottaa sama homma :) Kivan näköiset vessat teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marina!:) Johtoajatuksena vessoja suunnitellessani oli siivoamisen helppous ja hygieenisyys. Olen ollut todella tyytyväinen seinäpönttöihin ja automaattihanoihin. Laatoituksessa tavoittelin ajatonta laatoitusta, joka ei alkaisi kyllästyttää. Harmaa-valkoiset peruslaatat ja luonnonkiviboordi ovatkin edelleen minusta kauniit.:)

   Poista
 2. On hienot vessat ja niin kauniisti järjestyksessä kaikki!
  Ihana tuo pikkulaatikosto pöntön yläpuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!:) Laatikon ostin tietenkin joskus kirpparilta.;D Pitää sisällään esim. hiusponnareita sun muuta tilpehööriä, puolet vähemmän kuitenkin kuin ennen siivousta,:)

   Poista
 3. Meillä ei vessassa ole kaappeja tai laatikoita, joten niissä ei ole juuri siivottavaakaan. Kaikkialla muualla järjesteltävää kyllä riittää ja olenkin tässä kuluneen viikon aikana räjäyttänyt kaapin jos toisenkin. Teillä on tosi kivannäköiset vessat! Vitsit tuollaiset automaattihanat olis luksusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!:D Hanat ja pöntöt oli mulle ihan must-juttu silloin raksa-aikaan, timpurin painajainen, mutta hyvin se meni sitten kuitenkin.;D Vaikea sanoa, onko meillä sairastettu vähemmän noiden hanojen ansiosta, mutta haluaisin uskoa niin...Tavallaan olisikin hyvin vaivatonta, jos kaappeja ei olisi, niin sitten ei sitä tavaraakaan voisi olla samalla tavalla. Mä en osta nykyään rasvoja sun muita kauneustuotteita juuri koskaan, sillä yritän nyt tuhlata mun varastoja. Anoppi toi usein reissusta mm. Ahava-voiteita, ja niitä taitaa olla vieläkin joku purkki avaamatta, vaikka anoppikin kuoli jo viisi vuotta sitten!

   Poista
 4. Ihanasti sisustutetut vessat, meilläkin "poikien" vessa on aika pelkistetty ja "tyttöjen" vessa sellainen girl's place bling blingeineen höystettynä vaaleanpunaisella :) Hyvää sunnuntai iltaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!:) Meillä noi "miehet" tyytyy mun sisustuksiin, mutta yritän muistaa, että ovat miehiä.;D Kivaa uutta viikkoa!<3

   Poista
 5. Todella kaunis vessa ja ihania yksityiskohtia! Ja tavarat on todellakin paikoillaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata Maria!:) Toivon, että tavarat pysyvät nyt jonkun aikaa järjestyksessä.:)

   Poista