tiistai 17. marraskuuta 2015

Viikonlopun aamunaTämän viikon makrotex -haasteen aiheena on aamupala. Piti kaivella hieman arkistoja, sillä olin ihan varma, että olen kirjoittanut ja kuvannut samasta aiheesta aiemminkin tässä haasteessa. Totta! Tosin aiheen muistin väärin, se olikin Terveellinen.:)

  

Kesällä aloitettu keventäminen on tuonut aamupalaani pienen muutoksen aiempaan verrattuna. Jogurtti on vaihtunut vähärasvaiseen rahkaan ja mehukeittoon. Rahka, marjat, mehukeitto ja pellavarouhe uppoaa lähes joka aamu smoothien muodossa.


 

 
Viikonloppujen kiireettömiin aamuihin (kuten kuvissa) kuuluu kupillinen kahvia jostain lempikupistani nautittuna, sanomalehti ja varsinkin syksyisin kynttilänvaloa.

Lisää erilaisia aamupaloja Pienen Linnun blogissa!

Taina  

26 kommenttia:

 1. Hyvän näköistä, herkullinen vastaus haasteeseen..

  VastaaPoista
 2. Ja kauniskin vielä. Mulle toi just siippa kaupasta pensasmustikoita, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ute Lias!:) Pensasmustikat on yllensä NIIN hyviä! Harmi, kun ne ovat niin kalliita.:/

   Poista
 3. Herkullisia aamupala kuvia :) Smoothiet maistuu minullekin aamuisin ja huomannut että niistähän saa virtaa ❤️ Mukavaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!<3 Minusta tuo smoothie pitää nälän parhaiten kaikesta siitä, mitä olen vuosien aikana aamupalaksi syönyt. :)

   Poista
 4. Ihanan rauhallisesti aamusi lähtee käyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ei välttämättä arkena, mutta viikonloppuisin kyllä yleensä.:)

   Poista
 5. Näyttääpä hyvältä sun aamupalasmootie! Slurps!! =) Ja ihana kattaus!!

  VastaaPoista
 6. Ja söpöä aamiaisseuraa sinulla :)

  with love, Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jotain kaunista katseltavaa pitää aina olla!:)

   Poista
 7. Täältä tulee peukut vähärasvaiselle rahkalle. (Mulle on nyt käynyt selväksi, että kokonaan rasvatonta ei kannata syödä, vaan mieluiten sellaista, jossa on 2% rasvaa. Imeytyy kalsium paremmin. Ja mun mielestä maistuukin tosi paljon paremmalta ja pehmeämmältä kuin se kitkerä rasvaton versio. On vaan ihan hitsin vaikea löytää mistään, kun hyllyt notkuu sitä nollaprosenttista, jota bodarit näyttää hamstraavan kärrytolkulla :)).

  Tää nyt ei liity aiheeseen millään lailla tavallaan, mutta mulla on nyt kuntoremppavalmentajan antamana tehtävänä täyttää ruokapäiväkirjaa viiden päivän ajan. Yks päivä pulkassa ja kaks aanelosta ihan täynnä :D. Tosta sunkin aamiaisesta tulis jo monta riviä, kun kaikki pitää eritellä tarkkaan. Aika työlästä, mutta mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea sitä päivän aikana tulee pistettyä suuhunsa, vaikka toki sen itse tietää muutenkin. (Ideana tässä on se, että valmentaja haluaa varmistaa, että syön tarpeeksi proteiinia ja sen takia oon tarkkailun alla..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mä olen niin tykästynyt tuohon rasvattomaan rasvaan tässä reilussa neljässä kuukaudessa!:) Todella mielenkinntoiselta, mutta työläältä kuulostaa toi sun projektisi! Ehkä kirjoittelet siitä vielä blogissa? Sorry, Annika viivästynyt vastaus!:( Ihan törkeää olla vastaamatta, sun pitkään ja ilostuttavaan kommenttiin!

   Poista
 8. Maistuu varmasti hyvältä ja mukavaa löytää itselle sopiva tapa nauttia aamupala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee!:) Jännä, miten sitä voi ihan helposti syödä joka aamu samaa ja nauttia siitä silti!:)

   Poista
 9. Rahkaa tarvis itsekkin kokeilla välillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Pitää hyvin nälän, eikä ole liian makeaa.:)

   Poista
 10. Kauniit kuvat ja herkulliselta näyttää myös.

  VastaaPoista
 11. Ihanan terveellistä! Mun ehkä pitäisi ottaa jokin pieni terveellisyystsemppaus omiin aamupaloihin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voin kyllä lämpimästi suositella! Pelkäsin aluksi, että rahka on jotenkin liian hapanta aamuisin. No, ei ole, ja syön tällaista smoothieta myös illalla ja toisinaan myös välipalalla.:)

   Poista
 12. Onko sulla joku kahvikone? Näyttää niin herkulliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä on ollut Dolce Gusto jo moonta vuotta!:) Tämä malli on sellainen, että saatiin uusi kappale, kun edellinen hajosi juuri ennen kuin takuu meni umpeen. Nyt tässäkin on ollut näytössä ongelmia, joten saatiin rahat takaisin, kun heillä ei ollut antaa samaa mallia enää tilalle. Hyvä ostos! Meillä on pian uuden koneen ostaminen sitten varmaan edessä, joko hankitaan Dolce Gusto tai Nespresso...

   Poista