lauantai 13. toukokuuta 2017

Profiilikuvahaaste - Minä ja mun muistot



Eilen jo luin @Maria´s -blogista postausta hänen blogistaan profiilikuvahaasteesta, joka on Mamma rimpuilee -blogista lähtöisin. Tänä aamuna kävin lukemassa Kiljusten blogin Minnan haasteen, ja koska tykkään kovasti katsella vanhoja kuvia ja muistella tapahtumia kuvien takana, päätin minäkin poimia Fb-profiilikuviani tänne pientä muisteloa varten.





Olen liittynyt Facebookin aika tarkalleen kahdeksan vuotta sitten. aluksi ajattelin, että ihan turhaa touhua. Saattaa se sitä ollakin, vaan aika mukava on selailla muistoja sitäkin kautta.

Ensimmäinen profiilikuvani on otettu Rooman matkalta 2009, missä olimme aiemmin talvella miehen kanssa kahdestaan. Kainalossani olevan kirjan lainasin muistaakseni siskoltani, ja kirja kulki mukanani matkan aikana, vaikkei se ehkä kaikkein kevyin matkaopas olekaan! Kuva on otettu Pietarin kirkon katolta, jonne menimme ihan ensimmäisenä kiertäessämme Vatikaania. Huima paikka, vaikkei se kuvasta varsinaisesti näy. Rooma oli enimmäkseen kylmä ja sateinen tammikuun lopussa, mutta reissu oli silti onnistunut.

Toinen kuva on otettu Ruotsin laivalta samana kesänä. Pojat olivat vielä aika pieniä tulloin. Pallomeri ja pitkät laivan käytävät...Pienten poikien viihtyminen on taattu. Laivamatkailu on kyllä parasta kesällä, ja Tukholman saaristo on suosikkini. Jos mahdollista, silloin pitää istua yläkannella ihastelemassa huviloita ja joutsenia.:)




Seuraava profiilikuva on kuva kuvasta, joten siksi se on vieläkin sumuisempi kuin luonnossa. Uskomatonta kyllä, kyseessä on yksi jokavuotisista koulukuvista. Jostain syystä sain osan kuvista mustavalkoisena. Kyseinen kuvaaja jäi mieleeni poikkeuksellisen ammattitaitoisena. Kuva on otettu muistaakseni 2006, mutta  profiilikuvaksi poimin sen 2009 syksyllä.




Profiilikuva no 4 on nopea räpsäys siskoni häistä kesällä 2008. Muistaakseni kuvassa on alunperin myös pojat, ja se on kuvattu kirkon parkkipaikalla. Laatu näissä profiilikuvissa ei tahdo kestää suurentamista, ovat parhaimmillaan postimerkkiä pienempinä.;D







Lapsuudenkuvia on tullut käytettyä profiilissa muutaman kerran. Ensimmäinen kuva on muistaakseni otettu henkilöllisyystodistusta varten, siksi mustavalkoisuus. Lapsena mulla oli melkein aina pitkät hiukset, paitsi joskus kuuden vuoden kieppeillä. Inhosin poikatukkaa!

Toinen lapsuuden kuva on ihanalta 70-luvulta, ette varmaan olisi arvanneetkaan. Kuten kuvasta näkyy, mulla on ollut ihan pienenä vaaleat hiukset. Keinuhevoskuvan vieressä on tarhakuva, jossa mulla on päällä ihana samettimekko, jonka kävimme ostamassa tätini kanssa muistaakseni Lahden Centrumista tai Sokoksesta, isosta tavaratalosta, jollaisia ei Kajaanissa ollut 70-luvun lopulla, eikä niitä sen tyylisiä tavarataloja taida olla enää muutenkaan. Prismaa ja Cittaria ei lasketa...




Seuraava kuva on jälleen otettu laivan kannella. Olimme kesäkuussa 2009 Ahvenanmaalla 10-vuotiaiden poikien jalkapalloturnauksessa, joka on suurin sen ikäluokan tapahtuma Suomessa. Reissusta jäi todella paljon kivoja muistoja! Kiertelimme aika paljon saarta kolmestaan miehen ja nuorimmaisen kanssa, sillä esikoisen joukkueella oli oma ohjelmansa ja majoitus koululla. Me taas yövyimme hotellissa Pommern-laivan lähellä. Sää oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Porukalla oli mahtava yhteishenki. Viime talvena vanhojen tansseissa oli hauska bongata pitkiksi venähtäneet pelikaverit joukosta.





Kuva no 9 on jälleen työn puolesta otettu. Päällä mulla on kesällä Eginan-saarelta Kreikasta ostettu hauska vaate, joka löytyy kyllä edelleen kaapista, ja sen voi pukea päälle suurin piirtein tuhannella ja yhdellä tavalla, mutten muista niistä kuin yhden!





Yksi "kuntoilukuvakin" on päässyt lipsahtamaan joukkoon. Pitäisi varmaan ottaa taas sauvat mukaan lenkille! Jostain syystä mulla taisi tulla sauvalenkkeilyyn mitta täyteen, mutta onhan se nyt tehokkaampaa kuin pelkkä kävely! Kävin kyllä tuohon aikaan myös salilla ahkerasti.




Kollaasin kuvat ovat mielestäni samalta kesältä 2011. Selfien olen ehkä ottanut alkukesästä tai keväällä sellaisena päivänä, kun olen käynyt parturissa. Alakuva on otettu yllätys, yllätys Kreikassa. Matkasta kirjoittelin blogini ensimmäisenä kesänä täällä ja täällä. Spetsesin saarelle voisin mennä uudelleen saarihyppelyllä! Samalta reissulta ovat myös ihanat kuvat esikoisesta täällä.<3 Suurin kuva on saman kesän loppupuolella mieheni ottama kuva veljeni häistä, ravintola Lokista Lahdesta.




4-kymppisiäni vietettiin elokuussa -12. Ne olivat ihanat juhlat, kiitos kaikkien ihanien naisten, joita olin kutsunut elämäni varrelta!<3 Siskoni oli maalannut minusta muotokuvan jonkun valokuvan perusteella. Maalaus on meidän kirjaston seinällä, ja jonkin aikaa kuva siitä oli profiilissani.




Talvilomalla -13 kävimme risteilemässä nais-lapsi-porukalla ystäväni kanssa. Seuraava kuva on Tallinnasta otettu selfie tavaratalon portailla. Esikoisella alkoi olla murkku, muuten matka oli oikein onnistunut.;D Toinen kuva on samalta vuodelta siskoni nuoremman lapsen ristiäisissä otettu, ja mulla on sylissäni pieni miehen alku.




Vuonna 2014 mentiin selfie-linjalla. Ensimmäinen kuva on lentokoneessa otettu, juuri ennen lähtöä Berliiniin leirikouluun. Muuten kivat muistot, mutta jotain harmillistakin, kirjoittelin matkamuistoja täällä, täällä ja täällä. Keksimmäinen kuva on Lahden Öistä, jossa olin veljeni kanssa Scorpionsin keikalla. Tai olihan siellä muitakin, mutta jostain syystä eivät jääneet mieleen.:P Oikeanpuoleisen kuvan tarvitsin muistaakseni blogiin. Tuolla sivumetsikössä koivunrunkoa vasten sen otin, kun sisällä oli marraskuun lopulla niin pimeää.




Mulla taitaa olla tapana vaihtaa profiilikuvaa suurin piirtein puolen vuoden välein. Kahdesta seuraavasta mulla on jälleen epäilys, että kyseessä on partukäynnin jälkeiset kuvat. Ensimmäinen on otettu ihan kesäloman kynnyksellä kaksi vuotta sitten. Omenapuut kukkivat ja taustan vastamaalattu seinä tarjosi kauniin taustan, vaikka harmikseni seinä oli hieman liian sinertävä harmaan sävyksi. Toinen kuva on otettu saman vuoden joulukuussa. Taustan väri eli seinämaali vaihtui sinertävästä vihertävään...Tämä kuva on mulla nytkin profiilisssa, sillä halusin sen helposti esille viimeksi parturissa käydessäni. Tykkään, että toisinaan on kiva kääntää latvat ulospäin!




Viimeisin profiilikuva on viime joulukuulta, kun kävin Neilikan syntymäpäivillä tapaamassa Milla Alftania, ja hän osoittautui juuri niin mukavaksi ihmiseksi, kuin mitä television perusteella arvelinkin. Kuvassa on alunperin myös Milla ja se on Tiinan ottama. Postaus ja alkuperäiset kuvat asian tiimoilta löytyvät täältä.

Nyt tuli kyllä aikamoinen annos Tainaa...:/ Ei varmaankaan tule toistumaan ihan heti tai koskaan. En tykkää olla esillä, ja omien kuvien katseleminen on nykyään entistä kamalampaa, kun noita kiloja on liikaa. Siitä huolimatta tahdoin tehdä tämän haasteen, sillä kuvista tulee usein mukavia muistoja mieleen. Mielelläni kurkkisin muidenkin profiilikuvia ja lukisin tarinoita kuvien takaa. Ota koppi!:)


Taina


Viikonlopun Kukkailotteluun!







18 kommenttia:

  1. Ei voi muuta sanoa kuin että olet kyllä todella kaunis nainen! Ihania kuvia! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Itsellä ei todellakaan ole sellainen olo, vaikka itseni melko hyvin olen oppinut hyväksymään sellaisena kuin olen.:/ Enpä tiedä, tunnenko yhtään naista, joka olisi tyytyväinen ulkomuotoonsa...Se on oikeastaan tosi surullista!

      Poista
  2. Tosi kiva postaus, mielenkiintoista nähdä kuvia elämäsi varrelta ja millainen tarina niiden taakse kätkeytyy! Täytyy tarttua tähän jossain vaiheessa 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matkatar!<3 Valokuvissa on aina enemmän kuin se, mitä kuvassa näkyy.:)

      Poista
  3. Tämä oli kiva postaus ja ihanat tarinat kuvien takaa!
    Taitaa minulta jäädä tekemättä, minulla on joku selfiefobia ja kamerakammo;)
    Pari vuotta sitten kun kävimme Ahvenanmaalla, niin juuri silloin oli tuo jalkapalloturnaus. Hotellin aulabaarissa vanhemmilla oli melko tiukat kekustelut päivän peleistä ;)
    Kivaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja sanon, että ihan turhaan kammoksut kameraa, kaunis nainen!<3
      Heh, voin kuvitella, että toisinaan vanhemmat sekaantuu liikaa peleihin! Mä olen huono kestämään sitä jännitystä, kun oma lapsi on pelissä mukana.;D Paljon helpompaa mennä jonnekin siksi aikaa ja kuulla lopputulos...Harrastan samaa joskus myös Suomen jääkiekossa.:)

      Ihana viikonloppu, tämän päivän lämpö kruunasi koko komeuden. Toivottavasti sinnekin on tulossa lämmintä!<3

      Poista
  4. Olin aikoinani ihan alkumetreiltä facessa mutta 3-4 v sitten kyllästyin ja hävitin profiilini. Kuvia oli varmaan kymmeniä 😂 nyt on kohta vadta eka vuosi täynnä ja ihan vain blogin vuoksi...sama kuva ollut kokoajan 👍 ja taitaa pysyä vielä, kunnes päätän toisin 😊
    Vitsi miten kivoja kuvia sinusta 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3
      Itselläni Facen merkitys on koko ajan laskenut. Yleensä käyn muutaman kerran päivässä, joskus saattaa jopa unohtua, kun on muuta...Hyvä varmaan niin.:)

      Poista
  5. Olipa mukava lukea tarinoita näiden kuvien takaa. Kaunis olet! Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Tämä on kiva haaste! Valokuvissa on tosiaan aina tarinoita takana.:)

      Poista
  6. Ihana ja jumalaisen kaunis, Taina ♥ Kiva oli lukea ja katsella tämä(kin) päivitys. Itsekin tein juuri saman omaan blogiini, huoh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsis Krisse molempiin!:P Siis sun kuvat näytti kaikki niin kauniille ja olen tulossa sen sulle vielä sanomaan blogiinkin! Nyt kuule, ole ylpeä itsestäsi!<3

      Poista
  7. Kiva postaus. :) Pitää yrittää painaa kasvosi mieleen, jos satutaan vaikka törmäämään. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenspa!:) Ehkä meidän pitää joskus treffata ihan asian kanssa?:) On kyllä käynyt mielessä.:)

      Poista
  8. Olet sievä :)
    Itse en ole halunnut tulla omilla kasvoilla netissä näkyviin.
    Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Huopalintu!<3 Ymmärrän tuon oikein hyvin. Jokainen tekee tätä niin kuin haluaa ja järkeväksi näkee.:)
      Kiitos, toivottavasti sinullakin on ollut ihana äitienpäiväviikonloppu!<3

      Poista
  9. Hauska postaus, kaunis olet.<3 Mulla vaihtuu profiilikuva harvoin, pitäisikin päivittää kuva, ensin pitäisi käydä siellä parturissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Olis kiva ottaa aina kuva parturista tullessa, vaan aina ei ehdi tai jaksa nähdä sitä vaivaa. Elän toivossa, että pari viikon päästä, kun mulla on parturiaika, menee vanha profiilikuva vaihtoon.;D

      Poista