maanantai 8. toukokuuta 2017

Kevään kauneus







Jollain tavalla pitkän talven aikana ehdin unohtaa, miten ihana paikka onkaan metsä! Tänä talvena tosin oli lunta niin vähän, että hyvin pystyi talvellakin metsässä lenkkeilemään, lyhyttä lumisempaa jaksoa lukuun ottamatta. Silti sitä on ihan haltioissaan varsinkin näin keväällä tuolla luonnossa liikkuessa. Kaikilla aisteilla yritän vain imeä itseeni keväässä virtaavaa voimaa, kuulla lintujen liverrykset, haistaa keväisen maan, tuntea tuulen (kylmä edelleen) ja nähdä kasvien heräävän talvesta, veden virtaavan ja lainehtivan jälleen ja auringon kimalluksen.






Luonnossa lataan itseäni ja ajatus kulkee vapaasti aiheesta toiseen. Tässä kohtaa kevättä, kun sini- ja valkovuokot kukkivat, ja äitienpäivä on nurkan takana, nousee metsässä usein mieleen elämäni tärkeät naiset: äiti, rakas tätini, mummot ja anoppi, sekä suru siitä, että vain äitini on heistä elossa. Monenlaisia muistoja ja ajatuksia...enkä edes muista vieneeni vuokkoja muille kuin ehkä äidilleni!





 
Monesti parhaat ideat tulevat tuolla luonnossa kulkiessa, kun en erityisen aktiivisesti yritä keksiä mitään. Luovuus tarvitsee ainakin toisinaan aikaa ja vapautta, ajatuksille tilaa mennä sinne, minne huvittaa. 



  
Vaikka tänäänkin kävi jäätävän kylmä tuuli, niin metsässä se tuuli lakkasi tuntumasta kylmältä, ja mielen täytti ilo ja kiitollisuus siitä, että meillä on metsät, rannat, luonto, ja nyt on kevät. Ihan vähän vielä, kyllä se kesä sieltä tulee!


Iloa viikkoosi!

44 kommenttia:

 1. Ihania kuvia 💕 Kimmeltävä vesi on kyllä niin kaunis ja rauhoittava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!<3
   Niin on! Usein tässä kohtaa vuotta voisin jäädä tuonne metsään tai rannalle ikuisiksi ajoiksi, siellä on vain niin hyvä olla.<3

   Poista
 2. kyllä sitä talven aikana jo ehtii unohtaa kesän kauneuden. mäkin ihastelin just metsässä sinivuokkoja. Ne kun oli niin harvinaisia mun lapsuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sitä kun luulisi, ettei mitenkään voi kevään ja kesän ihanuutta unohtaa, mutta näköjään tämmöinen vähän huonompikin kevät saa itsessä aikaan tunteen ihmeestä.:D
   Mä en myöskään muista pohjoisessa sinivuokkoja olleen, mutta täällä Lahden seudulla kyllä. Tuo lähimetsikkö oli sellainen, jossa olen hiidellyt 10-11 vuotiaana talvisin.:)

   Poista
 3. Kauniita kuvia <3 Metsä, vesi ja luonto ovat voimaannuttavia!
  Ihanaa päivää Taina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kisu!<3 Miten ihanaa oli aamulla lukea tämä viestisi! Mahtavaa tiistaipäivää sinullekin!<3

   Poista
 4. Kiitos Marja-Terttu!<3 Taidetaan suurin osa suomalaisista olla sitä tyyppiä, joka tosiaan herää itsekin kuin talviunesta kevään tullen!:) Äkkiä vain huomaa olevansa sittenkin elossa!;D Nautitaan!<3

  VastaaPoista
 5. Voi melkein tuntea lämmön hiekkarannalla. Kauniita. Olen huomannut saman, luovuus kulkee käsikädessä joutilaisuuden kanssa. Itse herään valoon ja olen kuin pesää rakentava lintu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei ollut kovin lämmintä..muualla kuin oman mielen sopukoissa!;)) Onneksi on tuota valoa, eikä sää täällä meilläpäin ole suinkaan ollut kamalimmasta päästä. En valita!:P

   Poista
 6. Kuvissasi on viipyvän kevätpäivän herkkää tunnelmaa.

  VastaaPoista
 7. Meikäläinenkin on mitä suurimmassa määrin metsän ystävä, mutta välillä alkaa kyllä samojen polkujen tallaaminen ihan tosissaan kyllästyttää ("aina näitä samoja vanhoja polkuja...." sanoo Aina Inkeri Annukkainn :D). Vaan onneksi golfkausi on nyt korkattu (joskin hyytävissä merkeissä) ja pääsee välillä vaihtamaan metsästä toiseen. Siellä menee se nelisen tuntia aina niin ettei huomaakaan. Jos vaan kengät säilyy kuivina, eikä sada rakeita kauluksesta sisään :).

  Äitienpäivä on mulle ristiriitaista aikaa. Ei pelkästään siksi, että mulla ei koko elämäni aikana ole ollut äitiä, vaan myös äitipuolisuhteeni takia. Ja entistä enemmän olen myös alkanut "inhota" päivään liittyvää hehkutusta ihan vaan siksi, että täällä blogimaailmassakin on monta läheistä ihmistä, joiden tiedän halunneen äidiksi ja äitienpäivää juhlimaan, mutta kohtalo on päättänyt toisin. Se tekee mut surulliseksi ja omakin äitienpäivä vedetään ihan vaan mahdollisimman matalalla profiililla.

  Mutta ettei nyt menis ihan tahattoman synkistelyn puolelle, niin iloitsen kumminkin siitä, että nyt on kevät, eikä talvi niinkuin ikkunasta ulos katsoen vois päätellä :). Ja siitä, että kohta tavataan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lähimetsä tuntuu kyllä varsinkin näin keväällä sellaiselta, että en voi kyllästyä koskaan!:) Kesällä en sitten välttämättä pysty menemään sinne lainkaan, jos hyttysiä on liikaa...Onneksi on noita ulkoilupaikkoja muitakin!<3

   Tuo on totta, mitä sanot äitienpäivästä. Ei oma äitini tai minäkään mitään fanfaareja odota, mutta tiedän, että nuo meidän pojat on erityisen kultaisia aina äitienpäivänä.:) Siitä kyllä ilotsen täysillä!

   Jes, brunssi lähenee...<3 Kivaa viikkoa, kohta on TAAS perjantai!:)

   Poista
 8. Olipa tunnelmallisia kuvia ja tekstiä :) Kevät on kyllä luonnossaliikkujalle mitä ihaninta aikaa, ainoat ympärillä pyörivät ötökät ovat kevään ensimmäisiä perhosia ja kimalaisia, ei ole lunta tai pusikkoa missään ja kaikkialla kaikuu lintujen laulu! Vaikka onhan metsä oikeastaan ihana ja inspiroiva paikka kaikkina vuodenaikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juuri samaa mieltä! En tykkää kesällä, jos hyttyset meinaa syödä elävältä, hirvikärpäsistä puhumattakaan...Onneksi noita erilaisia metsiä on niin runsaasti, että melkein jokaisena vuodenaikana on mahdollista jossain ulkoilla ilman suuria häiriötekijöitä.:)

   Poista
 9. Kauniin keväisiä kuvia!
  Parasta pään nollausta minulle on juuri tuo metsässä kävely. Siellä syntyy monta ideaa ja yleensä ne työasiatkin unohtuvat.
  Ja se känkkäränkkäkin jää sinne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!<3 Tuon känkkäränkän unohdin! Hyvä, kun muistutit!:))

   Poista
 10. Metsä on ihana paikka lempeään oloon ja ajatusten virtaan. Raikas ilma ja lintujen liverrys voimaannuttavat. Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Tuija!:) Sulla tosin taitaa olla sydän siellä Samoksella...;

   Poista
 11. Kevät ja toukokuu ovat hienoa aikaa. Ja siihen keliin vain pitää oikein asennoitua. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:) Tänään onkin saatu nauraa säälle oikein sydämen kyllyydestä, kiitos Pekka Poudan!:)))

   Poista
 12. Ihania kuvia, auringonsäteet tuovat jo niin kesää enteilevän tunnelman. Metsässä liikkuminen laskee stressitason tosi nopeasti ja on oikeaa mielenlääkettä. Myös minä rakastan metsää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku!<3 Jep, mullakin on ollut verenpainetta, ja tuo metsä todellakin on hyväksi senkin vuoksi.:) Ihanaa, että meillä on noita metsiä!

   Poista
 13. Oletpa löytänyt satujen sinivuokkometsän! Kauniit kuvat, sais keväänhaltijatar herätä jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, se on tuo meidän lähimetsä tuollainen satumetsä!<3 Lämpöä odotellaan...

   Poista
 14. Ihana postaus ja tosi kauniit kuvat! <3

  VastaaPoista
 15. Metsä on ihan parasta.
  Kaunis kevään valo kuvissa.

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus, voin aivan ajatuksissa kulkea siellä metsäpolulla ja haistaa kevään tuoksun ja kuunella lintujen liverrystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila!<3 Oli suorastaan pakko laittaa kuvat siihen järjestykseen, missä olen ne kulkenut.:)

   Poista
 17. Toukokuusi on täynnä kauniita värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värejä en itse muutoin oikein edes huomannut, paitsi noissa pienissä lehden aluissa.:)

   Poista
 18. Kyllä luonnossa oleilu ja varsinkin metsässä samoilu ja veden äärellä oleminen rauhoittaa mieltä, laskee verenpainetta ja lisää onnellisuutta. Kuvistasikin se välittyy.
  Valoa toukokuun päiviisi! Kyllä se lämmin vielä meille ennättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki hyvät vaikutukset ihan muutaman sadan metrin päässä!:) Kiitos Piipe!<3 Väistämättä jossain kohti lämpö voittaa!:)

   Poista
 19. Väittävät, että metsä vapauttaa eteerisiä öljyjä ja senkin kautta rauhoittavat mieltä ja kehoa. Niin totta se, että luovuus kumpuaa vapaudesta. Itse saan mitä villeimpiä ideoita moottoripyörän selässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Vapauden tunteen voi saavuttaa tosiaan monella tavalla, auton ratissa, metsässä, polkupöyrällä, moottoripöyrällä tai vaikka laiturin nokassa istuessa!:)

   Poista
 20. Kaunista luonto ja toukokuu, tästä on hyvä jatkaa kohvi kesää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta huolimatta kyllä!:) Usko kesään palasi itselläni tänään. Katsotaan, kuinka vahva se on.;)

   Poista
 21. Ihanaa keväistä tunnelmaa, kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 22. Niin kaunis valo kuvissasi! Taianomaista!

  VastaaPoista