torstai 25. toukokuuta 2017

Kukkailottelua pioneilla



Pionit puskevat maasta jo hirmuista vauhtia. Tulevana viikonloppuna on varmaan aika laittaa tuet paikoilleen. Muutaman uudenkin tarvitsisin, sillä viime kesänä istutin neljä uutta pionia kesähuoneen lähellä olevaan penkkiin, ja nekin näyttävät onneksi nousevan!

Kukintaa odotellessa halusin ison kimpun pioneita, ihan vain pelkästään pioneita. Viime viikolla kävimme Sadun kanssa kukkaostoksilla Järvenpään Kukkatalossa ja ihan tarkoituksella sunnuntaina, sillä aina sunnuntain viimeisellä tunnilla leikkokukat ovat puoleen hintaan. Enimmäkseen meidän ostoksemme olivat kesäkukkia ja yrttejä, mutta nyt oli tosiaan oikea hetki itselleni toteuttaa haaveeni isosta pionikimpusta.








Kuvistakin näkee, miten eri tavalla eri lajikkeet aukeavat tai eivät aukea, kuten kävi toisen tumman pionin kanssa. Valkoinen pioni tuoksuu erittäin hyvälle, kun taas muut eivät tuoksu oikestaan ollenkaan. Näistä pioneista valkoinen nousi suosikikseni, vaikka se on tavallaan aika räjähtäneen näköinen.:)

Kyllä se tietenkin aina harmittaa, jos pioni ei aukeakaan. Tällä kertaa tartuin kameraan vielä, kun tumma pioni (toisen olin jo heittänyt pois) tiputti terälehtensä. Vaikka mieluiten nautin kukista elävänä maljakossa, niin kyllä nuo terälehdet on aika kauniit vielä pudonneinakin!



 



Kiitos jälleen viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille! <3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3
 

 Ihanaa viikonloppua!💚
Taina


27 kommenttia:

  1. Oih, iki-ihanat rakkauskukat, pionit!
    Meillekin saapuivat kaupalle ekat pionit tänään ja kaikki myytiin, vaikka hinta pöyristytti meidät myyjät...
    5 euroa kpl on huikea hinta täällä!!
    Laitan linkkiä huomenna kunhan saan kukkailottelut pakettiin!
    Siinä taidetaankin olla suolaisissa olosuhteissa huomenna... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 5 euroa kappale olis täällä halpaa..;) No, koska nämä olivat puoleen hintaan, niin 4,5 euroa kappaleelta, se on minusta halpaa.:))
      Mä laitoinkin tän postauksen jo julki, kun huomenna on TAAS sellainen päivä, että kiirettä piisaa...Yritän ehtiä aina välissä nauttimaan kaikesta siitä, mitä ulkona tapahtuu.:)
      Oi, jotain ihanaa jälleen tulossa!<3

      Poista
    2. Juu, viisi euroa on aika suolainen hinta täällä...
      Meilläkin hurjan päivä tänään tulossa, joten äkkiä nappasin nämä suolajärvi kuvat eetteriin! =)
      Minnan toistaiseksi viimeiset kuvat...kunhan tänne taas joskus pääsee...

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
    3. Kiitos Susanna!<3 Upeat kuvat ja ihanat tunnelmat meren rannalla...<3 Arvaapa, alkaako mun matkakuume olle jo ihan kroonista?!:P

      Poista
    4. Kuule! Sanoin tässä hiljattain kotiväelle, että taidan lähteä Susannaa moikkaamaan Espanjaan!:)) Joku päivä mä saatan hyvinkin olla teidän ovella koputtelemassa.;D

      Poista
  2. Pionit ovat kyllä todella upeita! Minullakin löytyy niitä hmm...kuusi rykelmää puutarhasta. Yksi ei ole koskaan vielä kukkinut, se on ehkä liian pimeässä omenapuun alla. Tukia pitäisi varmaan itsekin hommata kun kasvavat niin paljon. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkien kuningatar, jos multa kysytään.<3 Mullakin on muuten yksi, se ihan ensimmäinen,pionipuska, joka ei ole kertaakaan kukkinut. Ostin sen syksyllä yhdellä eurolla, se oli aika raasku!:P Sen jälkeen olen ostanut vain nupullaan olevia tai jo-kukkivia puskia, kokemuksen tuomaa viisautta.:D Tällä hetkellä taitaa olla kymmenen pionia ja salaa haaveilen istuttavani muutaman lisää tänä kesänä.:)

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  3. Oletko huomannut, että pionin terälehdet ovat sydämen muotoisia <3 ?

    Huvitti, kuinka se kukkatolon myyjä sanoi, että kyllä kaikki pionit aukeaa....No EI aukea! Kokemusta on...

    Niin niitä tukia pitäisi laittaa....Ja meidän tavatakkin jossain välissä...loputun lista... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sulla ollu joskus viime syksynä niistä postauskin..? Pionien terälehdistä siis.:) Joka kaudelle mulle on osunut yksi tai kaksi pionia, jotka eivät aukea. Sitä on kauhean vaikea ennustaa, sillä joskus sellainen puoliksi auennutkin voi jäädä aukeamatta. Mietittiin juuri Eijan kanssa, että oisko se kiinni poimimisajankohdasta...
      Olen ihmetellyt tällä viikolla tuomen kukkia, jotka jo viidettä päivää pysyvät kauniina, ei varsita yhtää! Ehkä mä otin ne juuri oikeaan aikaan puusta.:)

      Tavataan 3. päivä!;D Tuskin ehditään ennen, vaikka kauhean kiva oliskin!<3

      Poista
  4. Kukkuluuruu! Pitkästä aikaa taas mukana kukkailottelemassa :) Tai eihän edellisestä kerrasta niin hirveän kauan ole - pitkä tai lyhyt aika on niin suhteellista. Olen kyllä ihaillut teidän muiden kauniita kuvia pitkin matkaa. Ja ihailen taas, Taina, ihan mielettömän hienoja kuviasi ja asetelmiasi. Näistä herahtaa suorastaan vesi kielelle: nuo aukeamattomat pionit, etenkin vaaleanpunaiset, muistuttavat minusta jäätelöpalloja, muodoltaan ja väriltään, ja näyttävät todella herkullisilta, namskis :)
    Iloista ja aurinkoista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hienoa, kun ennätit postailemaan!:) Ja kiitos!<3
      Noi on todellakin niin herkullisen näköisiä ja suloisia.<3 Täällä on ilmat olleet ihan täydelliset loman harjoitteluun, mitä olen tänä viikonloppuna yrittänyt töiden ohessa tehdä.;)
      Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Pionit on niiiin ❤️❤️❤️❤️❤️

    VastaaPoista
  6. Upeat pionit! Ja pudonneista terälehdistä tulee sellainen ihanan romanttinen pysähtynyt tunnelma. Ihailin tänään myös pioneja, kun kävin kameran kanssa Plantagenissa. Hups! Muistikortti tosin jäi kotiin. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa!:) Ja voi hitsi, mikä harmistus! Mullekin on edellisen kameran kanssa käynyt joskus noin, kun se piti laittaa ulkoiseen lukijaan kuva siirtäessä.:/ Nykyään laitan kameraan piuhan ja sen tietsikkaan, ei tarvitse irroitella muistikorttia ollenkaan.:)

      On ollut upea viikonloppu! Kivaa viikkoa ja aurinkoa!:)

      Poista
  7. Pionit on niin ihania <3 Miksei niitä vois saada ympäri vuoden, kuten ruusuja? Mun pioni-kukkailottelukuvat parin viikon takaa odottavat vielä julkaisua, jospa sitten ensi viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin!<3 Jaa-a..miksiköhän pioneita ei tosiaan saa vuoden ympäri?! Kai ne menee jotenkin kukinnan mukaan nuo kukkaviljelmienkin valikoimat. Pioneita saa keväästä kesään, ja sitten on muiden kukkien aika. Toisaalta tuossa vuodenaikojen mukaan vaihtelevassa valikoimassa on omat hyvätkin puolensa, kuten uutuudenviehätys, joka tulee aina kauden alussa.:)
      Nonni, teillä on ollu niitä raksakiireitä! Täällä kiltisti odotellaan sun postausta!;D

      Poista
  8. Ihana pionikimppu!
    "kohta" niitä saa omasta puutarhastakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Kyllä, kyllä!! Pioneissa on jo pienet palleroiset siellä lehtien suojissa!<3

      Poista
  9. Kiitos Marja-Terttu!<3 Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa viikkoa!:)

    VastaaPoista
  10. Hurmaavia pioneita! Pioni on ehdottomasti yksi lempikukistani :)

    VastaaPoista