keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Hyvää ja helppoa - Kulhokakku






Viime viikolla ilmestyneessä Kotivinkissä (no 9/2017) oli toinen toistaan herkullisempia reseptejä äitienpäivätarjoiluihin tai  muihin kevään juhliin. Meillä syötiin kulhokakkua viime viikonloppuna ja alkuviikosta ihan muuten vain.:) Alunperin tämä postauksen kakku kulkee lehdessä nimellä Cafe Latte -kulhokakku (8-10 annosta), vaan omassani ei ollut pisaraakaan kahvia, joten siksi jätin otsikosta pois kahviin viittaavat sanat. Oman tekeleeni nimeksi sopisi paremmin Marjaisa kulhokakku...







Kulhokakku on älyttömän helppo tehdä, koska se on tuollainen Pappilan hätävara-tyyppinen, lado ainekset kulhoon ja tarjoile! Pohjan voi leipoa vaikka edellisenä päivänä, kuten minä tein, ja vähän ennen tarjoilua sitten kokoaa ainekset tarjoiluastiaan. Sen verran aikaisemmin kannattaa kuitenkin tehdä kokoaminen, että kakun palaset saavat vähän kosteutta marjoista ja vaahdosta.

Tein muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen lähinnä sen mukaan, mitä kaapista löytyi valmiina ja yritin myös hieman keventää ohjetta. Sulkuihin  olen merkannut alkuperäiset aineet ja määrät.

kakkupohja:
100g voita sulatettuna
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 kananmunaa
250g rahkaa (150g ranskankermaa)
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
160 g Raw Choco Lemon&Ginger-suklaata 
(100g tummaa suklaata, 100g valkosuklaata)

marjavaahto:
2 dl kuohukermaa
Valio Viola vadelmatuorejuustoa 200g (vaniljatuorejuusto)
3 rkl sokeria
(espresso-pikakahvijauhetta)

koristeluun runsaasti marjoja, hieman kinuskikastiketta 

Sulata voi. Lisää kaakaojauhe, kananmunat, rahka ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa. Itse tyydyin palottelemaan suklaan sen ollessa vielä paketissa. Vähän hienompaa se olisi kieltämättä voinut olla...

Oma vuokani oli koko 20x20, ohjeessa 20x25, joten kakkuni paloista tuli hieman paksumpia kuin ohjeessa. Voitelin vuoan ennen taikinan kaatamista ja paistoin 200 asteessa 20 minuttia. 






Seuraavana päivänä palottelin kakun noin 3x3 cm:n palasiksi (ohjeessa 5x5), ja vieläkin pienemmiksi palasiksi voisi minusta laittaa! Ensin kokosin osan pohjaa ja täytteitä kirkkaaseen kulhoon (korkeus n.12 cm, halkaisija 11 cm vaikka näyttää kuvissa lähinnä juomalasilta), loput kasasin vadille ihan vain kokeillakseni, miltä kakku näyttää erilaisessa astiassa. Läpinäkyvässä kerrokset pääsevät paremmin esille, muttei tuo valkoisen kulhonkaan asettelu hullummalta näytä! Kokoamisen aloitin kakkupohjan palasista, sitten päälle vaahtoa, marjoja ja koristeeksi kinuskia. Tein niin monta kerrosta kuin astioihin mahtui.




Juuri nyt kakku on enää kaunis muisto kuvissa ja makunystyröissä, mutta ajattelin, että tätä voisi tehdä vaikkapa töihin joku päivä. Luulen, että kakku katoaisi tuota pikaa...

Mukavaa keskiviikkoa!
Taina

p.s: Parhaat naurut on tänään saanut Pekka Poudan sääennusteesta, eikö?;)))


8 kommenttia:

  1. Aah, kuulostaapa herkulta!
    Ja juu, kyllä tuo Pekka Pouta on mainio tapaus! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkin!:) Kiitos viimeisestä!<3 Laitoin sipulit maahan samana iltana, katsotaan, miten käy!:)
      Mä olen sitä mieltä, että mun uskoni kesään palasi niiden eilisten naurujen myötä.<3

      Poista
  2. Samaa katselin sillä silmällä, että saattais jopa meikäläiseltä onnistua, kun on kerrankin kakku, jonka ei ole tarkoituskaan pysyä kasassa.. Ja jauhot olis kätevä vaihtaa gluteenittomiksi, kun niitä on valmiina kaapissa, vehnäjauhoa ei (tai siis oli kyllä, mutta parasta ennen-päiväys taisi olla viime vuosituhannella :)).

    Ja juu. Pekka Poudan pettänyt pokka oli kyllä piristävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, varmasti onnistut, ja suosittelen! Kestää kyllä muunkinlaiset muunnokset, kun lopputulos on joka tapauksessa silppua.:)

      Vieläkin piristää päivää, eikä tunnu enää yhtään pahalta!;D

      Poista
  3. Oi, näyttää todella herkulliselta!
    Saattaisi jopa onnistua meikäläiseltä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai onnistuu! Tästä ei kyllä leipominen helpommaksi muutu.:)

      Poista
  4. Hmm...ilmankos osasit neuvo minua noissa marja-asioissa, kun niitä silloin perjantai-iltana kasilta etsin tämän kylän kaupoista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan mä Satu sulle tarjonnu tätä, jos sitä ois lauantaina ollu!:) Leivoin vasta lauantaina, samaan aikaan pizzojen kanssa. Ilmeisesti mun yhdellä kaverilla on jonkinlaiset tuntosarvet tän asian suhteen, sillä hän tuli ihan yllättäin kahville sunnuntaina.;D Silleen vinkkinä sullekin!<3

      Poista