tiistai 4. elokuuta 2020

Juuttimatto ruokaryhmän alle - Kesäelämää terassillaPostaus on kaupallinen yhteistyö Matto.fi kanssa

Vaikka heinäkuu vaihtui elokuuhun, on kesää onneksi jäljellä! Tulevalle loppuviikolle ja ensi viikollekin ennusteet lupaavat jopa hellelukemia. Ihanaa!Meidän terassi on viimein herännyt kesäisin elämään, asia, josta olen erityisen iloinen. Aika monta vuotta se toimikin lähinnä kesäisenä varastona. Vaikka meillä oli ruokaryhmä pihalla, emme tykänneet siinä istuskella, saati syödä mitään sen ääressä, vaan menimme mielummin Kesähuoneeseen. Alkukesästä ostin uudet tuolit ruokaryhmän ympärille ja nyt olen nauttinut usein aamupalaa tuossa terassilla. Pöydän ympärillä on myös istuttu iltaa ja mm. solmittu kukkaseppeleitä.

Kesäkuun helteillä aloin kaivata mattoa ruokaryhmän alle. Mustanharmaa terassi tuntui polttavan kuumalta jalan alla. Matolla myös saisi ruokaryhmän koottua yhtenäisemmäksi ja ilmettä pehmeämmäksi. 
Sohvan ja riipputuolin luona meillä on ennestään kaksi pyöreää juuttimattoa, olleet siinä koko viime kesän, joten samanlainen tuntui hyvältä ajatukselta ruokaryhmän alle. Tiesin, mitä halusin, mutten ollut lainkaa varma, löytyisikö riittävän isoa, pyöreää, mattoa pöydän alle ja vielä kohtuuhintaan. Onneksi Matto.fi -sivustoilta löytyi! Sommar -juuttimattoa on jopa 240 sentin halkaisijalla. Terassin ja kaluston mittailun jälkeen laitoin tuon suurimman maton ennakkotilaukseen. Matot olivat tuolloin lopussa, mutta ennakkotilausmahdollisuus oli minusta erittäin hyvä juttu, sillä tiesin haluavani juuri tämän maton. Nyt mattoja on muuten ihan varastossakin, joten jos mielit pyöreää juuttimattoa, kannattaa toimia!240-senttinen matto on sen verran reilun kokoinen, että mattoa riittää tuolin jalkojen taakse, eikä tuoli tipahda matolta edes tuolilta poistuessa. Olen kuullut mainittavan, että suomalaisten perussynti sisustuksessa on liian pienet matot. Tuota syntiä yritän itse vältellä, sillä liian pieni matto tuntuu minusta enemmän haitalta, kuin hyödyltä.;)Koska meidän terassi on ainakin toistaiseksi lasittamaton, siirrämme sateen pidempään jatkuessa koko ruokaryhmän mattoineen päivineen katoksen alle, samoin olen toiminut riippukeinun alla olevan juuttimaton kanssa, sillä en tahdo sitä turhaan altistaa jatkuvalle sateelle. Sinänsä en ole huomannut, että nämä matot olisivat millään kastumisesta. Sellaistakin on välillä tapahtunut. Rankkasateen jälkeen nostin maton toisaalle kuivumaan, jotta kosteus pääsi kunnolla haihtumaan myös alapuolelta ja terassilta. Voi olla, että tämä matto pääsee syksyn tullen eteiseen tuomaan pyöreyttä ja pehmeyttä muutoin hieman kolkkoon tilaan.Kaiken kaikkiaan olen nyt hurjan tyytyväinen terassiimme ja sen mahdollisuuksiin. Matto voi tuntua turhalta jutulta, varsinkin ulkotiloissa, mutta viihtyisyyden kannalta matoilla on mielestäni iso merkitys. Innostuin viikonloppuna istuttamaan ruokaryhmän lähelle ruukkuihin daalioita ja yrttejä, ei ole siis mitään aikomusta luopua kesäterassista hetkeen!


Matto.fi tarjoaa nyt lukijoilleni mahdollisuuden saada jo ennestään edullisista hinnoista alennusta. Koodilla TAINA20  saat elokuun loppuun kaikista verkkokaupan tuotteista 20 prosentin alennuksen, myös jo valmiiksi alennetuista. Aika reilua, eikös!


Tunnelmallista elokuuta!
Taina4 kommenttia:

 1. Aivan ihana matto. Olen haaveillut juuttimatosta meidän keittiöön, pitääkin käydä kurkkimassa tuolla, että löytyisikö meille sieltä matto!
  Ihanaa tiistaita sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Tuolla on kyllä ollut paras valikoima juuttimatoista, mitä tiedän. Ja tosiaan hinnat on mielestäni kohtuullisia, vertailin niitä jo silloin reilu vuosi sitten ja yleensä maton koon ollessa muutakin kuin pikku tilkku, hinta nousee moniin satasiin, jopa lähelle tuhatta euroa tai sen ylikin. Ymmärrän, että matoissa esim. käsinsolmiminen maksaa, mulla ei sellaisiin ole varaa...valitettavasti!:))
   Kiitos Outi ja kivaa keskiviikkoa!<3

   Poista
 2. Onpa ihana matto! Juuri tuon tapaista olen mietiskellyt keittiöön tuomaan pyöreällä muodolla ilmettä ja samalla kesätunnelmaa myös muihin vuodenaikoihin. Verannalla ja muuallakin kodissa meillä on juuttimattoja. Pitkän aikaa olimme kesät matoitta, koska se tuntui raikkaalta ja helpolta siivota. Ihastuin juuttimattoihin ja se on ollut menoa. Kiitos alevinkistä! Eloillan terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muuten etsin pari vuotta sitten ruokapöydän alle pyöreää juuttimattoa, mutta en löytänyt tarpeeksi isoa. Tämäkään ei ehkä riittäisi meidän keittiöön, sillä pöytä on normaalia leveämpi, tuolien jalat menisivät luultavasti lattian puolelle. Tuolloin päädyin Ikean mattoon 200 x 300 ja se onkin ollut juuri sopiva matto siihen. Mietin kyllä kahden pyöreän laittamista vierekkäin, mutta pelkäsin, että siitä olisi sitten kuitenkin enemmän harmia kuin hyötyä.:)

   Toivottavasti sopiva matto löytyy!<3

   Poista