lauantai 30. marraskuuta 2019

Käy kotihin joulu 2019Osallistuin tänään Iitissä ihastuttavaan Käy kotihin joulu -tapahtumaan. Jo kahtena syksynä joukko iittiläisiä koteja on avannut ovensa koti/sisustus/remontointi-intoilijoille, mutta molemmilla kerroilla on ollut muuta menoa. Ihanaa, että tuli tällainen jouluspesiaali, ja minäkin pääsin viimein mukaan!<3

Iitti on useasta pienestä kylästä koostuva kunta Lahden ja Kouvolan välissä. Joulukohteita oli nyt mukana kuusi kappaletta, neljä kotia ja kaksi oheiskohdetta. Syksyn Loviisan Wanhoista Taloista ja kesän Asuntomessuista viisastuneena en nyt edes lupaa useampaa postausta, vaikka olisi lukijaystävällisempää pilkkoa kuvat pienempiin setteihin ja tarinaa jokaisesta kodista riittäisi varmasti oman postauksen verran ja enemmänkin! Arvatkaa vain, kuinka paljon minua painaa tuolla kansioissa olevat kivat ja inspiroivat kotikuvat edellämainituista tapahtumista....Siispä yksi jättipostaus.

Ajoin ystäväni Maijun kanssa hakemaan karttaa Kausalan Maatilatorilta, missä olisimme varmasti samalla voineet tehdä hyvät ruokaostokset. Kalakauppa olisi kieltämättä houkuttanut, mutta koska aika oli rajallinen, oli paras kiirehtiä eteenpäin.  Me siis haimme vain kartan, jonka avulla suunnistimme avoimiin koteihin. 

Ensimmäinen koti on melko lähellä Kausalan keskustaa, talon nimi on Sepänpelto. Tätä kotia ihastelin ihan hiljattain Unelmien Talo & Koti -lehdessä. Minuun teki jo silloin vaikutuksen talon emännän rohkeus ryhtyä remontoimaan taloa, joka muistaakseni oli ollut jo tovin tyhjilläänkin. Jos nyt en ihan väärin muista, niin talo oli nykyisen omistajan isän kotitalo. Osuimme paikalle sopivasti Kausalan naislaulajien esityksen aikaan. Tuolloin talossa oli niin paljon ihmisiä neliöihin nähden, että tyydyin kuvaamaan kauniita yksityiskohtia.  Esityksestä otin pienen videon, jota voi käydä katsomassa Instatilini stooreissa.

Sepänpelto


Sepänpellosta suuntasimme melko lähellä sijaitsevaa Anttilanmäen taloa ihastelemaan. Ulkoasultaan se muistuttaa minusta kovasti Lahden satamassa, Kariniemen puiston huipulla, sijaitsevaa "Lohikäärmetaloa". Tuolla nimellä muistelen taloa kutsutun, mutten nyt löytänyt haulla varmistusta mielikuvalleni. Kuten tuo Lohikäärmetalo aikoinaan, oli tämäkin maatilan päärakennus ehtinyt olemaan autiotalona. Talon emäntä taisi mainita, että ovat asuneet talossa kuutisen vuotta..

Anttilanmäen talo


Ihastuimme molemmat kovasti Anttilanmäen taloon ja tunnelmaan! Huoneesta toiseen jatkuvat näkymät, reilu huonekorkeus ja suuret ikkunat, joista avautui kauniit lumenhunnuttamat näkymät.<3 Jokaisessa huoneessa olisi riittänyt myös niitä pieniä yksityiskohtia ihasteltavaksi. 


Anttilanmäen talon aitassa olisi ollut kahvila, mutta suuntasimme Iitin kirkonkylän suuntaan Vuorelan joulukahvilaan kahville ja pullalle. Oli muuten erityisen maistuvaa vegepullaa! Jätin nyt tästä postauksesta kahvilan kuvat pois, mutta sielläkin oli ihana joulutunnelma.

Sitikkalan kyläkoulu


Viimeinen vierailukohteemme oli Sitikkalan kyläkoulu, joka on minulle tuttu alunperin Suomen kaunein koti -ohjelmasta, sekä satunnaisista vierailuistani Villi piha -blogiin. Entinen kyläkoulu sijaitsee niin kauniilla paikalla, mäen päällä, ja kuten muissakin Käy kotihin joulu -kohteissa, oli rappuset ja ovet koristeltu niin, että itsensä tunsi heti autosta tultua erityisen tervetulleeksi.


Tästäkin kodista ottaisin kiljuen itselleni montakin asiaa, mutta päällimmäisenä mieleen jäi tilantuntu ja olosuhteet, joissa viherkasvit ja kukat viihtyvät. Jopa joulukuuselle on niin paljon tilaa, että sen ympärillä voi halutessaan tanssia! Suurista ikkunoista tulvi auringonvalo, kaikki oli niin kaunista, ja sitähän olisi voinut jäädä vaikka suustaan pahasti kiinni Villi pihan Sannan ja melkein naapurissa asuvan Navetta ja puoli valtakuntaa Katin kanssa.:) Ehkä ensi vuonna Katin koti Issula on mukana tapahtumassa...

Oli niin huikean hieno, juuri sopivankokoinen ja lämminhenkinen tapahtuma, että en voi muuta kuin suositella! Kannattaa ottaa seurantaan joko tapahtuman Facebook -sivu tai Insta-tili, niin ei jää ensi vuonna kiva tapahtuma välistä. 

Kiitos järjestäjille  ja kotinsa avainneille joulumielen tuoneesta ja inspiroivasta tapahtumasta!<3

Taina

12 kommenttia:

 1. Voit vitsit miten kiva tapahtuma ja aivan ihania koteja <3 Katin koti Issula on aivan unelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä todellakin oli ihana hyväntuulen tapahtuma!<3 Ihan varmasti aion osallistua toistekin.<3

   Poista
 2. Tunnelmat kohdillaan kodeissa. Varmasti oli hienoa päästä käymään. Kiitos kuvakierroksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli, kun kommentoit ja noin kauniisti!<3 Olin itse aivan fiiliksissä noista kodeista, vaikka itse asunkin uudehkossa. Kauneutta on niin monenlaista!

   Poista
 3. Oih, tämä olisi ollut niin ihana tapahtuma, mutta jäi nyt sairastelun vuoksi minulta väliin. Kiva, kun sinä pääsit osallistumaan ja jaoit tunnelmia kanssamme. Tapahtuman talot ovat minulle ulkoapäin tuttuja, mutta koskaan en ole niissä käynyt sisällä. Anttilanmäen talo kiinnostaa minua erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että mahdatko olla liikkeellä! Surku, toivottavasti voit jo paremmin!<3
   Tuo Anttilanmäen talo on aivan ihana!<3 Voisin muuttaa tuollaiseen heti, vaikka tiedän, ettei vanhassa asuminen ole mitään ruusuilla tanssimista. Nostan hattua kaikille vanhan vaalijoille.:)

   Poista
 4. Mitenkäs minä tuon tapahtuman missasinkin??! Olisi ollut ihan kulmilla... Kauniita, tunnelmallisia koteja, kiitos kuvakoosteesta. Laitan heti instatilin seurantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi ei!! Juu, ensi syksynä on varmaan taas varsinainen Käy kotihin -tapahtuma. Minäkin yritän todella päästä silloin Iittiin!:)

   Poista
 5. Ihana tunnelma! Ehkä ensi vuonna minäkin ehtisin ensimmäistä kertaa tulla sinne suunnalle.
  Niin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo, tunnelma oli ihan huippuihana näisä kodeissa!<3 Kodikas ja lämpöinen...
   Sinä olet NIIN ahkera liikkumaan, etten yhtään epäile sun ehtimistäsi!<3 Usein nimittäin ihmettelen su energiaasi.:)

   Poista
 6. Kiitos kuvakatsauksesta! Onpa huikeita miljöitä! Joulu mielellä, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!<3 Näistä kaikista sinä olisit tykännyt tooosi paljon livenä!<3
   Ihanaa joulunodotusta Tuija!

   Poista