maanantai 2. joulukuuta 2019

HT Collection Fiesta - Sohviksen elämä on nyt yhtä juhlaa

Viikko sitten sain tiedon, että lokakuun puolenvälin paikkeilla tilaamamme HT Collectionin Fiesta on nyt valmis toimitettavaksi. Keskiviikkoiltana sohva sitten viimein saapui, voi sitä ilonpäivää! Olisimme kaivanneet jalkojen kiinnitykseen selkeitä ohjeita, sillä tässä mallissa jalka ruuvataan osittain irrotettavan päällisen päälle. Sitä aikamme pähkäilimme miehen kanssa, emmäkä olisi uskaltaneet jalkoja kiinnittää, jos en sitten olisi saanutkin tarkempia ohjeita Instagramin kautta suoraan HT Collectionin väeltä. Iso kiitos siitä heille!<3 Kun on usemman viikon odottanut uutta sohvaa, allekirjoittaneella olisi ollut todella paljon vaikeuksia odotella yön yli.;)Tämä Fiesta ei alunperin ollut se sohva, jota olin meille kaavaillut. Mm. kesällä Fiskarsissa istuskelin Como -sohvasta haaveillen, samoin Habitaressa. Aika samantyylisiähän nämä ovat. Comossa olisi ollut mahdollisuus kasvattaa kokonaisuutta myöhemmin, mutta se ei tuntunut meistä todennäköiseltä tarpeelta. Mies tykästyi Fiestaan Lahden Iskussa, josta sohvamme ostimme, ja hyvältähän se tuntui minustakin. Fiesta juhlistaa HT Collectionin 60-vuotista taivalta ja sen hinta on sen vuoksi valmiiksi varsin kilpailukykyinen laatusohvien luokassa. Kangasvaihtoehtoja oli vain neljä, mikä tavallaan helpotti valintaa. Alunperin olin ajatellut rusehtavaa, ehkä vähän mudanväristä, kangasta, mutta koska juuri sellaista ei ollut vaihtoehtona, valinta oli helppo, eli harmaa. Halusin päälliset, jotka ovat ainakin silloin tällöin irroitettavissa pesuun kokonaan, nämä päälliset ovat. Fiestan kankaassa on muuten ihan hirmuisen korkea hankauksenkestoluku, nämä sohvat käyvät kulutuksenkestonsa puolesta julkisiintilohinkin. Sohvaperunaksi muuttuminen on todellinen uhka!Ihan viimeiseen saakka pähkäilin, kumman Ektorpeista laitan ensimmäisenä kiertoon. Päädyin pienemmästä luopumiseen, vaikka se oli uudempi. Tuossa vanhemmassa ikealaisessa on osittain untuvaa sohvatyynyissä, ja se vuoksi tyynyjä saa pöyhittyä paremmin kuin kokonaan vaahtomuovisia sohvatyynyjä. Vanha sohva ja siihen kuulunut rahi lähtivät Porvooseen. Hakija lupautui ostamaan tämän jäljelle jääneen sohvavanhuksenkin, kunhan aika on kypsä. Minulle se on ollut kypsä viime viikosta saakka...Tuottaa nimittäin tuskaa katsoa kulahtanutta sohvaa uuden sohvan rinnalla! Haaveilen nyt Fiestalle kaveriksi toista Fiestaa, ehkä hieman pienempää mallia. Tämä nyt ostamamme on kolmen hengen sohva.
Kesästä asti etsin meille sohvapöytää, sillä olin kyllästynyt 20 vuotta vanhaan arkkupöytään, jonka sisälmys oli turhaa tavaraa täynnä. Päädyin elokuussa ostamaan Ikeasta tarjotinpöydän, jonka alunperinkin ajattelin väliaikaisratkaisuksi.  Niin kuin kuvista näkyy, sai "wokkipannu" lähdöt odottamaan ensi kesää terassilla. Tilalle hankin viime viikolla pikaisesti Vekeltä metallirunkoisen, mutta puutasoisen pöydän. Tykkään!  Nyt voi vaikka nostaa jalat taas pöydälle, pieni juttu, johon olin kummasti tottunut 20 vuodessa. Uudessa pöydässä on puun lämpöä, mutta riittävästi keveyttä, eikä mahdollisuutta romun säilömiseen. Saman sisustusvimman vallassa vaihdoin vaalean, hailakan, maton varasto hakemaani turkoosin-ruskeasävyiseen. Viimeisessä kuvassa on vielä vaalea matto. Juuri nyt värikkäämpi tuntuu paremmalta. Ehkä vaaleampaa sitten keväämmällä... Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulukuuta! 
Taina

8 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihastuttavan näköinen koti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Satu!<3 Kotoisa on se juttu minulle.:)

   Poista
 2. Ihana uusi sohva. Ehkä mekin tässä jossain vaiheessa saadaan meille uusi sohva, nämä nykyiset on sanan varsinaisessa merkityksessä pepusta :)
  Minä ostin meidän olkkariin sinisävyisen itämaisen maton, vähän piti saada väriä elämään.
  Teillä on niin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mattosi kuulostaa ihanalle!<3
   Mies katsoi juuri, että nuo HT Collectionin sohvat olikin yht´äkkiä tonnin kalliimpia kuin meidän ostoaikaan.:O Lienee ale tulossa...
   Kiitos ihana Outi!<3

   Poista
 3. Meidän sohva ei vielä ole tullut ja mulle iski eilen luopumisen haikeus, kun tajusin, että Ektorpin ja meidän yhteinen matka oikeasti päättyy noin kahden vuosikymmenen vakituisen palveluksen jälkeen. Yhyy.

  Teidän olkkari on viime aikoina kokenut paljon muutoksia ja kaikki näyttää mun silmään nätiltä. Nyt ihailen tuota maton ja sohvan yhteiseloa. Ihanat, vähän poikkeukselliset värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, mulle kävi ihan samalla tavalla! En meinannut pystyä päättämään, kumpi sohvista lähtee.:)) No, nyt olen vain malttamaton, olisi niin ihana saada tuolle Fiestalle tyylikäs ja napakka kaveri!

   Matto oli silloin vuosi sitten sellainen heräteostos, kun en vain voinut jättää ostamatta, kun halvalla sai.;D Tää Sulo Vilen meinaa olla ihan pulassa kaikkien mattojensa kanssa. Pitäisi olla sellainen muovituskone, jolla maton saisi tiukkaan pakettiin ennen varastoon vientiä.:P

   Poista
 4. Uusi sohva on ihana. Uskon, että siinä on tosi hyvä "köllötellä". Tuo turkoosi-ruskeasävyinen matto on myös tosi kaunis ja sopii mielestäni tosi hyvin olohuoneeseenne uuden sohvan kaveriksi. Mutta tuon uuden sohvapöydän pinnasta pidän erityisen paljon. Sen rouheus on ihana. Hyvä ostos sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Krisse!<3 Ihan juuri huomasin, että olit kommentoinut, enkä ollut vastannut. Pahoittelut!<3
   Arvaapa, kuinka kova hinku on päästä eroon tuosta toisesta Ektorpista nyt, kun toinen sohva on niin ryhdikäs ja hyvä.:))) Onneksi mies on samoilla linjoilla, joten toivoa on!:P

   Poista