perjantai 12. heinäkuuta 2019

Kouvolan Asuntomessut / Sievitalo UntoKouvolan Asuntomessut on tänään avattu, ja yleisöllä on nyt kuukausi eteenpäin aikaa käydä tutustumassa messukohteisiin Korian Pioneeripuistossa. 
Kouvolan Asuntomessuista kuulin jo viime kesänä hieman nihkeitä kommetteja. Ettei sinne kannata talotehtaiden lähteä, koska sehän on Kouvola.  Näillä messuilla tosiaan ei ole ökytaloa toisensa perään, eikä tänä vuonna taida olla yhtään rajattomalla budjetilla toteutettua kotia. Se on minusta tervettä ja pelkästään hyvä asia!  Suurin osa suomalaisista rakentajista ja remontoijista kuitenkin elää melko tarkkojen budjettien mukaan.
Omakotitaloja kierrettäväksi on paljon vähemmän kuin kaikilla aikaisemmilla messuilla, joilla olen käynyt. Voi siis melko rauhallisesti kiertää, eikä tarvitse kieli vyön alla rampata nähdäkseen kaiken. Inspiraatiota messut tarjosivat ainakin minulle. Pioneeripuisto on hieno, historiallinen, ympäristö, jonka tarina antaa mielestäni hienot kehykset uusille messukodeille. 
Toukokuussa kävin messualueella ensimmäisen kerran, eilen vietettiin virallista pressipäivää, jolloin kaikki on periaatteessa valmiina messujen aloitusta varten. Postasin keväällä Dekolakusta ja talo Koreasta, jotka tuolloin nousivat suosikeikseni. Voi olla, että postaan vielä molemmista uudemman kerran, ainakin talo Koreasta, sillä se oli keväällä vielä alakerran ja terassien osalta täysin kesken. Toukokuussa muutenkin vain osa kohteista oli valmiina ja auki, enkä ole varma, kuuluiko tämä Sievitalo tuolloin aukiolleisiin. Olin nähnyt tässä välissä mainintoja siitä, että Unto kannattaa kiertää, joten se oli nyt listalla. 

Eivätkä odotukset menneet hukkaan. Valitettavasti kuvistani ei välity täysin se rauha, mikä kodista huokui, kun sinne astui sisään. Ympärillä pyöri paljon porukkaa ja kuvaamista joutui odottamaan  aivan kuin varsinaisilla messuillakin, mutta luonnonläheinen värimaailma ja puiset seinäpinnat (sopivassa määrin) olivat minusta todella rauhoittavat. Olohuoneen lisäksi Siparila puupaneelia on käytetty ainakin molempien vessojen seinissä tehosteena ja kodinhoitohuoneen välitilassa. Sievitalo Unton sisustuksen ja pintamateriaalit on onnistuneesti suunnitellut Linda Baki, Linda Baki Designista.Unton keittiö on Omega-keittiöiltä. Keittiössä ihastuin tason ja välitilan pintaan, joka mielestäni sopi kauniisti keittiön ovien puiseen väriin. En ole oikein vieläkään päässyt yli marmoriällötyksestä, jota tunnustan poteneeni muinaisista vuosikymmenistä saakka, mutta marmorin rusehtava sävykö lie pehmittänyt sydämeni.;) 
Tykkään enemmän vaaleammista keittiöstä kuin viime vuosina trendikkäistä mustista. Mustaa keittiötä en taitaisi huolia, sillä sen täytyy olla armoton sormenjälkien paljastaja, enkä ole ahkera rätin heiluttelija. Musta vaatii mielestäni myös valoa enemmän ympärilleen kuin vaalea keittiö. (Talo Koreassa muuten valoa riittää, eikä musta keittiö synkennä tilaa mielestäni ollenkaan!) Musta ripauksina tuo kuitenkin ryhtiä ja arvokkuutta varmaan kaikkeen sisustamiseen.
Unton pohja vaikutti erittäin toimivalta. Vaikka makuuhuoneet ja työhuone eivät olleet mitään suuria, oli kahden makuuhuoneen yhteydessä vaatehuone ja työhuoneessa pari kiinteää kaappia. Monesti valmistaloista puuttuu säilytystila tavaroille. Ainakaan se ei tulevilta asukkailta luultavasti lopu heti. Tässä kelpaa kasvattaa perhettä.<3

Jouduin kuvaan pakon edessä, sillä vaatehuoneessa oli peili molemmissa päätyseinissä.


Ja millainen olikaan toisen makuuhuoneen vaatehuone! Ihana!<3 Tilaa siinä oli runsaasti. Yritin tihrustaa pohjapiirroksesta vaatehuoneen neilöitä, mutta ne on niin pienellä printattu messulehteen, että joudun totetaamaan niitä olevan jonkun verran yli kymmenen, hulppeasti siis! Meidän makuuhuoneessa on samaan tapaan oma vaatehuone ja wc, mutta tässä ne oli minusta toimivammin sijoitettu kuin meidän omassa kodissa, niissä oli  myös enemmän neliöitä kuin meillä. Plussaa isosta ikkunasta, joka tuo paitsi valoa meikkipöydän ääreen, tekee lisäksi oikean vaatteen tai tavaran löytämisestä huomattavan paljon helpompaa kuin pimeässä kopissa, jonka katossa on yksi valaisin. 

Ihanan kodin tulevat asukkaat.


Jos olet suuntaamassa Asuntomessuille, kannattaa laittaa muistiin kohde numero 22! Nyt kun kohteita ei ole niin paljon kierrettäväksi, voi Unton kiertää vaikka kaksi kertaa.:)

Taina


12 kommenttia:

 1. Ihana katsoa kuvia kun itse ei pääse tänä vuonna messuille (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja erittäin mukavaa, jos näistä postauksista on iloa muillekin!<3

   Poista
 2. Sievitalo Unto on ihanan valoisa ja siellä tosiaankin oli hyvin rauhallinen tunnelma. Värimaailma on hillitty ja seesteinen. "Walk-in-closet"-tyyppinen vaatehuone ikkunalla ja meikkipöydällä varustettuna on ihana, joka naisen unelma. Tämän kohteen spa-osasto on myös todella herkullinen ja tuo amme on jotenkin niin hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Täydellisesti kuvailtu!<3 Paha juttu tässä on, että aina messujen jälkeen tekisi mieli aloittaa uuden kodin rakentaminen.:/ Vaikka tykkään meidän kodista hirmuisesti, ei se estä haaveilemasta uudesta.:)
   Kiitos vielä kerran kivasta messupäivästä!<3 Sun kanssa oli helppo olla.:)

   Poista
  2. Voi kiitos, Taina ♥ Viihdyin seurassasi ja myös sinun kanssasi oli helppo olla :) Nähdään pian!

   Poista
  3. Juu, sun täytyy tulla käymään, nyt kun piha on ehkä hehkeimmillään.<3

   Poista
 3. Kauniita kohteita. Tänä vuonna messut jää väliin mutta kiva nähdä kuvia sieltä. Ihania ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!<3 Mukava tarjota mahdollisuus messukotien kurkisteluun ilman matkaamista paikan päälle.:)

   Poista
 4. Tänä vuonna jää asuntomessut väliin, mutta kiva nähdä näin blogien välityksellä tunnelmapaloja sieltä. Kauniita kohteita on taas vaikka ja kuinka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siellä minusta riitti nähtävää, vaikkei niin kauhean montaa taloa ollutkaan tänä vuonna. Kiva, jos postauksista on iloa muillekin!<3

   Poista
 5. Saako sinulta huoneiden seinien värikoodit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Nyt huomasin kysysmyksesi.:) Dekossa 7/19 on tiedot joidenkin kohteiden maalisävyistä, Untossa niitä ei ole. Uskon, että saat ne selville sisustussuunnittelija Linda Bakilta, www.lindabaki.com

   Poista