keskiviikko 15. toukokuuta 2019

String Pocket -seinähylly - Sisustajan must?Olin vuosia ajatellut, että Nils Strinningin vuonna -49 suunnittelema klassikkohylly on ihan kiva, mutta samalla aika turha. Siis varsinkin tuollainen perushylly, jonka syvyys on vain 15 senttimetriä. Tätä mieltä olin varmasti ainakin siinä vaiheessa, kun rakensimme kuopuksen huoneeseen rautakaupan ritilöistä ja liimapuulevystä hyllykön, jonka levyt ovat oikeaa puuta, ja syvyyttäkin on tuplasta, niin että hyllyille voi laittaa oikeasti laittaa mitä haluaa.:)Niin on nainen häilyväinen, että viime syksynä aloin katsella String -hyllyjä tositarkoituksella makuuhuoneeseen. Uuden naulakon rautojen ja nuppien väreihin olisi sopinut täydellisesti väriyhdistelmä pähkinäpuu-musta... Edelleen olin kuitenkin sitä mieltä, että pelkkiä koristeita ja sisustelua varten en hyllyä hanki!


Bongasin pari viikkoa sitten tutulla myyjällä Facebook -kirppiksellä (sama, jolta olen ostanut sekä Marimekon Ming -maljakon, että ihanan keraamisen tarjottimen)  valkoisen String -hyllyn myynnissä, ja koska hinta oli hieman yli satasen (ovh 149) uudenveroisesta hyllystä, niin näinpä meillä nyt sitten on tuo hylly, jota en aiemmin tiennyt haluavanikaan. Viikonloppuna mies suostui jälleen tarttumaan poraan ja vatupassiin, ja hylly pääsi makuuhuoneen seinälle.

Jo hyllyä noutaessani huomasin, että se ei olekaan heppoinen, kuten kuvittelin, vaikka sen hyllyt eivät olekaan täyspuuta, vaan viilutettua kalustelevyä. Hyllyt ovat yllättävän painavat ja tukevantuntuiset. Hyllykköön voi laittaa painoa 25 kilon edestä, tasaisesti tosin.
Tätäkin enemmän minut on yllättänyt, miten täydellinen juuri tämä hylly on sisustelijalle, joka tykkää tehdä asetelmia, ja vaihdella niitä! Kaivelin kaappeja, ja sain mielestäni koottua hyllyille ja makuuhuoneen lipastolle kivan keväisen, melkein kesäisen, huolettoman fiiliksen. 

Pellavat Paperbag -maljakossa nostin lipastolta ylähyllylle. Jemmassa oli siskolta kauan sitten saatu Kielokeiju -taulu, ja joulumyyjäisistä ostettu lammas, joka sopii makuuhuoneeseen ehkä paremmin kuin mihinkään muuhun kodin huoneeseen.;) Puinen vati on hyvä paikka vaikkapa taskusta löytyville avaimille, ja samalla se muodostaa väriparin vieressä roikkuvan taulun kehyksille. Makuuhuoneen vessassa meillä on tasoa vain vähän, sieltä nostin Iittalan Vitriini -rasiat hyllylle. Makuuhuoneen lipaston päälle jätin vain vanhan kukkakimpun rippeistä vihreät, sekä olkihatun, jonka tilasin kipeänä ollessani Parolan Rottingilta, samalla kun tilasin muutaman kranssipohjan (Kipeänä ollessa tulee aina tehtyä nettiostoksia, mikä siinä onkin!).


Olen yllättynyt, miten paljon pieni hylly voi vaikuttaa huoneen tunnelmaa. Vieras sitä ei varmaan huomaisi, mutta itse havahduin siihen aluksi joka kerta, kun astuin huoneeseen. Hyllyn ilmavuus on minusta ihanaa! Salaa olenkin alkanut haaveilla kokonaisesta työpisteestä, joka olisi koottu String -hyllyistä ja työtasosta....

Ylihintainen turhake vai hyödyllinen säilytin,
mitä sanot?:)

Taina


p.s: Sateisen päivän kuvissa oli hieman haastetta valon riittävyyden kanssa, mutta kuvat on pakko ottaa silloin, kun siihen on aikaa.

4 kommenttia:

 1. Minusta mikään, minkä haluaa oikeasti ja se tulee käyttöön ei ole turhake. Todella kivasti sopii teidän makkariin.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Kauniisti sanottu!<3
   Tässähän on taas viikonloppu.:) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Sopii tuohon hienosti! Iskin silmäni tuohon hattuun. Osaat rakentaa kauniita, esteettisiä kokonaisuuksia. Hienoa Taina! Torstaiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tuikku!<3 Että mä nautin noista asetelmien teoista!<3
   Kivaa viikonloppua!:)

   Poista