tiistai 28. toukokuuta 2019

Dekolaku - Maistiaisia Kouvolan AsuntomessuiltaVaikka tuo kello taas huitelee ties mitä, niin en malta olla raapustamatta tuoreeltaan fiiliksiä vietettyäni iltapäivän Kouvolan Korialla, Pioneeeripuistossa, muutamiin tulevan kesän Asuntomessukohteisiin tutustuen. On AINA inspiroivaa nähdä monta niin erilaista kotia ja sisustusta! Koska tykkään myös historiasta, minua viehätti heti messualueen sijainti entisen varuskunta-alueen kainalossa, osana sitä. Yleensä Asuntomessualueet rakennetaan alueille, joilla ei ole erityistä historiaa. Tällä alueella on, ja punatiiliset kasarmirakennukset viehättävät minua todella paljon. Messumainonnassa käytetään paljon upeaa kuva, jossa lapset leikkivät entisen kasarmirakennuksen edustalla. Valitettavasti tuo rakennus ei kuulu messukohteisiin, vaan se on muutettu asunnoiksi jo aiemmin. Messuilla on mahdollisuus valita myös historiakierros, ja tältä historiaoppaalta kuulin monta mielenkiintoista juttua. Olen melko varma, että yritän kesällä ennättää tuollaiselle kierrokselle mukaan!
Nyt kävin kuitenkin kiertelemässä messukohteita vain niiden sisustus ja toimivuus mielessäni. Kaikki kohteet eivät tietenkään olleet vielä auki, ja veikkaan, että varmaan kaikissa kohteissa  viimeistellään sisustuksiakin ennen messuja. Piha- ja ulkotyöt näyttivät olevan menossa monessa kohteessa nyt. Näistä tänään näkemistäni kodeista kaikkein kivimpana jäi mieleeni kohde no 21, Dekolaku, josta kaikki postauksen kuvat ovat.
Tämä koti on huoneistoalaltaan 145 neliötä, viisi huonetta ja keittiö. Minulle kun tuo luonnonvalo on tärkeä asia, niin täällä sitä on runsaasti tarjolla. Isot ikkunat, vaaleat (eivät valkoiset) pinnat ja selkeä tyyli viehättää. Varsinkin yhteiset oleskelutilat: keittiö, ruokailutila ja olohuone sekä lasinen seinä liukuovineen on mielestäni onnistunut lähes täydellisesti. Lähes siksi, että mietin, onko seinille tulossa jotain ennen messuja. Veikkaan, että on. Olohuoneen seinät kaipasivat mielestäni taidetta.:)
Ihastuin kovin olohuoneen mattoon, joka valitettavasti näkyy kuvissa vain osittain.  Maton pallerot, tuntuivat erittäin hyvältä jalan alla. Matto on kuulema Vepsäläisen valikoimista, joten hintalappu lienee sen mukainen...Saarniparketti on kauniin vaalea. Mikrosementtilattiapinnat ja mikrosementillä käsitellyt seinät, saumattomuus, houkuttaisi kovasti, jos olisin nyt päättämässä pintamateriaaleja.

Keittiössä tykkäsin siitä, että kaapistot oli sävytetty harmahtavan beigeen sävyyn. Se toi lämpöä, mutta ei ollut tumma. Uskon sen olevan myös armollisempi käytössä kuin valkoinen tai musta keittiö. Aamiaiskaappi olisi kiva!

Makuuhuoneet vaikuttivat mielestäni hieman pieniltä. Toinen niistä oli sisustettu nyt kuntoiluhuoneeksi. Makuuhuoneen ihana pellavapetaus ei valitettavasti pääse oikeuksiinsa pikaräpsystäni.

Kylläpä taas rakennuskuume nosti päätään! Taivuttelu on edelleen kesken.;)

Taina

6 kommenttia:

 1. Tämä olikin eka näkemäni asuntomessupostaus. Saapa nähdä tuleeko käytyä messuilla, ovat kaukana meiltä tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä oli ennakkopäivä medialle, suurin osa paikalla olleista taisi olla ammattilaisia, lehtien toimittajia jne...Meillä on nyt messut lähellä, joten uskon, että käyn useamman kerran, ainakin mediapäivänä ennen messujen virallista avautumista, sekä mahdollisesti toisenkin kerran, jos vaikka sellaiselle historiakierrokselle osallistuisi.:)

   Poista
 2. Aamiaskaappi olisi ihana! Tänä vuonna olisi kiva päästä käymään messuilla. Viimeksi olen käynyt messuilla Mikkelissä ja sitä ennen oli pitkä tauko.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi!<3 Muutenkin kaikki rakentamisessa on mennyt kohisten eteenpäin 13 vuodessa, joten jos minulta kysyttäisiin, hankittaisiin ehdottomasti tontti ja alettaisiin rakentamaan.:) Harmi, että mies on niin realisti!;D

   Poista
 3. Onpa upeat ikkunat ja mahtavat värimaailmat!
  Tykkään näistä tämän hetken sävyistä. Rauhallista, mutta silti puu ja beiget sävyt tuovat lämpöä sisustukseen.
  Pitäisiköhän mennä messuille pitkästä aikaa, kun ne järjestetään suht lähelläkin.
  Moneen vuoteen en ole käynnyt, kun tuntui jossain vaiheessa ettei niistä saa mitään irti. Mutta näiden kuvien perusteella inspiraatiota näyttäisi olevan taas tarjolla mukavasti.
  Kiitos näistä maistiaisista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!<3 Olen täysin samaa mieltä siitä, että messuilla on ollut tapana mielestäni mennä övereiksi. Sellaista, mikä olisi tavallisen tallaajan mahdollista saada, ei valitettavasti messuilla useinkaan ole näytillä. Taitaa olla niin, ettei ihmisiä toisaalta saa edes liikkeelle, jos ei ole jotain wau-juttuja odotettavissa. Messuvoittajat Seinäjoella ja Mikkelissä oli minusta hyvä esimerkki. Rajattomilla budjeteilla rakennettuja hukkaneilöitä jne...Jos olisin rikas, en siltikään rakentaisi järjettömästä. No, meitä on niin moneen lähtöön.:)

   Ihanaa, ku ehdit kommentoimaan! Uskon muuten, että tykkäisit messuista sen ympäristönkin vuoksi!<3

   Poista