keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Tänään iloitsen...Liekö häkäisevästi paistaneella auringolla osaa siihen, että tänään on useissa blogeissa (mm. Maria, Krisse ja Tuula...) jaettu onnea ja ilonaiheita? Alunperin oli suunnitellut postaavani tästä unikkohulluudesta, joka minut on vallannut, mutta sitten päätin laajentaa näkökulmaa.:) 
Tänään iloitsen päivistä, jotka pitenevät huimaa vauhtia sekä aamuista, että illoista! En tykkää pimeästä vuodenajasta. En haluaisi sulkea verhoja, saati sytyttää valoja, vaan haluaisin valon tulvivan ikkunoista vaikka kellon ja vuoden ympäri silläkin uhalla, että unet jäisivät vähiin, koska olen niin herkkäuninen. Luonnonvalo on ihanaa!<3  Nyt sitä on jo paljon enemmän kuin kuukausi sitten.

Iloitsen siitä, että valokuvaus on jälleen hieman helpompaa, koska luonnonvaloa on enemmän tarjolla. Miten mukavaa on heittäytyä esimerkiksi kukkien tai luonnon kauneuteen, yrittää vangita kuvaan herkkyys, valo, mikä milloinkin, ja unohtaa kaikki muu kuin kameraan piirtyvä näkymä.Tänään iloitsen siitä, että tällä erää pahin iltatyörupeama, vanhempien tapaamiset, ovat ohitse. On ollut mukava tavata lasten vanhempia, mutta kyllähän iltoihin veynyvät työpäivät verottaa voimia. Pyöreitä päiviä jaksaa hetkellisesti, mutta nyt odotan tyhjiä iltoja, jolloin voin istua sohvalle neulomaan, seurata telkasta lempisarjoja (vaikkapa Kotoisaa!) tai lähteä pidemmälle lenkille.
Tänään iloitsen keskusteluista, joita kävimme tänään lasten kanssa kiitollisuudesta. Olen vasta alussa tällä positiivisen pedagogiikan tiellä, vahvuuksien opettelussa ja opettamisessa. Tuntuu, että olen sellaisen polun alussa, jonka kulkemista tuskin maltan itse odottaa! Olen innoissani uuden oppmisesta ja omien silmien avautumisesta.
Tänään iloitsen takkatulesta, magnolian oksista maljakossa ja musiikista, jota kuuntelen tätä kirjottaessani... 


Mistä sinä tänään iloitset?:)
Taina

16 kommenttia:

 1. Iloitsin auringon paisteesta, pakkasen kipristelystä nenän päällä, iloisista hoitolapsista, naurukohtauksesta töissä, herkkuruoasta, jonka mies oli tehnyt valmiiksi ja omasta ajasta somessa :)
  Ihanaa iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ilonaiheita!<3
   Mukavaa viikonloppua Outi, ja kiitos!<3

   Poista
 2. Minä iloitsen auringosta, joka lupaa kevättä, opintojen etenemisestä ja työasioiden selviämisestä valmistumisen jälkeen. Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy joka päivä ja aamuvuorosta voi lähteä kotiin valoisan aikana. Valolla on tosiaan merkitystä ja niin suuri voima. Mukavaa loppuviikkoa Sinulle, Taina ja jaksuja töihin ♥

  Ps. Kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lukea teidän ilonaiheita!<3 Ja tosiaan, valolla on hirmuisen iso merkitys!:)
   Kiitos Krisse ja iloista viikonloppua!<3

   Poista
 3. Iloitsen leikkokukista! :D Hankin Runebergin päivän kunniaksi tulppaaneja ja neilikoita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ei tosiaan ole huono ilonaihe!;D Olen koko viikon iloinnut maananataina ostamistani magnolianoksista, jotka ovat hiljalleen auenneet.<3 Tulppaabit ja neilikat kuulostaa just ihanalta.<3
   Iloista viikonloppua!<3

   Poista
 4. Mahtavaa, Taina!!
  Alat pikkuhiljaa oivaltaa elämän pieniä salaisuuksia... =)
  Kiitollisuuden aiheita löytyy sinunkin päivästäsi pitkä litanja kun illalla alkaa oikein niitä miettimään ja sivuuttaa samalla ne huonommat asiat ja ajatukset, kuin niitä ei olisikaan. ;)
  Ihanan valoisa postaus ja rakastan noita unikon tyllihelmoja!!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olen aina kuvitellut olevani oikea positiivari, mutta ehkä tämä talviaika ei ihan samalla tavalla ole niin iloa pursuavaa kuin muut vuodenajat.;))
   Kiitos Susanna, nuo unikkojen terälehdet tosiaan muistuttaa ihania hameita tai ohutta paperia! Ihan mielettömän kauniita ovat.<3

   Iloista viikonloppua!:)

   Poista
 5. Ihana hyvänmielen postaus :)
  Minä iloitsen tänään siitä, että olen itse (vielä) terveenä, vaikka puolet perheestä on flunssassa. Ja että etäpäivän iloksi kurvasin hakemassa cittarista sushia lounaaksi. Nam. (Niin ja Omar-munkit, mutta niitä ei lasketa, krhm...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!<3
   Kiitos itsellesi, inspiroit!<3 Toivottavasti olet edelleen välttynyt flunssalta..Oih, Omar-munkit on ihan liian hyviä, mutta onneksi niitä ei lasketa.;D
   Iloista viikonloppua!:)

   Poista
 6. Iloitsen elämästä just sellaisena kuin se nyt on. Ja näistä sun värikkäistä kukkakuvista myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sen pitääkin olla.<3 Kiitos ihana, ja iloista viikonloppua!<3

   Poista
 7. Edelliseen kommentoijaan yhtyen ...ihanat kukkakuvat aiheuttavat ilonpipanoita ja onnistunut kaalilaatikko ilman jauhelihaa, tyttären toiveesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli!<3
   Ihanaista viikonloppua sinulle!<3

   Poista
 8. On tosiaan ihanaa tämä valon määrän lisääntyminen, se kyllä vaikuttaa mielialaan! Lisäksi iloitsen kiinnostavasta uudesta työstä ja omien lasten kasvamisesta. On ihanaa saada nähdä heidän varttuvan omiksi, upeiksi itsekseen❤ Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onnea uuteen työhön Virpi!<3 Tällä viikolla olen miettinyt, että mitä sitä isona tekisi, kun tuntuu, että tämä nykyinen työni on muuttumassa ihan joksikin muuksi kuin mihin aikoinaan valmistuin...
   Lasten kasvu on samaan aikaan haikeaa, mutta kuitenkin niin ihanaa!<3 Sitä aina (toisinaan) ihmettelee, että miten niistä noin isoja ja fiksuja on tullut! No, toisinaan jotain muuta.;D

   Ihanaa viikonloppua!<3

   Poista