perjantai 22. helmikuuta 2019

Lomalle lompsis




Kyllä tätä alkavaa lomaa on kovasti jo kaivattu. Väsymys itselläni on ollut sitä luokkaa, että minun, aamuihmisen, on pitänyt käyttää kaikki tahdonvoima aamulla sängystä nousemiseen. Ja minä sentään tykkään työstäni! Viime aikoina on tullut paljonkin mietittyä työelämän mielekkyyttä ja vaatimuksia. Jatkuvasti kuulee ihmisistä, jotka ovat uupuneet työssään, vieläpä hyvin erilaisissa töissä olevista ihmisistä. Onko yhteiskuntamme tehokkuus mennyt ehkä jo ihmisten sietokyvyn yli?  Tilannetta ei helpota yhtään tieto siitä, että meillä nyt työelämässä olevilla, 50 -vuotiailla ja sitä nuoremmilla, on varmasti eläkeikään matkaa. Ei kai kukaan oikeasti eläkkeellä kaipaakaan näin keski-ikäisenä, mutta kauhean kiva olisi, jos edes ajatustasolla jaksaisi omaa työtään sinne eläkkeelle saakka! 





Oikeastaan en kuitenkaan tullut kirjoittamaan työssäjaksamisesta, vaan kertomaan, kuinka ihanaa on, kun on loma!<3 Nyt täytyy levätä ja nauttia aikatauluttomuudesta. Tänään otetaan rennosti ja laskeudutaan lomalle. "Leivoin" pullia suoraan kaupan pakastealtaasta ja tilattiin pizzaa lähipizzeriasta. Takka lämmittää mukavasti ja Voice of Finland alkaa näillä hetkillä telkkarissa. Lomafiilis.<3





Ehdin viimein napsimaan tänään päivänvalossa kuvia kimpusta, jonka solmin tiistai-iltana ammattijärjestömme osittain sponssaamalla sidontakurssilla. Kurssia oli pitämässä Neilikan Tiina. Olisikin kai voinut uskoa häntä vielä enemmäkin ohjeistuksessa, sillä nuo kukat näyttävät nyt kolme päivää myöhemmin auenneen niin, että osa on hieman ahtaassa raossa. Ginstianoksat jouduin enimmäkseen ottamaan pois jo eilen, sillä ne tuntuivat kuihtuvan nopeammin kuin muut kukkaset. Tykkään tosi paljon leinikistä ja orkideasta kimpussani, freesia alkaa vasta nyt avautua. Juuri sopivaa lomapuuhaa onkin seurata kukkien avautumista ja järjestellä kukkaset uudestaan maljakkoon jossain vaiheessa.;D





Tänään hain myös kirppikseltä lomalukemista ja postista kaksi suurta pakettia täynnä lankoja! Voi olla, että näitä lankoja neulotaan vasta ensi syksynä, mutta kun on antanut pikkusormen paksuille villalangoille, niin on näköjään pakko tilata...kun halvalla saa! Aina silloin tällöin olen käynyt katsomassa Adlibriksellä lankojen hintoja ja värejä, ja viime viikolla silmiini osui ystävänpäivätarjous, joka alensi hintoja vielä noista nykyisistä tarjoushinnoistakin. Jos siis haaveilet chunky wool -peiton neulomisesta, on se tällä hetkellä mielestäni varsin edullista. Omat lankani ostin tällä kertaa Dusty Blue ja Beige Melange -sävyissä. Mies ei oikein tykkää, kun jo olemassaolevista peitoista irtoaa aika paljon höytyviä. Vuosi sitten hän (ihan aiheellisesti näköjään) epäili, että aikomukseni on täyttää koko koti jättipeitoilla. :P



Vielä on muuten muutama tunti aikaa osallistua Asioita jotka tekevät kodin -kirjan arvontaan.
Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua, sekä rentouttavaa lomaa kaikille, jotka sellaista saavat viettää!

Taina

16 kommenttia:

  1. Ooh, kaunis kimppu! Orkidea on erityisen nätti yksityiskohta. <3

    Vaikka työ olisi mukavaakin, jos se on liian kuormittavaa, se syö ihmistä. Nykymallinen työelämä tuppaa olemaan sellaista. Itse paloin loppuun jo yliopisto-opiskelun alkupuolella, enkä aio kokea enää samaa, joten olen vähän huolissani mahdollisuuksistani työelämässä. Aion pitää kiinni rajoistani - mutta onko se ok mahdollisille työnantajille ja muulle työyhteisölle?

    Leppoisaa lomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!<3 Jotenkin sitä ei itse ole koskaan tyytyväinen omiin kimppuhin, sillä ammattilainen on ammattilainen, ja kukkiensidonnassa on ihan hurja ero mielestäni riippuen siitä, kuka kimpun on sitonut.

      Miten kurja kuulla, että sulla on takana jo itsekoettuna uupumus!:( Maailma on muuttunut jotenkin niin monimutkaiseksi ja kilpailu aina vain kovemmaksi kaikessa. Lastenkin täytyy aloittaa harrastamiset jo pinenenä, ja sitten vanhempien ajasta tulee entistä sidotumpaa myös. En yhtään tykkää tästä amerikoitumisesta, vai miksi sitä pitäisi kutsua...Pelkään, että meillä on tulevaisuudessa yhä enemmän ihmiset jakautuneet "menestyjiin" ja kyydistä tipahtaneisiin. Ja kotitausta selittää tuota menestystä paljon. Ei hyvä.
      Minäkin olen ajatellut olevani rajani tunteva ihminen, vaan en olekaan ihan varma. Kun kuormitus ei ehdi poistua vapaalla, niin väsymyksen siemen on itämässä. Mielestäni meille ei näin pienessä maassa ole varaa menettää ihmisiä työelämältä, kun periaatteessa kyse on aika pienistä asioista, joilla työhyvinvointia voidaan lisätä tai huonontaa...

      Kiitos!<3 Oli ihana nukkua niin pitkään kuin nukutti, eli hieman yli kahdeksaan.:)

      Poista
  2. Loma tulee tarpeeseen täälläkin. Minulla on jotenkin ihan epätodellinen olo enkä oikein vielä usko, että opinnot on nyt ohi ja loman jälkeen menenkin ihan oikeisiin töihin. Katselinkin facesta, että olit ollut kukkasidontakurssilla. Kauniin kimpun olet sitonut. Oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa sinulle, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa lomaa sinulle Krisse!<3 Ja kiitos!<3
      Tunnen itseni ihan nössöksi valittaessani väsymystä, sillä tiedän, että moni (kuten sinä) painaa töitä ja opiskeluja pitkiä jaksoja ilman lomaa. Meillä on töissä meneillään työaikakokeilu, ja se on kuormittanut itseäni henkisesti ja muutenkin aika tavalla. Työn merkityksellisyydellä on iso rooli, kun on kyse työhyvinvoinnista.
      Omasta mielestäni kimpusta ei tietenkään tullut sellaista kuin olisin halunnut, mutta kai sitä on aika kriittinen omille töilleen. Seuraava kurssikin on jo suunnitteilla, joten lisää harjoitusta on tulossa.:)

      Aurinkoisia lomapäiviä!<3

      Poista
  3. Hyvää lomaa sinulle!Ja niitä peittoja on meilläkin paljon,osa menee keväällä säilöön (villaiset ja paksut).Sitten on niitä ohuita peittoja,jotka ovat ympäri vuoden käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku!<3
      Sama juttu, nuo paksut laitetaan lämpimän tullen säilöön ja tilalle kaivetaan kepeämmät. En osaa esim. päiväunia ottaa ilman peittoa!;D Minusta on kiva, kun voin sitten tulevaisuudessa vähän vaihdella värejä mieleni mukaan.:)

      Poista
  4. Peitot on ihania, niihin on mukava kääriytyä :) Oikein mukavaa lomaviikkoa ja aurinkoa että iloa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on!:)) Miesväki valittaa, että neulotuista tulee varpaat läpi.:P Tykkäävät enemmän keinokuitupeitoista.:/
      Kiitos Onneli!<3 Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  5. Täällä myös alkoi loma! Tuntuu ihanalta. Jopa blogiakin jaksaa pyörittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee Minttu! Kiva kuulla sinusta piiitkästä aikaa!!<3
      jep, en tajua, miten ehdin silloin alkuvuosina postaamaan sitä tahtia, kun postasin.:/ Lapset on jo isoja, mutta aikapula on ja pysyy. Työ vie enemmän voimia, eikä todellakaan joka ilta viitsi edes avata läppäriä.

      Missäpäin mahdat vaikuttaa nykyään? Aina silloin tällöin olen hakenut ohjeita blogin uudistamiseen sun ohjeista, mutta pakko tunnustaa, että blogille ja sen ilmeelle ei ole juuri aikaa herunut aikoihin.

      Ihanaa lomaa Minttu!<3

      Poista
  6. Just eilen katsoin eläkeikälaskurilla, että tällä hetkellä mun (54 v) eläkeikä on 66 v 11 kk, joka sekin on mun mielestä aika korkea, mutta tuntuu juoksevan koko ajan askeleen edellä, joten tiedä häntä, saavutanko ko. ikää koskaan. Mutta lomaa on meilläkin tiedossa reilun viikon päästä, joten enköhän siihen asti sentään selviä hengissä :).

    Ihanaa, ansaittua lomaa Taina ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vahva epäilys itselläkin, että eläkeikä karkaa aina vain kauemmas, hyvin ymmärrettävää sinänsä, kun lapsiakin syntyy vähemmän kuin koskaan! Niinpä pitäisi keksiä sellainen työ, jossa jaksaa sinne hamaan tappiin saakka.:/ Mun on vähän vaikea uskoa, että jaksaisin pysyä ajassa kiinni 7-kymppiseksi tai pitempään, ja vähän jopa edellä sitä, kuten opettajan mielestäni pitää.;D Eiköhän tuo fyysinen terveys mene ennen eläkeiän saavuttamista!:P

      Hei ihanaa, että sullakin loma jo häämöttää!<3 Kiitos Annukka, en vielä toivottele sulle lomia, sitten lähempänä varmasti!<3 Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  7. Nuo langat alkoivat houkuttaa. Kuinka monta keraa isoon peittoon uppoaa? Entä mikä on puikkokokosi? Sunnuntaiterkuin, Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Langat on tosi ihania, näihin on koukutusvaara olemassa!;D Noista postauksista löytyy tarkemmat kerämäärät, mutta nyt tilasin 10 kerää molempia, ehkä pari lisää, niin saa jo reilunkokoisen peiton. Äitille tein lahjaksi syksyllä 10 kerästä, siitä tuli kooltaan ihan ok, hyvillä mielin annoin lahjaksi. Pyöröpuikot on kokoa 20, joilla näitä neulon. Mulla on myös 30 puikot, jotka sopivat siihen Adlinbriksen paksumpaan lankaan, jonka hinta on muistaakseni tällä hetkellä noin 8e/kerä. Vihreänharmaa peitto on siitä neulottu.:)

      Poista