sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Asioita jotka tekevät kodin // ArvontaAurinkoinen tervehdys!<3 Toivottavasti sielläkin on ehditty nauttimaan näistä ihanan aurinkoisista ja epätavallisen lämpimistä helmikuun viikonlopun päivistä! Eilen kahvittelimme Kesähuoneessa, ja senhän täytyy tarkoittaa, että jos ei nyt ihan vielä kevät, niin ainakin kevättalvi on koittanut.<3 Blogini ei ole muuttumassa kirjallisuusblogiksi, vaikka edellinenkin postaus käsitteli uutuuskirjaa!;) Tämän vuoden alussa on tullut käytettyä aikaa lukemiseen enemmän kuin varmaan 10-15 vuoteen, ja se tietenkin näkyy myös blogissa (postausten lisäksi hiljentyneenä postaustahtina). Olen erittäin innoissani lukemisen paluusta elämääni, sillä olen oikeasti kaivannut kirjojen lukemista! Toivoisin, että muutkin kaltaiseni, entiset lukutoukat, jotka elämän ruuhkavuodet on erottanut kirjoista, löytäisivät takaisin kirjojen ääreen!:)


Sain Otavalta Sara Karlssonin kirjan Asioita jotka tekevät kodin. Kirjan nimestä voisi ajatella, että kyseessä on sisustuskirja, ja tavallaan kirjaa voi sellaiseksikin kutsua. Mielestäni Asioita jotka tejevät kodin -kirjassa on enemmänkin  kysymys hyvinvoinnista ja  kokonaisvaltaisesta elämän hallinnasta, kuin sisustamisesta. Kun eilen illalla ja tänään aamulla luin kirjaa loppuun, sekoittui se mielessäni eilisen koulutuspäivän psykologi Tiina Röningin luentoon mielen hyvinvoinnista. Sisällöissä oli paljon samaa, mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää.


Asioita jotka tekevät kodin on nopea- ja helppolukuinen kirja. Koska olen listojen rustailija, tykkäsin kovasti Saran laatimista listoista, jotka hän oli koonnut aina luvun loppuun, vähän kuin koosteeksi. Noihin listoihin on kiva palata uudelleen, kun haluaa miettiä omaa kotia, sen toimintoja tai toimimattomuutta, ehkä sen laittamistakin. Kirjasta löytyy lista mm. asioita, jotka tekevät valaistuksesta miellyttävän, lista asioista, jotka parantavat unen laatua, lista vieraanvaraisista asioista, lista ihanista asioista kylpyhuoneessa jne. Listat, kuten kirja muutenkin, varmasti inspiroi tutkimaan omaa kotia uudenlaisesta näkökulmasta.


Itselleni asiat, jotka tekevät kodin ovat oma perhe, muutamat rakkaat tavarat ja huonekalut, paikat omille tavaroille, riittävä valo, mahdollisuus tehdä itselleni mieluisia asioita ja tietenkin kukat! Kuulostako listani ihan hullulta?:)


Kirjoja tuli minulle Otavalta kaksin kappalein, joten voin ilokseni arpoa Asioita jotka tekevät kodin -kirjan jollekin blogini lukijalle. Osallistua voi kertomalla kertomalla muutamalla sanalla, mitkä asiat sinulle tekevät kodin. Kommentoida voi tämän postauksen loppuun, tai Mansikkatilan mailla -blogin Facebook - tai Instagram -linkin perään. Aikaa osallistua on perjantaihin 22.2. saakka. Onnea arvontaan!


Suurkiitos Otavalle kirjoista!
Oikein kivaa viikkoa, 
ja leppoisaa lomaviikkoa sellaista viettäville!<3


Taina


33 kommenttia:

 1. Mukana kivassa arvonnassa. Koti on siellä missä sydän on- tämä pitää paikkaansa. Viihtyvyys ja mieluisat asiat tekevät asunnosta kodin, jossa viihdytään!

  VastaaPoista
 2. Kyllähän kodin tekee ne rakkaat ihmiset, joiden kanssa elää. Kaikki muu tulee sitten toissijaisena!

  VastaaPoista
 3. Kodin tekee tunnelma ja oma perhe. Mukana arvonnassa. sundvkata@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Koti on paikka, jossa sielu lepää. Kodin tunnelma ja harmonia muotoutuvat asukkaidensa oloiseksi. Ihastuttavalta vaikuttava kirja! Esteetikon silmää miellyttävä. Toivottavsti arpaonni on myötäinen! Sydämellisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
 5. Omat, rakkaat tavarat joilla on tunnearvoa - esimerkiksi äidiltä perityt ja omasta lapsuudesta tutut asiat. Puhtaus, lämpö ja kauneus myös luovat, kotiin ihanaa tunnelmaa.
  tiinatorg@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Koti syntyy omista rakkaista ihmisistä, esineistä, joilla on tunnearvoa, kauneudesta, siitä,että asioilla on suunnilleen omat paikkansa, kiireettömyydestä, kohtaamisista. Koti on turvasatama, johon voi palata siipiä lepuuttamaan. 💕
  Ihanalta kuulostaa tämä kirja!
  tauvonpaikan.kaisu@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukaan arvontaan ja kodin tekee lapset ja perhe. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Minulle kodin tekevät perhe ja omat tavarat. Myös se, et saa vetäytyä omaan tuttuun soppeen työpäivän jälkeen.

  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Oman kodin tuoksu ja tavarat joilla on tunnearvoa. Myös kirjat tekevät kodin, niitä ei voi olla ikinä liikaa!
  Ihanaa kevään odotusta!
  Essi
  essi.ll@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Omantyylinen sisustus, perhe tietenkin, takkatuli.

  VastaaPoista
 11. Rakkaat ihmiset ja muutamat tärkeät tavarat.. ihanaa kun kirjoihin liittyviä juttuja,enemmän haluaisin itsekin lukea taas. Ja listojen tekijä olen minäkin.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kodin tekee oma perhe, ikioma koti rauhassa maaseudulla ja tärkeät perityt tavarat. Mielenkiintoinen kirja, arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 13. Kivan kuuloinen kirja. Mulle kodin tekee se, että siellä on omat tyypit ja siellä saa olla juuri sellainen kuin on. Plussaa on, jos on myös kivoja esineitä ja huonekaluja, mutta tärkeintä on se henkinen turva.

  VastaaPoista
 14. Kirja oli kyllä niin kiva, että vaikka sen jo kertaalleen ehdin kirjastosta lainattuna lukea, se olisi ihana myös ihan omana <3. Pääsisi mun toisen lempparin Marie Kondon kirjan kaveriksi. Molemmat mun mielestä vähän samaan tyyliin ja tunteisiin vetoavasti kirjoitettu ilman (häiritseviä) kuvia.

  Mutta siis mulle kodin tekee se tunne, kun avaa kodin ulko-oven, laskee laukut ja avaimet käsistään ja voi vaan olla just sellainen kuin on. Mutta ilman niitä omia ihmisiään ei kotikaan olis koti, joten menee ilman muuta kärkeen se oma perhe, vaikka osa jo asuu muualla. Tuttu sohvannurkka, mieluisat näkymät siitä keittiön ja lasiterassin läpi, hyvinvoivat viherkasvit ja muutamat esillä olevat mieluisat esineet (mm. Urna :)) tuntuu myös aina yhtä mieluisilta. Ja nyt myös ne uudet verhot, jotka piristää edelleen aina kun ne näkee.

  Nyt laitan ihan tosissani peukut pystyyn omalle arvalleni ja sulle toivottelen hyvää mieltä <3

  VastaaPoista
 15. Koti on paikka jossa saa olla miten haluaa ympärillä omat rakkaat.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Kodin tekevät rakkaat ihmiset <3 ...ja tietysti hamsterina on pakko sanoa että omat rakkaat tavarat ;) Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 17. Oih, miten sievä kirja! <3
  Kodin tunnelman tekevät harmoniset ja lämpimät värit, pehmeät tekstiilit ja musiikki.
  Perhe <3!
  Kynttilät ja kukat tietenkin myös!

  Ihanaa viikkoa sinulle ja ehdottomasti hurmaavassa arvonnassa mukana, kiitos!

  VastaaPoista
 18. Kodin tekee lapset ja arjen ilot ja surut.

  VastaaPoista
 19. Kotona rentoudutaan ja kerätään voimia arkeen. Nautitaan saunasta, seurustelusta. Ympärillä rakkaat ihmiset ♥
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kodin tekee rakkaat ihmiset, viihtyisyys, esineet ja asiat joilla on tunnearvoa sekä kotona voin olla oma itseni ja ottaa rennosti.

  VastaaPoista
 21. Kodin tunnelma ja sen asukkaat tekevät kodistani kodin.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Kodin asukkaat, myös ne karvaisemmat tekevät kodistani kodin. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Tärkeimpänä perhe ja tunnearvoa sisältävät tavarat.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 24. Tunnelma ja oma perhe tekevät kodin. Haluaisin sisustaa enemmän, mutta nämä ruuhkavuodet... Nyt alkuvuodesta olen lukenut tai oikeastaan kuunnellut kirjoja enemmän kun vuosiin.
  Mukavaa viikkoa!

  minnakn@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Perhe, pieni kehräävä kissaystävä, turvallisuudentunne, kotoinen tunnelma, tuoksut ja muistot tekevät kodin. mariehposti@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Kyllä ne rakkaat ihmiset ja karvatassu ovat se tärkein asia, joka tekee kodin, mutta sen jälkeen tulee omat, pitkään mukana kulkeneet esineet ja huonekalut❤

  VastaaPoista
 27. Blogissani olisi sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
 28. Kyllä mä sanoisin et kirjat, kasvit ja perhe tekee kodin! Ja valokuvat, esineet, tunnelma. Apua, se kodin fiilis tulee kyllä melkein kaikista jutuista :D
  Terkkuja!
  Essi, villapohjolablogi@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Kodista kodn tekee oma perhe, vapaus olla niinkuin haluaa. Kynttilät, kukat hyvä ruoka jne. Kotiin on hyvä tulla ja siellä hyvä olla. riittarantanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Valoisuus, kynttilöiden tuike aina kun olen kotona; aamupala pöydästä iltapala hetkeen. Vanhat sukupolvien takaiset huonekalut, isomummon kutomat matot, ryijyt. Entisaikojen lämpö.

  VastaaPoista
 31. Kotona saa olla turvassa ja olla niin kuin haluaa, voi laiskotella tai ahkeroida vaikka koko päivän. Ja mikä parasta, kotona on oma ihana perhe :) Mukana arvonnassa!
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Minulle kodin tekevät omat tavarat, jotka ovat tuttuja ja usein vanhoja. Ahdistun toisten kodeissa, joissa on uusia, kiiltäviä ja arvokkaita esineitä ja huonekaluja, jotka pelkään pilaavani!
  roosa0hamalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Kodin tekevät ihmiset, omat tärkeät tavarat ja oma sänky <3

  minneanmuruja@gmail.com

  VastaaPoista