sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Tulkoon joulu



Kulunut syksy ja alkutalvi on mennyt hujauksessa! Uskomatonta, että huomenna on jouluaatto, ja päivät alkavat jälleen pitenemään, katse kääntymään kohti kevättä. 





Optimistina kuvittelin ehtiväni tällä viikolla postailemaan useamminkin, mutta toisin kävi.  Jos mielesi tekisi esimerkiksi jäädyttää jäälyhtyjä nyt pakkasten aikaan, niin käy kurkkaamassa postaus jäälyhdyistä männynoksakoristein viime tammikuulta täältä. En ole onnistunut "kahden ämpärin tekniikalla" rikkomaan yhtään ämpäriä.:) Eilen tosin yksi juuri jäädyttämäni lyhty meni kolmeen osaan, kun irrotin sitä ämpäristä. Käytössä se ei kuitenkaan haittaa. Asettelin palaset lumeen, ja siihen ne näyttävät jäätyneen. Tällä hetkellä pihalla on seitsemän lyhtyä paikoillaan, ja tässä illan aikana pitäisi vielä käydä irrottamassa eiliset kolme lyhtyä ämpäreistä ja laittaa jälleen uudet jäätymään. 





Tänään olen tehnyt pohjat jouluista pavlovaa varten. Samalle tein myös puolukkajäädykettä pakkaseen. Voi olla, että jonain päivänä teen vielä luumu-omenatuorejuustokakkua, jonka maku on jäänyt mieleeni viime vuodesta....

Kävimme nyt illalla miehen kanssa viemässä haudoille kynttilät, ja kylläpä siellä olikin kaunista ja kylmää!





Joulun ruokaostoksille ei ole huvittanut mennä työpäivien päälle (meillä loppui työt vasta eilen iltapäivällä, silkkaa hulluutta, jos minulta kysytään...), joten aion laittaa herätyskellon huomenna aikaisin soimaan ja elän toivossa, että säästyn kaamealta ruuhkaalta. Toivottavasti ihmiset eivät myöskään ole ostaneet hyllyjä tyhjiksi.:) Kinkun ostimme aiemmin tällä viikolla, ja se on sentään paistumassa uunissa.





Tämän joulun joulukukat ovat valkoisia. Olohuoneen asetelmaan vaihdoin eilen tuoreet, valkoiset, hyasintit. Ne ovat vielä kauniisti nupullaan. Työpöydällä on lehdetön jouluruusu ja keittiössä valkoisessa Aalto -vaasissa (yksi syksyn face-kirppisostoksista) amaryllyksia, anemoneja sekä eucalyptusta. 

Vaaleanpunaisen hirsitalon Marjan insta -kuvasta sain ihanan inspiraation askarrella vielä toinenkin jättikranssi. Toissa iltana kiertelin lumisella pihamaalla ja mietin kuumeisesti, mistä saisin pohjan kranssiini. Keksin sitten, että Kesähuoneen ympärillä lamoherukka meinaa kasvaa vähän turhankin villinä, on pitänyt sitä syksyllä karsia, mutten ole ehtinyt. Lamoherukka on myös taipuisa ja mielestäni hyväntuoksuinenkin, hieman herukkamainen. Siitä tuli oikein mainio pohja kranssille. Villiviinistä hain kranssiin kahdenlaista eucalyptusta ja hopeanharmaata bruniaa. Lisäksi kranssiin tuli pieniä männynoksia. 

Ihan täydellinen ei kranssini ole, mutta ihan kiva kuitenkin.  Kuusi on meillä tänä vuonna terassilla, joten on kiva tuoda vihreää joulukotiin muilla tavoin. Päivällä kävimme miehen kanssa yläpihalla kuvaamassa toisiamme kranssin kanssa. Sellaista se on, kun on naimisissa tällaisen näpertelijän kanssa.;D Ottamani kuvat miehestäni olivat muuten oikein onnistuneita, mutta vasta loppupuolella huomasin, että hänellä oli aluksi kranssi väärinpäin kädessään.:P Näissä kuvissa kranssi on paraatipuoli päällepäin.:) Ja hei huomatkaa, laitoin kuviin ystäväni, Elinan, neulomat ihanat lapaset, jotka hän neuloi pari vuotta sitten tuohon Odd Mollyn huiviini yhteensopivaksi!<3





Huomenna en taida enää konetta avata. Esikoinen on pukkina suuren osan päivästä, joten meille erilainen jouluaatto on tulossa... Pari uutta kirjaa odottaa lukemista, ja miehen kanssa aloitimme katselu-urakan, Blacklistin, Netflixiltä. Kiva olisi ehtiä myös lenkkeilemään kameran kanssa tai ilman. Ihanaa, kun saa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa, ja tehdä niitä asioita, joita tekee mieli tehdä!

Oikein ihanaa ja rentoa joulua! 

Taina

14 kommenttia:

  1. Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, toivottavasti sinäkin olet saanut ihanan joulun!<3

      Poista
  2. Tosi kaunis tuo toinenkin kranssi ja ihana kuva kranssitekijästä ♥ Hyvä kirppislöytö tuo Aalto-vaasi. Tuollaisia löytöjä tekee mielellään. Oiein hyvää ja rentoa joulua sinulle, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, ihana Krisse!<3
      Tiedätkös, olen oikein alkanut kytätä tuolta face -kirppikseltä sellaisia juttuja, joita en ole raaskinut muuten itselle hankkia. Sitten kun tulee vastaan, pitää olla nopea.:))
      Kyllä alkaa jo kotona oleilu riittämään.;) Toivottavasti sinunkin joulusi on ollut ihana kaikin tavoin!<3

      Poista
  3. Kiva ja kaunis kuva sinusta, kranssistasi ja sievistä lapasista! Täälläkin on oikeat jäälyhtytalkoot olleet monta päivää! Oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa sinulle, Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3
      Nuo jäälyhdyt ovat kyllä kivoja, kun ne kestävät vähän plussaakin, joten uutenavuotena niitä poltetaan varmasti, niin kuin vielä tänäänkin. Ja voihan niitä poltella ihan vaikka arki-iltoinakin tammikuussa!:)
      Kiitos, toivottavasti sinullakin on ollut ihana joulu Sirkku!<3

      Poista
  4. Levollista ja rentoa joulunaikaa myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina!<3 Toivottavasti sinunkin joulusi on sujunut hyvissä merkeissä, leppoisasti!<3

      Poista
  5. Rentoa ja mukavaa joulua!
    Ihana tuo kranssikuva sinusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 On ollut hyvä joulu, toivottavasti teilläkin!<3

      Poista
  6. Levollista ja ihanaa joulua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi,oli ihana yllätys löytää sinun toivotuksesi!<3 Toivottavasti teilläkin on ollut ihana joulu!<3

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Satu!<3
      Toivottavasti teilläkin on ollut ihana joulu uutta vauvaa odotellen!<3

      Poista