sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Joulukortit -18 ja kirjavinkki askartelijoille



Hyvää toista adventtia! Tulimme vasta reilu tunti sitten kotiin viikonloppureissultamme Kajaanista, missä vietimme äitini 70 -vuotispäiviä, ja samalla juhlistettiin myös vanhempieni kultahääpäivää, jota parin viikon päästä oikeasti vietetään. Teimme matkan  tällä kertaa junalla, erittäin hyvä vaihtoehto tähän pimeään vuodenaikaan. Sain matkan aikana luettua yhden kirjan, eikä tarvinnut tiirailla silmä kovana tienviertä hirviä kytäten. Yksi veljistäni joutuikin perjantaiaamuna umpisuolileukkaukseen, ja häneltä jäi harmillisesti juhlat väliin. Kivat ja lämminhenkiset juhlat on nyt kuitenkin vietetty, ja pikku hiljaa tässä voi ryhtyä miettimään ja laittamaan joulua, eihän siihen ole kuin hiukan yli kaksi viikkoa aikaa!




Joulukorttien lähettäminen on perinne, josta pidän sinnikkäästi kiinni. Niin kauan kuin muistan, olen askarrellut kortit itse, joskus silloin, kun pojat olivat pieniä, koko perhe on ollut toisinaan mukana korttitalkoissa.  Nykyään meillä on miehen kanssa työnjako, minä askartelen kortit, ja hän pitää osoitteet ajantasalla, ja printtaa kuoriin osoitelaput. Toimii.:)





Ostin jo vuosi sitten syksyllä Tanskan reissulla paikallisesta kirjakaupasta kirjan, josta ajattelin olevan iloa korttien askartelussa. Kirja on saksalaisen Frau Annikan käsialaa. Yritin löytää oikeaa suomennosta tuolle hand lettering -termille, ja löysin erään viestinnän tutkielman, jossa sanan suomennos oli kirjainkuvitus. Kirjainkuvituksella on tätä nykyä yhä merkittävämpi rooli graafisessa suunnittelussa. Kirja sisältää erilaisia kirjaimia ja kuvioita, joita yhdistelemällä ja muokkaamalla voi luoda lukemattoman määrän erilaisia kuvituksia tai tekstejä. Näillä samoilla kuvioilla syntyisi varmasti vaikkapa kivat kotisivut tai blogin logo! Ainakin Adlibriksellä näyttäisi olevan useitakin kirjoja kirjainkuvitukseen liittyen Frau Annikalta, vaikka juuri tätä minun kirjaani sieltä ei näytä löytyvän. 




Jotenkin viime vuonna unohdin koko kirjan siinä vaiheessa, kun oli joulukorttien askartelun aika. Nyt muistin kirjan, kun aloin suunnittelemaan tämän vuoden joulukorttia. 




Olen piirtänyt ehkä kuusi erilaista vaihtoehtoa, ja todennäköisesti tämän vuoden korttiin tulee vihreä kranssi punaisilla marjoilla, kuten tuossa kuvassa. Kranssin yhdistelin kahdesta eri kirjan ideasta. Kokeilin kortteihin myös erilaisia reunuksia ja tekstejä. Ajattelin käyttää tällä kertaa samaa Jouluiloa -toivotusta kuin kolme vuotta sitten. Huomenna pitäisi muistaa käydä ostamassa korttipohjat, laatikosta löytyi juuri sen verran, että sain kokeiluni tehtyä. Toissavuotiset joulukortit ovat keränneet kovasti tykkäyksiä ihan viime aikoina Instagramissa. Ne kortit olivat kovasti omaankin mieleeni. 

Vieläkö lähetätte joulukortteja postitse?

Kivaa, jouluista viikkoa!
Taina


12 kommenttia:

  1. Oi mikä kirja-aarre! Täytyypä käydä googlailemassa minkälaisia hänen täältä saatavat kirjansa ovat ja hankkia joku. Oma heikko kohtani korteissa pn juuri tekstaaminen ja siihen liittyvät kuvat. Ja kyllä, kortteja on lähdössä vaikka viime tippaan meneekin. Tänä iltana on hankittu tarvikkeet... Kiva idea kortissasi ja hyvin olet sisäistänyt selvästi jo kirjan opit! Tunnelmallista joulun aikaa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI, miten ihanaa kuulla sinusta Anu!<3<3<3
      Hei, tuo kirja on tosiaan ihan huippu! Adlibriksen kirjoissa ei valitettavasti ollut kansilehtiä näkyvillä, mutta luulen, että goolailemalla löytyy vastaavia opuksia kuin omani. Jos omistaisin kahvilan tms. tuon kirjan avulla voisi aina tekstailla listat nätiksi.:)

      Sanon vielä uudelleen, ihanaa kuulla sinusta!<3 Kiitos Anu ja samoin sinulle!<3 Hyvin ne kortit vielä ehtii.:)

      Poista
  2. Onpas inspiroiva kirja. Ilman muuta kortit postiin, kyllä edes kerran vuodessa pitää viitsiä muistaa tärkeitä ihmisiä oikealla postilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että on muitakin,jotka ajattelevat samoin!<3 Viikko jouluun, ja yksi joulukortti on tipahtanut luukusta. Taitaa tulla ennätyksellisen huono korttivuosi...

      Poista
  3. Kortit ovat jo lähdössä postiin. Minulla on melkein huono omatunto, kun en askarrellutkaan tälle joululle kortteja!
    Olen kerännyt kauniita kortteja sieltä, täältä ja nyt ajattelin laittaa ne joulutervehdyksenä suvulle ja ystäville. Mitäs niitä laatikossa säilyttää, ei ne siellä ketään ilahduta,jakoon vaan! Jospa innostuisin jo välipäivinä tai tammikuun alussa tekemään ensi vuoden kortit. Kuten olen joskus tehnytkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on oikeasti fiksua! Mullakin on laatikossa vaikka millä mitalla joulukortteja, mutta kun pitää itse väsätä.:P Kaupassakin silmiini osui todella kaunis kortti + kuori kokonaisuus, ja jos yhtään järkeä käyttäisi, niin kortit joko ostaisi valmiina tai jättäisi kokonaan lähettämättä...kuten varmaan miljoonat jo tekevätkin.:)
      Tuo korttien askartelu joulunpyhinä on erittäin hyvä idea, korvan taakse muistiin!:)

      Poista
  4. Tänäkin vuonna kortit lähtevät postissa saajilleen. Tykkään askarrella kortteja, vaikka en kovin hyvä askartelussa olekaan :) Enää ei ole kovin montaa ihmistä, joille kortteja lähettää, mutta niin kauan kun on, niin minähän lähetän!
    Ihana tuollainen ideakirja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsis, olet todella taitava askartelija!<3 Kyllä meilläkin on tainnut korttipino vuosien saatossa pienentyä, nyt kortteja taisi lähteä noin 30. Meillä on isot perheet, molemmilla monta sisarusta ja pojilla kummeja maksimimäärä.:)
      Tuosta kirjasta on varmasti iloa vuosiksi eteenpäin!

      Poista
  5. Kyllä mä muutaman kortin ajattelin huomenna postittaa, mutta ihan väin lähimmille ystäville, jotka asuvat kauempana. Muuten sitten laajemmin ajattelin kännykän kautta pistää joulumieltä maailmalle, jollakin kivalla kuvalla & viestillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa järkevältä!:) Joskus ihmettelen, miksi en pysty kaikissa asioissa toimimaan järjenäänen mukaan.;D

      Poista
  6. Joulukortit kuuluvat tietenkin minunkin perinteisiin!!
    Ja aina olen kortit tehnyt itse. Joskus niitä riitti myyntiin asti vaikka omiin tarpeisiinkin upposi helposti 50 korttia.
    Nyt toista vuotta postiin lähtivät "omatekemät" eli painetut ja kuvatut kortit.
    Tein minä muutaman käsinkin, mutta ne menivät myyntiin.
    Kirja näyttää tosi kivalta ja idearikkaalta!

    Herttaista joulun tunnelmointia sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Oletpas sä ollut aikaansaava! Ihmettelen koko ajan, mihin aika katoaa, miksi en ehdi päivässä kaikkea sitä, mitä haluaisin...:/ No, siinä on onneksi hyväkin puoli, sehän tarkoittaa, että kevät on täällä tuossa tuokiossa.<3
      Ihania joulunaluspäiviä Susanna!<3

      Poista