perjantai 28. joulukuuta 2018

Matto-ostoksilla nettikirppikselläFacebook -kirppis on osoittautunut syksyn mittaan erittäin hyväksi paikaksi päästä eroon isoita tavaroista, jotka perinteisellä kirpparilla vaihtavat huonommin omistajaa. Olen myynyt lähinnä varastossa tyhjänpanttina lojuneita huonekaluja ja mattoja tuota kautta. Kun hinta ei ole yläkanttiin, saa tavarat yleensä liikkumaan. 

Meillepäin olen ostanut mm. tason olohuoneeseen, Ikean rottinkituolin, kaksi kappaletta Vitran DSR -tuoleja (poikien huoneista on pitänyt postata koko syksyn, tuolit menivät heidän huoneisiinsa), vähän astioita, sekä pari maljakkoa (täällä ja täällä postaus), joita en ole uutena raaskinut hankkia.  Sisäinen Sulo Vilen pyrkii aina silloin tällöin esille. Pakkohan se on ostaa, kun halvalla saa.;)

Olin jo jonkin aikaa ollut ärsyyntynyt työhuoneen mattoon, joka oli kyllä kaunis ja sopi huoneen väreihin, mutta liian kevyt ja liukas. Se luisui heti paikaltaan, kun vaikkapa nosti jalat nojatuolin rahille televisiota katsellessa. Kun näin ison (2m x 3m) ja tummansävyisen maton myynnissä Orimattilassa (meiltä ajaa Orimattilaan noin 20 minuutissa, joten eihän se ole pahakaan matka), niin oli pakko laittaa viesti, että olisin kiinnostunut. 

Myyjä sitten kertoi, että hänellä on toinen samantyylinen matto myynnissä. No, olinhan minä sitäkin ehtinyt ihastelemaan, mutta kun edellisestä maton hankinnasta ei ole kauaa aikaa... Niin siinä sitten kuitenkin kävi, että kotiin lähdin kahden maton kanssa.


En yksinkertaisesti raaskinut jättää toistakaan mattoa ostamatta. Isoja laatumattoja (edullisesti) on oikeasti vaikea löytää. Tuntuu että "isot" matot ovat kokoa 230cm x 160cm, moniin tiloihin ihan riittämättömän kokoisia. Näistä kahdesta matosta maksoin 90 euroa kappaleelta, mielestäni kohtuuhinta tämän kokoisista matoista. Olen erittäin tyytyväinen näihin, ja miehenkin kommentit matoista ovat olleet positiivisia. Itse tykkään kovin, vaikka kuvioita matoissa on paljon enemmän kuin entisissä. Mitä sanotte?


Nyt täytyy kiiruhtaa ottamaan leipää uunista! Lomailoja...
Oikein ihanaa viikonloppua!<3

Taina8 kommenttia:

 1. Upeita mattoja!
  Minullakin olisi ylimääräistä, mitä voisi myydä facen kirpparilla. Mutta se saamattomuus...ehkä ensi vuonna ryhdistäydyn;)
  Mukavaa vuodenloppua♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihana kuulla!<3 Nämä menevät nyt omaan makuun, ja sehän tietenkin on tärkeintä! Epäilin, että nämä voisivat olla jonkun mielestä jotain, mikä kuuluu mummolaan.:) Taitavat kuuluakin, sillä ystäväni face -kuvasta vanhemmiltaan bongasin samanlaisen maton eri väreissä.:P

   Kiitos Ellen, samoin sinulle!<3

   Poista
 2. Todella kauniit matot ja kummatkin olisin ottanut myös omaan kotiin <3 Minulle on tullut sellainen tapa, että ennen kuin ryntään kauppaan ostoksille, kurkkaan aina, että jos saisin saman käytettynä halpaan hintaan. Nyt etsinnässä lipasto/piironki, saas nähdä kuinka kauan kestää, että sellaisen saan omakseni.
  Ihanaa viikonloppua Taina ja aivan ihanaa tulevaa vuotta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Tuo on erittäin hyvä tapa!:) Melkein kaiken saa halvemmalla käytettynä, jos hiukan jaksaa odotella ja olla valppaana.;D Olen myös valmis hakemaan vähän kauempaakin, kun oikea juttu tulee edullisesti tarjolle. Minusta on ihan hirmuisen kiva päästä samalla kurkkaamaan niiden ihmisten kotiin, mistä tavaran haen.:))) Ihmisillä on oikeasti tosi kivoja ja ihania koteja! Kamalista kodeista olen saanut maistiaisia aikoinaan vain asuntonäytöissä, kun etsimme omaa kotia.:P

   Kiitos Outi!<3 Ihanaa uutta vuotta sinulle!<3

   Poista
 3. Olet tehnyt hyvät mattokaupat. Isoja mattoja on huonosti tarjolla ja varsinkaan edullisesti. Olisin huolinut itsekin molemmat noista matoista. Tuo matoissa oleva kuviointi on alkanut miellyttää minua viime aikoina. Hyvin sopivat nuo matot teidän kotiinne. Tuossa sinisävyisess' matossa on jotakin erityisen kaunista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Heh, olin tuota sinisävyistä haikeana katsellut jo aiemmin, mutta ajatellut, että kun tuli se matto just hiljattain ostettua...No, erilaisia ovat tämä ja se vastahankittu, ehkä haluan keväällä vaihtaa sen keveyteen.:) Tai sitten se päätyy jossain vaiheessa jomman kumman pojan omaan kotiin, kunhan aika koittaa.:) Tämä tilaisuus oli pakko käyttää!;)

   Poista
 4. Kauniit ja edulliset matot onnistuit saamaan! Pitäisi itsekin laittaa tavaraa myyntiin nettikirppikselle, perinteiselle kirppikselle en saanut aikaiseksi lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna!<3 Nettikirppis kyllä toimii ihan loistavasti noiden vähän arvokkaampien tavaroiden kanssa. Harva kirppistelijä on valmis ostamaan mitään muutamaa euroa kalliimpaa.:) No, mä olen, jos oikea tulee kohdalle, mutta tosiaan, suosittelen kokeilemaan! Joillakin on ollut kovasti harmia ihmisistä, jotka varailee tai lupaa tulla, eikä tulekaan. Mulla on ollu yhtä tuolia lukuunottamatta erittäin hyvä onni ostajien kanssa. Tuolikin meni kaupaksi, mutta ensimmäinen vitkutti sitä turhaan yli viikon...

   Poista