tiistai 18. joulukuuta 2018

Jättikranssi ja havuvihta




Haaveissa on ollut jo pidemmän aikaa tehdä iiiiso kranssi! Instassa sellaisia on vilahdellut pitkin syksyä. Nyt en juuri niitä tietenkään tähän hätään löytänyt, vaikka mielestäni kävin kaikki mahdolliset tilit läpi. Ainakin Kaikki Paketissa Aleksi ja Jani olivat marraskuun alussa tekemässä kranssia hulavanteen ympärille, ja juuri sellaisesta minäkin haaveilin lauantaihin saakka. Heidän upean kranssinsa  teko-ohjeineen löydät täältä.






Viime viikolla kukkaostoksilla Villiviinissä käydessäni lahjoitti Eija minulle metallisen renkaan, joka oli toiminut kranssipohjana taannoisilla häämessuilla. Renkaan halkaisija on lähes 70 senttiä. Lauantaina soitin Koivikon Katveen Jenspalle havujen toivossa, ja illalla minulla olikin sitten kaikki tarvittava kasassa kranssin sidontaan. Ryhdyin heti toimeen, sillä tuumahan oli ollut olemassa iät ja ajat sitten.:P

Tein havuista pieniä nipuja ja sidoin ne renkaaseen hieman lomittain toisiinsa nähden, koska halusin kranssista myös muhkean. Pari tuntia siinä vierähti, mutta olin lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Lopuksi viritin Clasulta ostamani paristokäyttöiset valot kranssiin ja samalla tein juuttinarusta ripustusnarun ja kätkin patterikotelon kranssin taakse. Jos törmään ennen joulua paksuun, punaiseen, nauhaan, voin sen tuohon vielä rusettina lisätä. Laatikkossa oli vain ohuita nauhoja, jotka eivät olisi tuon kokoisessa kranssissa näyttäneet miltään.





Yllätys olikin lopulta, että ovessa oleva naula kranssin ripustamiseen oli liian alhaalla tälle kranssille, joten yön yli mietittyäni naputtelin kranssille seinään naulan ja väkersin havuista vielä tuollaisen vihtamaisen kranssin. Siihen nappasin muutaman kuusenoksan, viimeiset vanhan kimpun oksat maljakosta, sekä kaksi vihreää papukaijatulppaania tuoreesta kimpusta. Lopuksi sidoin ne tiukaksi nipuksi juuttinarulla. 





Sunnuntaina laitoin muuten myös ensimmäisen jäälyhdyn jäätymään. Käyhän kurkkaamassa vinkit tammikuulta täältä.:) Viimeksi käytin männynoksia, tällä kertaa ajattelin käyttää kuusenoksia, kun niitä edelleen on, ainakin osassa lyhdyistä. Harmi vain, että olen vuoden varrella käyttänyt pikkuämpäreitä maalaushommissa! Eilen kävin ostamassa uudet ämpärit puuttuvien tilalle, mutta otinkin vahingossa liian isot (pikku)ämpärit, joilla ämpäreiden väliin jäävä tila olisi kovin pieni ja lyhdyistä tulisi vähän turhan ohuita...Onneksi tässä on viikko jouluun, ehtii vielä aika monta lyhtyä jäädyttämään! Pakkastakin on luvattu koko viikoksi, joten jäädyttämisen pitäisi onnistua sään puolesta.    

Kiva olisi tuoda tuohon etuterassin pikkupöydälle vielä vaikkapa hyasintteja, jotka noiden tulppaneiden tavoin pysyvät pakkasessa kauniina. Vasta kun sää menee suojalle, ne sulavat ja alkavat näyttää huonolta. Katsotaan nyt, mitä vielä ehditään ja jaksetaan. Stressaamaan ei kannata ruveta:)

Kivaa tiistai-iltaa!
Taina

14 kommenttia:

  1. Ihana tuo iso kranssi! Minullakin on ollut ajatuksissa tehdä sellainen, mutta tänä vuonna ei aika ja energia ole riittänyt siihen projektiin. Mutta ehkä ensi vuonna sitten! Ihanaa joulunaikaa ja tunnelmallista viikkoa sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!<3 Kransseja voi onneksi askarrella ympäri vuoden, tuo kuusikranssi saa varmasti olla ainakin tammikuun seinällä.:) Pohjana olevaan metallirinkulaan teen varmasti kevään tai kesän tullen jotain muuta.
      Oikein ihanaa joulua teidän perheelle Marika!<3

      Poista
  2. Aivan ihana kranssi. Tuli mieleen, että rusetinhan voisi ommella punaisesta kankaasta, niin siitä saisi niin ison kuin tarvitsee.
    Ihanaa iltaa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Heh, en ole ehtinyt edes kranssin valoista paristoja vaihtamaan, rusetti siis uupuu edelleen, mutta jos ei tämä jouluna, niin ehkä seuraavana.;) Eilen oli vielä työpäivä, aika vähän jäi aikaa oman joulun valmisteluun, mutta tulee se joulu vähemmälläkin. Odotan hirmuisesti noita joulupäiviä, ja sen kiireettömyyttä.
      Ihanaa joulua Outi!<3

      Poista
  3. Siis toi ovikoriste se vasta hieno onkin! Ihana! Ja ei kranssissakaan mitään vikaa ole, näyttävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!<3 Ovikoriste on tosiaan tuntunut olevan monen mieleen, se vähän itseäni nolottaa, kun ihan vain kääräisin ne yhteen nippuun.;D

      Poista
  4. Just ihana kranssi, kun on niin simppeli, mutta koon puolesta näyttävä.

    Mulla tyssäsi kranssin ripustaminen ulko-oveen siihen, etten uskaltanut/halunnut lyödä siihen naulaa, kun sopiva korkeus olis ollut just siinä, mistä alkaa yksi oven laseista, enkä halunnut ottaa sitä riskiä, että menee lasi säpäleiksi koristeen takia. Nyt mulla roikkuu havupallot molempien sisäänkäyntien sivuilla. Niitä en jaksanut alkaa tänä vuonna värkkäämään itse, vaan ostin torilta, kun sattumoisin sain just siihen hintaan, mitä olin mielessäni ajatellut olevani valmis niistä maksamaan (25 eur / kpl). Paikallisessa hautaustoimiston yhteydessä olevassa kukkakaupassa maksoivat 48 eur kipale. Huuuuuuh. Veikkaan, että saavat pitää pallonsa. Ja huvitti ajatus miehen ilmeestä, kun veisin iloisena pari kuusipalloa kotiin ja sanoisin, että maksoivat vaan 96 euroa :D. Kuusestakaan kun en raski sitä viittäkymppiä maksaa, ellei ole joku ihan superyksilö ja superkiva myyjä :).

    Ihanaa joulunaikaa teille Taina <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Mulla on ollut tismalleen sama pulma tuolla Kesähuoneen ovessa kuin sulla! Paras paikka naulalle olisi lasiruutujen välissä, ja aluksi naputtelinkin (uhka)rohkeasti pienen naulan siihen. Se ei vaan pysynyt kunnolla, koska olin sen niin varovasti naputellut, että lopulta päädyin naulaamaan uuden naulan lasiruutujen yläpuolelle.
      Havupallot kuulostaa ihanalle, ja tuo melkein 50 kappaleelta puolestaan ryöstöltä! Hah, varmaan jossain Helsingissä ja Espoossa voi helposti ryövätä ihmisten rahat vaikka havupalloilla!:P Mä muuten maksoin metsäkuusesta tänä vuonna yli 50, mutta myyjinä oli kaksi poikaa meidän luokalta. Pelicans -junnut kerää rahaa kuusia myymällä. Oli kyllä siitä kiva, että kuusi tuotiin kotiin. Simo ei oikein tykkää kuusenhakureissuista, kun mulla on aina rima niin korkealla.;))) No, nyt on sellainen kuusi, kun paketissa sattui olemaan. Hyvin kelpaa!

      Ihanaa joulua Annukka!<3

      Poista
  5. Olet tehnyt tosi kauniin kranssin ja nuo valot ovat kuin piste iin päällä ♥ Minusta kranssi sopii oikein hyvin tuohon seinällekin. Itse en tänä vuonna ole ehtinyt tekemään kranssia, joten kävin ostamassa ulko-oveen kranssin kukkakaupasta. Havuviuhka ovessasi on myös kiva. Mukavaa joulun odotusta sinulle, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Näihin kransseiluihin tulee suorastaan himo!:))) Valhetelematta koko syksyn on ollut mielessä, että olisi kiva tehdä kranssi, vaan en ole saanut aikaiseksi. No, nyt on sitten kaksin kappalein, ja tuo vihta lisäksi.:)
      Ihanaa joulua Krisse!<3

      Poista
  6. Upean jättikranssin teitkin ja kuusivihtakin on oikein sievä tulppaanien kera. <3
    Herttaista joulun lumoa sinne lumen ihmemaahan koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Täällä on kyllä nyt sellainen postikorttijoulu oikeasti! Kuvittelin tänään ehtiväni kuvaamaan, mutta käytiinkin poikien kanssa ulkona syömässä ja miehen kanssa vielä vietiin haudoille kynttilät. Aamulla suuntaan ruokakauppaan, olen vältellyt sinne menoa ihan omien hermojen vuoksi.:)))

      Ihanaa joulua Susanna, ja hurjan paljon kiitoksia ihanasta joulukortistasi!<3

      Poista
  7. Upea tuo isokranssi! Ja kiva idea vihtaan.
    Rauhaisaa joulun aikaa!

    VastaaPoista