keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Jouluttelun voi aloittaa kukilla!



Voisi luulla, että pimeys ja hämyinen tunnelma tekisivät jouluisen tunnelman. Hassua kyllä, minulla taitaa olla ihan päinvastoin.:) Jo vuosia sitten olen todennut, että minulle joulu todellakin on enemmän mielentila kuin joukko traditioita. Jostain syystä pääsen helpommin joulutunnelmaan(kin), kun aurinko antaa virtaa ja valon leikki käy seinillä ja lattioilla.





Viikonloppuna alkanut pakkasjakso, johon on kuulunut myös kauniita auringonpaisteisia hetkiä, on herättänyt minussa uinuvan jouluihmisen. Joulukoristukset meillä on aina olleet aika maltillisia, viime vuosina olen tainnut tykätä tuoda joulutunnelmaa eniten joulukukilla. Pojille ja miehelle koristukset ovat samantekeviä, joten tässä asiassa minä päätän.:) 





En ole oikeastaan tykännyt amarylliksistä kovin kauaa. Ihan viime vuosina ne ovat salakavalasti hiipineet suosiooni. Kun näin ruokaostoksilla aivan mielettömän upeat leikkoamaryllykset, en voinut niitä mitenkään sinne kauppaan jättää! Paketissa oli kaksi vartta, ja koska en pystynyt päättämään, ottaisinko vaaleanpunaisemmat, kerrotut, vai vaalemmat ja yksinkertaiset, niin otin sitten molemmat. Paketin hinta oli noin 10 euroa, ei paha noin upeista kukista!





Jouluruusun ostin jo pari viikkoa sitten. Viikonloppuna huomasin, että peikonlehden ruukku olikin halki, ja lähdin ostamaan sille uutta ruukku Villiviinistä. Uusi ruukku päätyi kuitenkin jouluruusulle, ja peikonlehdelle löytyi sittenkin ruukku omasta jemmasta. Savisen kynttilänjalan kaivoin kaapista ruukulle kaveriksi, ja sattumoisin tuore Suuri joulukirja toistaa samaa värimaailmaa.




Paitsi että joulu on mielentila, niin siihen mielentilaan kuuluu mielestäni olennaisina odotus ja valmistelut. Tästä se alkaa! Mitenkäs siellä, joko teitä kovasti jouluttaa?

Taina

p.s: Vinkit Ming-maljakon puhdistamiseen otetaan ilolla vastaan. Kuten kuvista näkyy, on seisova vesi jättänyt maljakkoon likaa, ja koska tuo suuaukko on niin kapea, on melkein mahdotonta pestä maljakko harjalla kunnolla...

14 kommenttia:

  1. Voihan joulu. Kääk :D. Musta tuntuu, että vasta alkoi syksy (vielä viime viikonloppuna pelailtiin mukavassa kelissä) ja nyt jo törmää jouluaiheisiin vähän joka paikassa :). Vaikka eipä se mua toisaalta haittaa, vaikken itse mikään jouluintoilija olekaan. Päinvastoin. Iloitsen siitä, että nyt eletään teidän jouluihmisten yksiä parhaita aikoja vuodesta :).

    Ja juu. Mua harmittaa myös hankalasti pestävät maljakot. Olen ratkaissut ongelman laittamalla ne tiskikoneeseen. Siellä on puhdistunut hyvin. Alkuun kyllä vähän mietitytti, kestävätkö moista pesua, mutta järkeilin, että jos maljakko maksaa sen mitä se maksaa, on lasin pakko olla sen verran laadukasta, ettei ole moksiskaan. Eikä ole ollut. Flowerinkin pesin koneessa.

    Terkkujaaaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä, voihan kääk!;D Aika menee niin nopeaan, että se tosiaan on joulu tuossa tuokiossa. Jos siitä haluaa ottaa ilon irti, on tosiaan aika aloittaa.:) Tänä vuonna meillä on juhlat hyvissä ajoin, ja työparin kanssa hoidetaan viimeiset vanhempainvartit tulevalla viikolla. Olen siinä uskossa, että ehdin fiilistellä joulua vielä joulun alla, vaikka yleensä nuo työt pitää huolen siitä, että ennen loman aloittamista ei ole tekemisen puutetta.:P Tänä vuonna loma alkaa todella myöhään, se on minusta tyhmä juttu, sillä se sitten jatkuu sinne loppiaiselle. Minusta töihin voisi hyvin palata heti uudenvuoden jälkeen. Olet ihana, kun osaat iloita toisten puolesta!<3

      Meillä kävi muuten isänpäivänä sellainen juttu, että mies kaatoi Mariskoolin päälle, joka oli tiskialtaassa, kiehuvaa vettä, niin sehän räshti rikki siihen paikkaan.:/ Olenkin aina pessyt ne käsin, koska niitä ei suositella pestävän koneessa. Mun täytyy googlettaa, saako tuota Mingiä pestä astianpesukoneessa. En uskalla ottaa riskiä. Eilen laitoin maljakkoon vettä ja soodaa, mutta ilman hankaamista tuolla ei tuntunut olevan vaikutusta.:(

      Ihanaa uutta viikkoa Annukka!<3 On taas ladattu luonnossa akkuja!:)

      Poista
  2. Upeat amaryllikset! Mä kuvittelin aloittavani jouluintoilun hyvissä ajoin, mutta eipä meillä vielä ole pahemmin joulua näkynyt. Vähän on joululauluja lauleltu. Ehkäpä lumen puute pitää joulumielenkin loitolla. Ensi viikolla aion kyllä aloittaa joulukorttien teon ja kaivella joulukoristelaatikon varaston kätköistä. Mukavaa joulunodotusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kuulostaa oikein ihanilta nuo sun suunnitelmat, ja ihan hyvissä ajoinhan olet "liikkeellä", sillä hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty!:) Mullakin on tarkoitus viimeistään ensi viikonloppuna väkertää joulukortit. Tulevalle viikolle on ohjelmassa mm. kaksi joulukalenteria, ainekset on jo hankittu, jotain pientä vielä luukkuhin. Ihanaa tehdä tällaisia pieniä jouluvalmisteluja!

      Kiitos Keijunkukkanen, ja kaunista viikkoa!<3

      Poista
  3. Kuvankauniit amarylikset! <3
    Kyllä jouluttelu alkaa täälläkin hiipiä pirttiin vaikka viikko sitten vielä luulin sen unohtuneen jonnekin palmujen ja meren huminaan...täällä on oikeasti vaikeaa päästä joulufiiliksiin!
    Onneksi tuo työpaikka auttaa asiassa ja täysi joulu jo kaupalla. =)
    Launataina mennään pomon talolle kuvaamaan jouluaaaaa!!

    Maljakot kyllä ovat hankalia pestä...olen tehnyt monesti kuin Annukka tuossa edellä mainitsi, mutta herkemmät lasivaasit yritän taiteilla pulloharjalla, pesusienellä ja helmillä. Pesuhelmiä kun pyörittää vaasissa veden ja pesuaineen kanssa, auttaa kummasti pullomaisiin astioihin.

    Ihanaa tunnelmointia sinne!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3
      Voin uskoa, että joulumieli ei ehkä niin siellä palmujen alla lymyile.;))) Viime vuonna oli niin hassua, kun Dubain auringossa raikui amerikkalaiset joululaulut joka paikassa.:P Mulle riitti ihan hyvin, että sain fiilistellä joulua ennen varsinaista joulua, ja siellä oltiin sitten ihan vaan lomalla. En laittaisi pahakseni nytkään, mutta valitettavasti meillä ei ole suunnitelmissa lähteä jouluksi aurinkoon.:/

      Mietin kuule samaa, että jos pulloharjan avulla yrittäisin hinkata vaikeimpia paikkoja, ja siihen sitten joku pesusieni pulloharjan päähän...Pesuhelmet on mulle ihan vieras asia, joten kiitos vinkistä, täytyy googlata!<3

      Ihanaa viikkoa Susanna!<3

      Poista
  4. Vähän on jouluttanut ja olen laittanut joulua töihin. Jahka tästä taudista tokenen, niin ajattelin tehdä piparitalon.
    Suklaa tuli muuten perille, kiitos siitä kovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä molemmilla on se työpaikkaetuna, että saadaan joulutella töissäkin!:) Joulukortit ja pari kalenteria on mun listalla tulevalle viikolla, ja tietenkin adventtikynttelikkö. Tykkään.<3
      Hei, ihana kuulla!<3

      Poista
  5. Ainakin joissain vauvojen tuttipullonpesuharjojen malleissa on taitettava se pää, toimisikohan sellainen? :)

    Mulla ei ole koskaan ollut leikkoamarylliksiä, mutta viime jouluna pätkäisin ruukkuamaryllikset vaaseihun varsien kasvettua liikaa. Pari pienenpientä hyasinttivauvaa olen jo ostanut ja nyt yritän olla kastelematta niitä liikaa :D

    Ihanaa viikonloppua! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Marika!<3 Täytyy tsekata vauvantarvikehyllyt kaupassa käydessä.:)
      Amaryllikset on siitäkin hauskoja, että niitä voi ripustaa roikkumaan ylösalaisin, kestävät silleenkin. Mullakin on kolme hyasinttia, voi olla, että tulevalla viikolla pääsee niitä ihastelemaan...Otin kaikki mullat pois, ja aluksi vain suihkuttelin juuria. Laitoin sitten maljakoihin vettä juurille, mutta kuulema se on turhaa. Tämän illan hommia.:)

      Ihanaa uutta viikkoa Marika!<3

      Poista
  6. Joulukukkien ja kynttilöiden verran, ja glögin;)

    VastaaPoista