torstai 29. marraskuuta 2018

Inspis // AdventtikynttelikköjäJotenkin vaikea uskoa, että joulukuu on vain parin yön päässä. Tämä marraskuu on mennyt aivan kuten arvelinkin, työteliäissä merkeissä. Blogi on jäänyt työkiireiden jalkoihin, yritän vastailla edellisiin kommentteihin viimeistään huomenna!<3 

Joulu ja joulunodotus ovat kyllä olleet mielessä jo useamman viikon, mutta mitään konkreettista en ole ennättänyt tekemään ensimmäisten joulukukkien hankkimista ja joulumusiikin kuuntelua lukuunottamatta, jos niitä nyt voi tekemisiksi mainita.:) Olen kuitenkin erittäin tietoinen, että huomenillalla  tai viimeistään lauantaina olisi aika koota adventtikynttelikkö, vaikka ajatus siitä, millainen kynttelikkö on tänä vuonna, on vielä hieman hämärän peitossa.

En muista, onko meillä ollut adventtikynttelikköjä ennen blogini aloittamista. Muistan ainakin ihailleeni niitä vuosia sitten Bonnierin joulukirjoista (joista kirjoittelin viime vuonna). Voi hyvinkin olla, että meillä on ollut adventtikynttelikköjä jo aiemminkin, mutta valokuvia löysin viideltä edellisvuodelta. Vanhoja kuvia katselemalla saattaa inspiroitua ja oivaltaa, ehkä tästä koosteesta on iloa muillekin kuin minulle!

Joulun 2013 alla meillä polteltiin valkoisia pöytäkynttilöitä valkoisella lautasella, jonka päälle olin kasannut kiviä. Numerot kynttilöissä on ostettu Finnmarilta, ja niissä on piikit, jotka työnnetään kynttilään. Numeroita täytyy tietenkin siirtää sitä mukaa, kun kynttilät palavat. 


Seuraavana vuonna kynttilät olivat tummanharmaita, pöytäkynttilöitä jälleen, alunen oli vaihtunut harmaaseen, Millan putiikista ostettuun kuviolautaseen. Lehtikuusenoksat ja männynkävyt toimivat tuona vuonna koristeina, eivät kuitenkaan liian lähellä elävää tulta.

Kolme vuotta sitten askartelin betonisen kynttelikön, joka muodostuu numeroista 1 - 4 . Postaus kyntteliköstä löytyy täältä. Kynttiläkuppeihin käyvät Pentikin poron tuohukset. Tämän kynttelikön huono puoli onkin ehkä käytön kalleus. Nuo tuohukset palavat todella nopeasti ja ovat melko hinnakkaita. 

Tuolloin ensimmäisenä joulunalusena asettelin kynttelikön mummolta saamani Arabian Arctica tarjoilulautaselle ja koristukseksi nyhdin tekomarjaoksia lintujen nokkimasta kranssista.
  

Kuvia katsellessani huomaan, että kyntteliköt näyttävät menevän minulla kaksi vuotta suurin piirtein samanlaisina, pieniä muutoksia tietenkin pitää näin vaihtelunhaluiselle ihmiselle olla.:)

Siispä toissa vuonna käytin samaa numerokynttelikköä kuin edellisjouluna, mutta koristukset ja alunen vaihtuivat toisiksi. Nyt kynttelikön alla oli valkoinen, kuviollinen, tarjoilulautanen, jonka olen vuosia sitten ostanut Paperikuusta (ei taida löytyä muualta kuin Lahdesta). Mondaytosunday -maljakko sai olla kynttelikön seurana ja vihreät oksat toivat betonille kontrastia. 


Viime vuonna ostin betonisen kynttelikön jo kesällä alesta Sokoksesta. Siinä viehättä pyöreä muoto yhdistettynä betoniin. Oli jälleen aika käyttää kiviä kynttelikössä (tällä kertaa koristekiviä). Keskelle jääneeseen aukkoon asettelin pienen astian, jossa oli sammalta, sekä Schleichin peuroja. Tanskan reissulta itselle tuliaisina tuotu metallinhohtoinen maljakko ja lepän oksat pikkuisini käpyineen toivat niin ikään luontoa osaksi joulukoristelua.

Kolmena edellisvuonna olen tehnyt itselle myös kalenterikynttilän, johon ohjeet löytyy täältä. Tänä vuonna tielleni ei ole vielä osunut kivoja kynttilöitä purkissa, vaikka olen niitä monestakin paikasta katsellut. Kannattaa ostaa useampi samanlainen kynttilä, kun sellainen kohdalle sattuu, sillä olen joskus siirtänyt tarran uuteen purkkiin, kun vanha on poltettu loppuun ennen kuin edes ollaan joulussa.;D Viime vuonna huomasin kömmähdykseni tarrassa vasta kuvista. Uuden tarran tekeminen ja tulostaminen käy onneksi nopsaaan!
Tässähän ihan innostuu itsekin, kun vanhoja kuvia katselee! Täytyy varmaan ryhtyä selailemaan joulukirjoja ja -lehtiä, eiköhän ajatus kyntteliköstä pian muodostu...

Oikein kivaa ja inspiroivaa loppuviikkoa!
Taina

14 kommenttia:

 1. Pienellä vaivalla saa isolta näyttävät uudistukset aikaan. Eipä ole enää kuin yksi yö ja sitten saa kalenterin aloittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä.:) Kolmas jo illassa! Se on joulu ihan just...

   Poista
 2. Ompa kivoja kynttilöitä ja kynttelikköjä :) Tunnelmallista viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu!<3 Kivaa uutta viikkoa! Meinaa olla sen verran kiirus, ettei tietokoneelle ennätä, pahoittelut!

   Poista
 3. Sinulla oon aina tyylikkään harmoniset adventtikyntteliköt! <3
  Nuo betoninumerot kyllä olivat ihan pop!
  Minäkin täällä adventtia koristelen...

  Tunnelmallista adventin aikaa teille, ihanat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!<3 Sulla on siellä niin ihanat joulunodotustunnelmat!<3 en ole aikoihin ehtinyt kommentoimaan, se on niin surku.:( Huomenna vietetään jo joulujuhlia koulussa, ja elän toivossa, että juhlien jälkeen pahin kiire menee ohi.

   Ihanaa joulunodotusta Susanna ja kiitos!<3

   Poista
 4. Betoninumerot on just sellaiset, joista minä tykkään <3
  Rauhaisaa ensimmäistä adventtia teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOS suinkin oisin ennättänyt, olisin voinut tekaista uudet betoninumerot blogissa arvottavaksi, mutta saatta olla, että paketin lähettäminen tulisi vähän turhan kalliiksi.;D Kiitos Outi!<3
   Ihanaa adventinaikaa!<3

   Poista
 5. Nuo betoninumerot ovat kyllä niin hienot, mutta ymmärrän, että niiden käyttäminen tulee kalliiksi. Tuo itse tehty numerokynttilä on myös kiva. Jään mielenkiinnolla odottamaan, millainen adventtikynttelikkö sinulla on tänä vuonna. Ihanaa ja tunnelmallista adventin aikaa sinulle, Taina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole betoninumeroista luopunut, vaikka moni tavara on viimeisen vuoden aikana vaihtanut omistajaa. Ehkä niiden aika tulee vielä uudestaan.:)
   Joko bongasit kynttelikköni Instasta?;D Kiitos Krisse, ja ihanaa joulunodotusta sinulle!<3

   Poista
 6. Upeat nuo betoninumerot!!
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sannis!<3 Ihanaa joulunalusaikaa sinulle!:)

   Poista
 7. Kiva tämä sinun koosteesi! Meillä vaalitaan perinteitä eli samaan tapaan jatkoin kuin jo monena vuonna. Paikka ja asetelma on hyväksi osoittutunut, joten miksipä vaihtaisin. Tämä on kuitenkin todella outo ilmiö minun ollessa kyseessä, koska vaihtelunhaluni innostaa usein muutoksiin. Vai olenkohan hidastunut ja muuttunut jämähtäneeksi... ;) Tänään sanon: Hip hei! Joulun kunniaski sain Google -asetukseni vihdoinkin pelaamaan tai niin ainakin luulen. Päähän ei ole oikein viime aikoina mahtunut mitään noin vaativaa. Joulukuuta, ilolla Taina! Sydämellisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!<3
   Voi, olisikin hyvä, jos ei aina tarvitsisi keksiä jotain uutta, mutta jostain syystä vaihtelunhaluni on suurempi kuin perinteiden vaaliminen.:))) Ole vain iloinen oma itsesi!<3

   Jee, hienoa, jos homma viimein pelittää! Olen ollut huono blogiystävä.:( En ole vieläkään ennättänyt kommentoimaan sun postauksia, vaikka kaikki olen käynyt lukemassa. Hyvä, kun yleensä ennättää bloggaamaan. Elän toivossa, että pian on vähän enemmän aikaa iltaisin. Nyt työt haittaa kovasti harrastustoimintaa.

   Iloista joulunodotusta Tuija!<3

   Poista