tiistai 27. joulukuuta 2016

Muistoja 2016





Lomalla ehtii paremmin! Voi vaikka osallistua MakroTex -haasteeseen, jossa tällä viikolla muistellaan kulunutta vuotta.


Tammikuussa sain päähäni, että maalaan olohuoneen seinän tummaksi. Parempi tausta kukille! ;) Ainakin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen tähän väriin.

Heti joulun jälkeen alkaneet paukkupakkaset jäädyttivät järvet hetkessä ja luonto oli ehkä kauneimmillaan vuoden alussa.







Helmikuussa kodistamme oli juttu Kotiblogit -lehdessä.






Maaliskuusta mieleenjäänyt kokemus oli kuvausreissu Helsingin Kruunuvuoreen.  Pääsiäinen oli maaliskuussa ja koristelut kotona sen mukaiset.







Huhtikuussa ostin ensimmäiset kevätkukat ulkoruukkuihin Kevätmessuilta

Sain idean Kukkailottelusta, viikottaisesta kukkahaasteesta. Jos en nyt ihan väärin laskenut, niin tänä vuonna Kukkailottelua on ehditty viettämään jo 36 kertaa. Viikosta toiseen Kukkailottelut ovat nousseet tuonne luetuimpien postausten listalle.





Toukokuussa eteisen seinä sai viimeisen silauksen, kun siskoni maalama taulu löysi paikkansa toisen siskoni maalaaman taulun vierestä. Valmistauduimme kesään ja pyykin kuivaamiseen ulkona, kun mieheni rakensi pyykinkuivaustelineen, josta olin jo kauan haaveillut.






Kesäkuussa olin Fridan valokuvauskurssilla Cilla´sissa

Lomailimme kuunvaihteessa Italiassa, Icshian saarella. Piti kirjoitella reissusta enemmänkin, mutta matkajutut jäivät Asuntomessupostausten vuoksi kirjoittamatta. Voi olla, että kaivelen vielä talvella arkistoja, sillä joku muukin voi haaveilla matkasta Caprille tai Amalfiin...





Kesä-heinäkuussa postailin paljon Asuntomessuista, sillä kävinhän messuilla peräti kahteen kertaan. Oli mahtavaa päästä kiertämään messukohteen ilman tungosta ja kieltonauhoja! Omiksi suosikeikseni nousi kaksi yli muiden: Fiskerhedenvillan Tupien Tupa sekä Hartman koti ruutu.

Heinäkuussa teimme miehen kanssa yliyön reissun Fiskarsiin. Yövyimme Fiskarsissa Wärdshusissa, ja muistelen vieläkin paitsi hotellin kauniita yksityiskohtia ja tunnelmaa, uskomattoman hyvää ruokaa, jota söimme illallisella.






Elokuussa innostuin pitkästä aikaa sisustelemaan. Makuuhuone sai uudet matot ja työhuoneeseen löytyi korkea jakkara. Kesähuoneessa vietettiin ihania kahvitteluhetkiä ystävien kanssa, ja puutarhan kukista leikkaisin maljakoihin kaikkea kaunista, kerrankin avomaakylvöt onnistuivat!







Syyskuun alussa vietettiin kälyni 5-kymppisiä Söderskärin majakkasaarella. Sama saari muuten näyttäytyy Pirkan joulumainoksessa! 

Syksyn tullen mieleni valtasi viherkasvivillitys, kiitos erityisesti Habitare-messujen.







Lokakuussa luonto jälleen yllätti iloisesti kauneudellaan. Oli mielettömän upeita sumuisia aamuja, jolloin ei olisi ollenkaan huvittanut mennä töihin, vaan mielummin olisin lähtenyt kuvaamaan luonnon kauneutta!

Olimme auttamassa muutossa, ja kahvikupit, joita olin usein hypistellyt kirpputorilla, löysivät siltä reissulta meille. Kaivoin pataleipäreseptin arkistosta, ja totesin reseptin hyväksi. Tässä välipäivinä on aikomus kokeilla leipää puolukoiden sijaan kuivatuilla karpaloilla...

Lokakuun lopussa olin Järvenpään Kukkatalolla käynnistämässä blogiyhteistyötä ja opettelemassa kranssin sitomista.







Näin jälkikäteen katseltuna loka- ja marraskuu eivät vaikuta ollenkaan tyypillisen synkiltä. Oli pakkasta ja melko varhain jo luntakin. Jokaisessa vuodenajassa on kauneutta, jos sen haluaa nähdä.

Kukkatalon kranssikurssilta alkanut villitys sai jatkoa, kun solmin sydänkranssin talventörröttäjistä ja lehtikuusen oksista.



 


Joulukuussa koitti viimein minun vuoroni koristella Järvenpään Kukkatalon aulaan joulukuusi. 

Kotona intouduin jälleen sisustelemaan. Olohuoneen taulut menivät vaihtoon ja keväällä kirpparilta ostetut poronsarvet löysivät viimein paikkansa. Nuorimmaisen huoneen järjestystä vaihdettiin ja samalla selkiytyi ajatukset, mitä huoneelle pitäisi tehdä. 

Osallistuin Villiviinissä kukkien sidontakurssille, ja kimpun lisäksi joulukuussa on tullut sidottua myös useampi kranssi.  Joulua vietettiin rauhallisesti oman perheen kesken.








Vuosi 2016 alkaa olla muutamaa päivää vaille paketissa. Mitä uusi vuosi mahtaakaan tuoda tullessaan...  


Taina

37 kommenttia:

  1. Just kävin omia kansioita läpi ja keräsin sopivat kuvat....
    Oikeastaan tämä vuosi oli kaikin puolin kiehtova ja hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat fiilikset! Ei yhtään pöllömpi vuosi!:) Jään odottelemaan sun muisteloita.;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Totta!:D Voisi olla paaaljon huonompikin. Toivotaan vähintään yhtä kuvauksellista uutta vuotta!:)

      Poista
  3. Voi, miten upea vuosi onkaan ollut!
    Kauniita asioita pullollaan!
    Toivomme ensivuodesta ainakin yhtä rikasta!
    Ihanaa joulukuun loppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Olen ihan samaa mieltä.:) Monta ihanaa juttua, kauneutta ja uusia blogiystäviä, erittäin antoisa vuosi siis!
      Kiitos, samaa sinulle!<3

      Poista
  4. Voi miten kauniita kuvia ja ihana vuosi sinulla on ollut <3
    Valokuvat ovat kyllä mainio tapa tallentaa muistoja. Niistä on iloa varmasti itsellesi ja ihan varmasti meille muille.

    Oikein ihanaa uuden vuoden odotusta Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo!<3 On ollut hieno vuosi kerrassaan! Ihanaa, jos näistä kuvista on iloa muillekin.<3 Itselleni kuvaaminen on ollut paitsi keino tallentaa muistoja, myös löytää kauneutta joka puolelta.:)
      Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinulle!

      Poista
  5. OIkein hyvää vuotta 2017!
    Voiko vielä parempaa tulla kuin oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Arja!:) Jaa-a, työrintamalla on ollut aika raskasta. Olisi kiva, jos ne, jotka asioista päättävät, olisivat hieman paremmin selvillä, mitä ne päätökset käytännössä tarkoittavat. No, työ on työtä, mutta kyse on meidän kaikkien tulevaisuudesta, joten sen suhteen toivon parempaa uutta vuotta. On ollut muuten hieno vuosi!:)

      Poista
  6. Kukkamuistot ja sisustusmuistot ovat erityisen ihania.

    OIkein hyvää tulevaa vuotta 2017 ja paljon lisää Pienen Linnun kuvahaasteita 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita!<3 Toivottavasti aikaa olisi hitusen enemmän tulevana vuonna, että ehtisin useammin osallistua makrohaasteeseen! Tästä on saanut itselle paljon.:) Hyvää uutta vuotta!

      Poista
  7. Vuoteesi mahtui paljon kaunista ja mukavaa. Hyvää 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, joka kuukausi hieman alle tai ylu tuhannen kuvan verran kaunista!;D
      Hyvää uutta vuotta Riitta!<3

      Poista
  8. Miten paljon kaunista vuoden aikana onkaan tapahtunut!
    Ihanaa loppuvuotta Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia, sitä samaa olen ihmetellyt, varsinkin loka-marraskuussa se tuntuu jotenkin odottamattomalta...kauneus siis!:)
      Samaa sinulle Pia!<3

      Poista
  9. Ihana pikavuosikatsaus kaikkine kauniine kuvineen <3. Olisin mieluusti kelannut vielä lisää :).

    Ja jotenkin hassua tää ajankulu. Tuntuu, että vuosi on muka pitkä aika, mutta kun luin noi sun tekstit, muistin kaikki niihin liittyvät tapahtumat ja siinä kohtaa tuntuikin ihan siltä, että kaikki oli ihan just äsken...
    Paitsi tuota superhienoa sumukuvaa järveltä (mereltä?) en muista ennen nähneeni. Se on huippu!

    Nyt(kin) tekis mieli mieluummin olla ulkona kuvaamassa kuin kökkiä työtuolissa sisällä. (Mullahan on siis just nyt kahvitauko köhköh..). Aurinko paistaa ja eilen satanut lumi on vielä maassa. Huomenna ei enää välttämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Oli vaikea rajata kuvien määrää, ja loppua kohti taisin vähän lipsuakin...;) Ja ajattelen samalla tavalla ajankulusta!:) Sumukuva on Kymijärveltä, ihan tuosta kivenheiton päästä.:) Taisin käyttää noita kuvia kirjatessani Hyvänmielen listaa lokakuulle, jos nyt en ihan väärin muista! Tuollaiset listat loka-marraskuussa auttoivat muuten minua jotenkin selviämään noista vuoden kurjimmista helposti. Taidan laatia myös tammikuulle, sillä se se vasta kitukuukausi on, jos joku.;))

      Mä niin nautin näistä loma-aamuista, kun voi (siis ehtii) lenkille ennen aamupalaa! Nyt kun aurinkokin on näyttäytynyt, on ulkona kiva kulkea ja välillä ottaa kuvia, toisinaan keskittyä siihen liikkumiseen. Harmi, että sulla ei ole lomaa ja kaikilla muillakin! Soisi sen mielellään kaikille palkansaajille ja yrittäjille, vaan eipä taitaisi tämä maa pyöriä sen vertaa, mitä nykyään, jos kaikilla olisi opettajien lomat...kansanedustajista puhumattakaan!:P
      Toivotaan, että lumi pysyy nyt maassa ja jos vaikka vähän lisää, että pääsee jossain vaiheessa jäälle hiihtämään, auringonpaisteessa. Haaveillaan vaikka siitä!:)

      Poista
  10. Niin kaunis on ollut vuotesi, kun katselee kuviasi. Siskosi maalaukset ovat mielenkiintoisia ja tuo majakkasaari ja paljon muuta!

    Valoisaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SusuPetal!:) Siskoni on taitava!<3
      Samaa sinulle!<3

      Poista
  11. Upeita kuvia ja tunnelmia! Puolisaaristolaisena rakastan noita majakkakuvia. Söderskärissä en ole koskaan käynyt. Ja hieno tuo sumukuva. Kaunis on ollut vuotesi.
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Mä tykkään niistä Söderskärin kuvista ihan hulluna!:) Se on upea paikka. Sumukuva on kymijärveltä. Tuli kiire yhtenä sunnuntaiaamuna, kun tajusin, että nyt voisi saada hyviä kuvia rannasta.:D
      Hyvää uutta vuotta!

      Poista
  12. Onpas todella kauniita kuvia ♥ Vuotesi on tainnut olla todella ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Yritän aina poimia ne kauneudet linssin eteen.:)

      Poista
  13. Aivan huikea kuvasarja, toinen toistaan kauniimpia kuvia!
    Kiitos kommentistasi. Minulla jäälyhdyt menevät yleensä rikki, kun alan irrottaa niitä liian aikaisin. :)
    Ihanaa uutta vuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!<3 Mulla olisi tuossa vaasillinen papukaijatulppaaneita, joita voisi laittaa sinne ämpäriin...Kiitos inspiksestä!<3
      Ihanaa uutta vuotta sinulle!

      Poista
  14. Monenmonta ihanaa asiaa on mahtunut vuoteesi!

    VastaaPoista
  15. Mukavat muistot. Söderskärin majakalla kävin 2012 toukokuussa. Ihana paikka♥

    VastaaPoista
  16. Ihan mahdottoman kauniita kuvia! Kaunis kukkavuosi siis takana. Nuo kuvat hylätyistä huviloista jäi minunkin mieleeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa!:) Sanoisin, että erinomainen kukkavuosi.;D
      Kruunuvuoren huvilat ovat surullinen ahneuden muistomerkki.:(

      Poista
  17. Niin paljon kaunista on mahtunut vuoteesi. Noita tauluja taas ihailen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Huopalintu!<3 Odotas, kun saan sen voikukkataulun!;D

      Poista
  18. Kauniita kuvia ja mukavia asioita on vuoteesi mahtunut.

    VastaaPoista