tiistai 20. syyskuuta 2016

Habitare 2016 - Ideoita ja kauniita esineitä



Vielä kolmas ja viimeinen postaus tämän vuoden Habitaresta: ensimmäiseen poimin inspiroivimmat messuosastot, toinen koostui vihersisustamisesta ja tähän viimeiseen keräsin messuilta pari kivaa ideaa, jotka heti saivat lampun syttymään päässä (ratkaisu oman kodin sisustuspulmaan), sekä joukko ihanuuksia, joista voi aina haaveilla.

Kai sen voi sanoa ääneen...Olen kyllästynyt meidän vanhasta ovesta tehtyyn sängynpäätyyn, jonka suurella vaivalla rapsutin maaleista ja käsittelin Osmo Colorilla kolmisen vuotta sitten. Jo jonkin aikaa olen tutkinut kivoja vaihtoehtoja sängynpäädyksi, mutta mikään ei ole kolahtanut. Ihastuin ensinäkemällä Vepsäläisen osastolla kuvaamaani petaukseen, tunnelmaan ja tuohon ideaan, jossa itämainen matto on nostettu seinälle sängynpäädyksi. Ehkä tämä ei ole meidän nykyiseen makkariin sopiva vaihtoehto, mutta hieno idea korvan taakse laitettavaksi kuitenkin.




Nuorten muotoilijoiden osastolta osui silmiini vaatenaulakko ripustimineen, joka on minusta idealtaan suorastaan nerokas! Laura Huusarin Alvor-hattuhyllyssä viehättää keveys, sekä yllätys, yllätys, nahkaiset ripustimet. Olen etsinyt jo pitkään eteisen penkin päälle naulakkoa, ja tämän ottaisin siihen paikkaan mielelläni. Ehkä noiden kauniiden ripustimien tilalle vaihtaisin vain mustat s-koukut, etteivät takit tulisi liikaa penkin päälle.
 



 


Keittiöiden katselun jätin yhtä keittiötä lukuun ottamatta väliin. Muistaakseni Siemensin osastolta nappasin tämän seuravan kuvan. Meillä on tulossa roskakaapin vaihdos johtuen asianpesukoneen liittimen hajoamisesta ja kaapin kastumisesta. Uusi kaappi odottaa jo varastossa sitä päivää, että saisimme ammattimiehet hommiin saman päivän aikana. Keittiön taso täytyy irroittaa, ja tarvitaan myös sähkö- ja putkimiestä. Vasta messujen jälkeen tuli mieleeni, että nyt olisi hyvä hetki vaihtaa keittiön tasot mieluisampiin. Mielelläni vaihtaisin myös altaan juuri tuon tapaiseen kuin kuvassa, niin että allas jää tason alle, eikä tasoon tule saumoja. Miten paljon helpompaa tuota olisi pitää puhtaana! Ehkä hanankin voisin vaihtaa... No, rahaa ei juuri nyt ole noihin muutoksiin, mutta saahan sitä haaaveilla!




Jo monta vuotta olen haaveillut Jacobsenin Muna-tuolista juuri ruskealla nahkalla verhoiltuna, tosin antiikkinahkalla mielummin. Kuva on Vepsäläisen osastolta. 

Fasetin Siesta-tuolia ihailin jo Asuntomessuilla Tupien Tuvassa. Mielelläni ottaisin yhden tällaisenkin. Tähän tuotteeseen liittyy hieman kotiseutuylpeyttä, sillä Fasetti toimii Hollolassa.

Iskun S.O.U.L -konsepti viehättää kovastikin, ja tässä kohtaa voi taas nostaa leukaa hieman ylemmäs: Hyvä Lahti! Iskun osastolta bongasin kivan sohvan ja nojatuoli/rahi yhdistelmän, joka muistuttaa tyyliltään Howard -kalusteita. Ei voi olla tykkäämättä!






Samalla Iskun osastolla roikkui hauskat, itämaishenkiset lamput, joista pidin sekä (kuvassa näkyvästä) harmaasta, että vihreästä versiosta. 

Nuorten muotoilijoiden osastolta löysin lisää lamppuja, jotka kävisivät meille! Lauri Lemmenlehden suunnittelemalle Valopilleri-valaisimelle veikkaan menestystä. Hienoa, kotimaista designia.<3 Kuvassa valaisimen puinen osa ei pääse oikeuksiinsa. 

Laura Väreen suunnittelema Aava-valaisimet ovat minusta aivan lumoavat! Niistä tulee mieleen revontulien loimu. On muuten hienot nettisivut näillä nuorilla muotoilijoilla, käykääpä kurkaamassa!







Tekstiileissä jo pitkään pinnalla ollut aitous viehättää edelleen. Lapuan Kankureiden pellavaiset tekstiilit ja Nordic Swan Home villaiset torkkupeitot ja tyynynpäälliset sujahtaisivat tähän kotiin kuin hanska käteen. Näissä molemmissa on jotain toisaalta ajatonta, ja toisaalta vanhaa, että uutenakin ne nostavat mieleen ajatuksen perinteistä ja tuulahduksen lapsuuden turvallisuuden tunteesta.






Vielä pari pientä tuotetta jäljellä. 
Oli ihan hilkulla, etten ostanut Iskun osastolta näitä tekomagnolian oksia. Ehkä jotain tällaista voisi talven varalle hankkia eteisen lipastolle, missä mikään kasvi ei pysy hengissä talvea (liian pimeää). Olisi kuitenkin kiva, että eteisessä olisi jotain kaunista vastassa....





Tähän nahkavimmaan, joka mulla nyt on päällä, iski Garage Garage -osastolta löytämäni Linumin nahkaiset servettipidikkeet <3

 



Viimeinen messukuvani ei liity varsinaisesti sisustamiseen, mutta Habitare -messuilta se kuitenkin on. Tykkään paljon Littlebitdesignin rannekoruista, mutta olen aivan toivottoman huono käyttämään koruja. Myyntikojussa olikin myös kivoja NAHKAremmillä varustettuja heijastimia.




Heijastin on jälleen ajankohtainen asuste, ja nahkahihna on mielestäni loistoidea. Todella mukava tyyppi muuten tämä Littlebit Designin Ulf! Juttelin hänen kanssaan pitkän aikaa, ja minulle jäi kiva vaikutelma. Noita heijastimia voisi hankkia vaikka *****lahjoiksi. Tiedättehän, että kyseiseen juhlaan on aikaa alle 100 päivää...;)

Tällaiset Habitare-messut tänä vuonna. 
Mukavaa uutta viikkoa!

 Taina

 

8 kommenttia:

  1. Ihania juttuja olet tähän koonnut :) Tiskiallas miellyttää itseänikin hirmuisesti, tuollaisen haluan seuraavaksi (joskus...) Littlebit Designin osasto oli ihan huippu, kelpuuttaisin sieltä mitä tahansa. Ja valopilleri on oikea ilopilleri. Ihanaa tiistai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Minusta oli hirmuisen inspiroivat messut!:) Odotan, että elämä (työ) solahtaa tuttuihin uomiin, ja sisustuspeto pääsee irti.;)
      Ensitreffit alttarilla tässä samalla seurannassa. On se hyvä!:D

      Poista
  2. Hurja miten jänniä viehättäviä sisustusjuttuja. Ihastuin erityisesti tuohon keittiön hanaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nyt on ihania uusia juttuja, noita hanoja ja altaita, joita ei Suomessa ollut vielä reilu 10 vuotta sitten, kun rakensimme. Rakennuskuume..;)

      Poista
  3. Kiva idea tuo naulakko! Tuollaiseen saisi vaikka korujakin kivasti roikkumaan, ainakin kun laittaisi siihen S-koukkuja. Samoin tuo heijastin on hyvä -en koskaan ole oikein tykännyt laittaa niitä hakaneulalla kiinni, ne irtoavat helposti ja pahimmillaan tulee reikä tai ne pistävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samat sävelet!:) Tykkään todella paljon tuosta naulakosta, samoin kuin noista heijastimista. Menee tilaukseen jossain vaiheessa varmasti!:)

      Poista
  4. Tuoli haaveiluusi; käys Iskun tehtaanmyymälässä...siellä on, tai ainakin oli, aivan ihana, hieman massiivinen, antiikkinahakainen? lepolinna <3 Sellainen muuttaa heti meille, kunhan tilaa ja sitä toista löytyy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En taida!:D Sama vika rahikaisella...Sitä lottovoittoa odotellessa.;) KUN se tulee, pistän raksahankkeen alulle, ja jonnekin suurten ikkunoiden ääreen, josta on järvinäkymät, tulee kaksi Muna-tuolia. En mä niin kovin tarkasti oo tätä miettiny...:P

      Poista