tiistai 13. syyskuuta 2016

Habitare 2016 - VihersisustustaJos yhtään on trendeistä selvillä, ei ole voinut välttyä tiedolta, että vihersisustaminen on nyt erittäin suosittua. Jos suomalaiset ovat hiljalleen tottuneet ostamaan leikkokukkia myös itselleen ja omaan kotiin, niin nyt myös viherkasvit ovat tulleet vuosien tauon jälkeen ryminällä takaisin koteihin. Osittain viherkasveissa on vanhoja tuttuja kasveja, ja esim. amppelit ovat tehneet paluun. Toisaalta on tullut paljon uusia lajeja, sekä kivoja, uusia tapoja laittaa viherkasvit kotona esille.

Edelliseen Habitare-postaukseen olisin voinut lisätä vielä kovasti kehutun Hakolan messuosaston. Jätin sen ensimmäisestä postauksesta pois, koska huomasin, että mulla ei ollut kunnollista kuvaa yhdestäkään Hakolan sohvasta, ja se kuitenkin on ennen kaikkea sohvafirma!;) Olen ihastellut pitkään Hakolan Riippu-hyllyä mm. Voikukkapelto -blogissa, ja oli mukava päästä näkemään sen hienous livenä. Asuntomessuilla puolestaan taisin ihastella Lempi hyllyä, joka myös on Hakolan tuote. Eivät ne sohvatkaan hullumpia olleet, mutta oma huomioni kiinnittyi näihin hyllyihin. Uusimmassa Avotakassa on muuten juttu Hakolan muotoilujohtajan Annaleena Hämäläisen ja hänen perheensä upeasta kodista. Kannattaa kurkata, jos on jäänyt huomaamatta!
 


 

 


Seuraavasta kuvakimarasta ensimmäisenä on Habitaren Protoshop-näyttelystä bongaamani Kerä-amppeli, jonka suunnittelija on Hanna Särökaari. Ottaisin mielelläni vaikka parikin tuollaista! Toisessa kuvassa on toimittajien tusinaan päätynyt Pinja Rougerin ja Riikka Kantinkosken suunnittelema the Botanic Shelf. Ihana päivitys vanhaan kukkapöytään! Kolmannessa kuvassa Verso Designin Tuokko -tarjottimet hurmaavat nahkaripustimineen.<3 Toimivat kauniisti kukkatelineenä.  Viimeisen kuvan "kasvihuoneista" minulla ei valitettavasti ole tarkempaa tietoa, mutta kuvan olen ottanut Garage Garage -osastolla, joka oli My Oh Myn suunnittelema kokonaisuus.

 


Jos kodissa neilöitä riittää, niin palmut ja muut isot viherkasvit, sekä kokonaiset viherseinät ovat oiva tapa tuoda vihreää kotiin. Muistatteko vielä Asuntomessuilta Mäihä Luston tilanjakajan? Interfacen osastolla oli sekä viherseinä, että seinään kiinnitettävä betoninen kukka-allas, mutta harmikseni jälkimmäisestä kuvani oli niin huonolaatuinen, että saatte tyytyä pelkkään viherseinään. Jälkimmäiset kuvat ovat Vepsäläisen osastolta, Signals -näyttelystä sekä Dekon osastolta. 

 

Jos viherpeukalo on keskellä kämmentä tai puuttuu kokonaan, ovat yksittäiset viherkasvit sekä yrtit keittiössä hyvä ratkaisu, sekä tietenkin leikkokukat! Maljakoissa näkyi mm. peikonlehtiä, eukalyptysta, sekä varsinaisia leikkokukkia, kuten neilikoita, tähtiputkea ja gladioluksia.  Kolmannen kuvan Marimekon Ming -maljakko on alkanut viehättää juuri valkoisena... Valitettavasti en tiedä, miltä osastolta ensimmäinen kuvani on otettu! Toinen kuva on Tikkurilan, kolmas Marimekolta, neljäs Papershopin osastolta ja viimeinen Hobby Hallilta.
 
Tässä vihersisustuksen uusia tuulia ja ideoita minun linssini läpi. Vihreämpi koti on viihtyisämpi ja kodikkaampi, sillä sitähän nuo viherkasvit ja kukat kovasti tuovat, viihtyisyyttä.  Vielä olisi yksi postaus tuloillaan Habitaresta, olkaahan kuulolla!


Iloa ja lämpöä!<3
Taina

4 kommenttia:

 1. Jännä, miten nuo viherkasvit on pinnalla.
  Silloin parikymmentä vuotta sitten, kun muutimme ensimmäiseen asuntoon, niin meillä oli viherkaseveja paljon. Halpa tapa saada kodikkuutta, sillä sain äidiltä ja anopilta pistokkaita sekä muutaman ison kasvinkin.
  Varmaan 10 vuotta sitten taas oli kausi, etten halunnut yhtään kasvia. Ja pikkuhiljaa ne hävisivätkin, kun minulla ei ole sitä viherpeukaloa.
  Nyt taas tuntuu, että aina pakko kiertää kaikki kukkaosastot, että josko sieltä löytäisi jonku kivan viherkasvin. Olen aina muuten tykännyt enemmän viherkasveista kuin kukkivista.
  Kivaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat!:D Mullakin oli kukkapylväät ja köynnökset pitkin seinää silloin 90-luvun alussa.:) Mä luovuin niistä pikkuhiljaa, sillä lehdissä oli juttua, että viherkasvit olisivat jotenkin huonoja astmaatikoille (mies on allergikko ja esikoisella on astma). Mä kyllä luulen, että pieni määrä viherkasveja on vain hyväksi huoneilmalle.:)
   Mulle taas kukkivat ovat olleet tärkeä osa sisustusta tuolta 90-luvun lopulta asti.;D

   Poista
 2. Kivoja ideoita ja trendejä!
  Viherkasviseiniä näkee täällä jonkun verran.
  Kivaa kun vihersisustus on taas muotia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä Susanna! Mullakin on mielessä pari viherkasvihankintaa...:) Kun aikanaan tuli hävitettyä kaikki, niin nyt sitten palautetaan osa takaisin.

   Poista