sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ihana Söderskär!Kiivastahtinen ja tapahtumarikas viikonloppu alkaa olla lopuillaan. Eiliselle osui kahdet juhlat, kälyni 50-vuotissyntymäpäivät sekä ystäväporukan jo perinteiset kesän päättäjäiset, tällä kertaa keskiaikaisella teemalla (Onneksi aikataulut menivät passelisti, ehdimme molempiin!). Jälkimmäisissä juhlissa en pahemmin kameraan tarttunut, kun taas miehen siskon järjestämä reissu Söderskärin majakkasaarelle sai minut suorastaan viilliintymään, ja kameralle tallentui melkein kolme ja puolisataa kuvaa muutamassa tunnissa. Valokuvausharrastajan paratiisi sanoisin, ja sääkin suosi. Montakos kuvaa se olikaan, kun olisi sopiva määrä blogipostaukseen...20?;)
Suomessa en ole montaa kertaa merellä liikkunut (Tukholman risteilyjä tuskin voi kutsua merellä liikkumiseksi), joitain risteilyjä Helsingin kauppatorin rannasta on tullut tehtyä kauan aikaa sitten...Hädin tuskin muistan niistä mitään. Kälyni ja miehensä harrastavat purjehdusta, joten meri ympäristönä on heille tuttu ja rakas, joten mikäs sen parempi paikka järjestää juhlat lähisuvulle! 

Pörtö Linen alus lähti Vuosaaren Aurinkorannasta aamupäivällä ja takaisin olimme neljä tuntia myöhemmin. Ruokailut ja kakkukahvit nautimme tilausalauksella mennen tullen, ja saarella oloajan käytimme majakan ja sen ympärillä olevan saaren tutkimiseen. 
 
 Miten kauniin muotoiset ovatkaan Söderskärin ympärillä levittäytyvät kalliot! Karu, mutta kaunis saaristomaisema lumosi minut heti. Majakasta ja sen historiasta yms. voit lukea lisää täältä


 Tunnen olevani varsin onnekas, sillä minut on aina otettu mieheni suvussa lämpimästi vastaan ja olen ikään kuin saanut toisen perheen mieheni kautta.<3 Onnea Leena ja iso kiitos vielä ikimuistoisista syntymäpäiväjuhlista!<3 
  
Aurinkoista syyskuun viikkoa!
Taina Kukkailotteluun tästä!

14 kommenttia:

 1. Söderskär on ihana paikka, olen parisen kertaa päässyt sinne. Valokuvauksellinenkin, upeita otoksia olet saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elsa!<3 Sinun sanomanasi tuolla on paljon painoa!:)
   Ihan tekisi mieli toistekin tuonne, olisi siellä kauemminkin viihtynyt...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Satu!:) Maisemat olivat ihan parhaasta päästä. Sanoin lankomiehelleni (hän on taitava kuvaaja), että nyt on kyllä omaa huonoutta, jos ei saa hyviä kuvia. Todella kuvauksellinen ympäristö!

   Poista
 3. Ihanaa!
  Mä olen kohta 35 vuotta haaveillut pääseväni käymään majakassa, ehkä Hailuodolla eniten <3
  Ja merellinen kuvaus - parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa!<3 Muakin on kiehtoneet majakat varmaan aina, mutta tämä oli eka kerta, kun pääsin saarella olevalle majakalle ja vielä sisälle. Mulla on jopa Pinterest-kansiossa paljon majakkakuvia.;) Tuonne Södeskäriin pääsee noilla aluksilla ihan yksittäinkin. Ettekös te asu pääkaupunkiseudulla..? Hailuoto on kyllä upea paikka! Olen joskus lapsena käynyt, mutten kyllä muista sieltä majakkaa.:)

   Poista
 4. Hihii...voin uskoa kuinka olet ollut innoissasi :) Ja onko muka joku kuvamäärä raja ???;)
  Ihania kuvia ja aistin niistä intosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3
   No, tietenkin on mukamas tutkittu, kuinka monta kuvaa olisi sopiva määrä postaukseen!:P Olikohan se viisi...No, ei me sellaisesta välitetä.;D

   Poista
 5. Mikä paikka! Tuonne on ehdottomasti päästävä ensi kesänä. Olen käynyt Bengtskärin majakalla ja kokemukseni oli sama kuin sinulla, kamerani lauloi aivan koko ajan, vaikka tuosta on aikaa jo ehkä 15-vuotta. Ja tiedätkö, olisin voinut katsoa kuviasi vaikka toisen ja kolmannenkin mokoman lisää. Ei piitata mistään kuvarajoista ja suosituksista, pöh niille! Mukavaa, aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin katselin monta vuotta sitten Bengtskärin matkoja! Muistaakseni siellä olisi voinut yöpyä...Joku erityinen viehätys tuossa karussa kauneudessa, eristyneisyydessä ja luonnon armoilla olemisessa piilee.:)
   Ihana kommentti Anu!<3 Aurinkoa viikkoosi!

   Poista
 6. Ihana paikka ja ihania kuvia ♥
  Mulla on joku pakkomielle majakoihin. Suomessa en ole kovin montaa majakkaa valitettavasti päässyt (vielä) katsomaan, mutta Ruotsissa on jo monet majakat tullut nähtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanne!<3 Sama mieltymys!:D Tämä oli ensimmäinen majakka, jossa kävin sisällä. Muutamia olen saanut tallennettua kameralla ulkoapäin.:)

   Poista