perjantai 27. toukokuuta 2016

Kukkailottelua Kesähuoneessa // Arvonta



Viikko on ollut sen verran kiireinen, että perjantai tulla tupsahti hujauksessa vastaan, perjantaipostauksen kirjoittaminenkin jäi perjantaille. Joko te siellä olette lähtökuopissa viikonloppuun? Sehän on nimittäin jälleen Kukkailottelun aika! 





Tällä kertaa päätin viimein laittaa hieman Kesähuonetta kauniimmaksi Kukkailottelun varjolla. Espoon reissulta ostetut pelargoniat olivat saaneet odottaa istutusvuoroa ihan turhan kauan. Ilokseni Villiviiniin oli saapunut koristeapiloita (Pyysin Eijaa niitä metsästämään, ja hän teki työtä käskettyä jälleen kerran. Kiitos!<3), niitä piti sitten käydä ostamassa samantien. Apiloita on kahta erilaista lajiketta, toisessa on pienemmät lehdet ja värityksessäkin on eroa. Osan apiloista laitoin samaan ruukkuun pelargonioiden kanssa, osan istutin omiin ruukkuihin.


 


Istutusten lisäksi hain Kesähuoneen sisälle vielä syreeninoksia, ja kesätunnelma alkaa olla kohdillaan.



Sain blogiyhteistyön merkeissä itselleni tuollaisen Nelson Gardenin kauniin kuparinvärisen kastelukannun, joka tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Kannu muistuttaa minusta öljykannua ja ihastuin heti sen ulkonäköön. Vetoisuus on kaksi litraa, joten sillä kyllä viherkasvit kastelee, ulkokukkiin se on ainakin minulle hiukan pieni. Sain samalla toisen samanlaisen kastelukannun arvottavaksi teidän lukijoideni kesken. Siispä nyt pistetään arvonta käyntiin. Palkintona on tuollainen kuparinvärinen Nelson Gardenin kastelukannu. Aikaa osallistua on ensi viikon perjantaihin 3.6. saakka. Jätä siis kommentti tämän postauksen perään tai Fb-sivun linkkiin, ja mielellään yhteystiedot, joilla sinut tavoittaa, jos onni suosii arvonnassa.

Omenapuiden kukinta on ollut tänä vuonna ihan poikkeuksellisen hieno. Viime päivien sateet ovat varmaan jo tiputtaneet suurimman osan omenankukista, mutta nyt kukkii jo syreeni, kielo, lupiinitkin! Viime viikon Kukkailottelun upeaa ja runsasta kuvasatoa vielä lopuksi:


1. Suvipiha, 2. KataMarian tekemisiä ja touhuja, 3. Into&Vimma
4. Antaa kaikkien kukkien kukkia, 5. Tsirppu, 6. Marjakuja

Mona´s Picturesque
Arjen Helmiä
1., 3, ja 4. Tuikku, 2. Ruusumäki, 5.Sydämellistä, 6.TalossaNo23
7. Villa Kotiranta, 8.Into&Vimma, 9. Villa Valko
Mantelilaakso
Lumikallio

Tervetuloa siis linkkaamaan viikonlopun ajan kukka-aiheisia postauksia tämän postaksen perään! Käydään kommentoimassa ahkerasti muiden postauksia.<3 Osallistua voi myös Instassa. Kuviin tunniste #kukkailottelua #mansikkatilanmailla, niin löydän kuvat koostetta varten! Liitä postaukseen linkki tänne Mansikkatilan maille, ja Kukkailottelua -logoa saa käyttää.:)



Ihanaa toukokuun viimeistä viikonloppua!<3
Taina 

74 kommenttia:

  1. Kävin jo päivällä katsomassa joko haasteeeen pääsee vastaamaan..! -)

    Aivan ihana tuollainen kesähuone ja pikkuriikkinen apila, noita en ole nähnytkään ennen.
    Tietenkin osallistun myös arvontaan, öljykannu tuli minunkin mieleeni, kaunis on!
    Meillä odotellaan vielä syreenin kukintaa, tuomi kukkii lämpöisillä paikoilla...toukokuussa!!!!???? -DDDD Kukkaisaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry, harmitti, mutten mitenkään jaksanut/ehtinyt tehdä postausta eilen, että oisi saanut ladattua sen aamulla!<3 Vielä viikko ja sitten on huomattavan paljon enemmän aikaa blogillekin.:)
      Yleensä tuomi kukkii täällä toukokuun viimeisellä viikolla, ja syreeninoksia on poimittu kesäkuussa, nyt ollaan viikkoa-kahta edellä. Kohta varmaan juhannusruusutkin on kukassa!<3
      Kukilla aloitin viikonlopun. Kävin fillaroimassa ulkokukkia ja nyt on ihana syreenien tuoksu täällä sisälläkin.<3

      Poista
  2. Voi sentään, millainen kukkaloisto! Mahtavia kuvia! Ja kesähuone on ihana!
    Kastelukannu on upea: se olis hienoa voittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut, että en suinkaan ole yksin tämän kukkahulluuteni kanssa.;)
      Jostain syystä ei ole napannut Kesähuoneen laitto, olen puuhaillut edelleen enemmän pihalla. Nyt kuitenkin kelpaa. Vielä kun löytäisi sopivan sohvan ovenpieleen. Haluaisin nukkua joskus päikkärit Kesähuoneessa.:)

      Poista
  3. Onpa sinulla viihtyisä kesähuone - ja onnenapilat ovat tosi söpöjä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kerkisin jo huolestua, että eikö tänä perjantaina ilotella ollenkaan :). Mutta täällähän sitä oli. Ja vitsit, miten toi syreeni näyttää niin kauniilta. Yhyy. On sattumoisin samanvärinen kuin meilläkin vielä viime kesänä OLI ennenkuin päätyi kiukkuisen aidanleikkaajaan saksiin..
    Ja ihania kuvia muutenkin! Ja kannukin on niin mainion näköinen, että kyllä se on laitettava toiveikkaasti arpa vetämään, koska kannu on selvästikin käyttöesine ja se on ainoa kriteeri joka mulla ostoksille nykyään on. Jos ei oo käyttöä, en osta :). (Mun muuten tuli tosta kannusta mieleen joku satu, missä sellasta peltirobottia öljyttiin tollasella kannulla. Ja nyt sitten vaivaa, kun en muista, mikä se satu oli. Liisaa Ihmemaassa mietin, mutta en oo varma. Ehkä sulla olis tuoreemmassa muistissa?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi ei Annukka...melkein tiedän mitä satua tarkoitat, likkakin sen muistaa, mutta nimi on kummaltakin kadoksissa..Liisa se ei ole, mutta joku jossa öljykannulla ruiskitaan kokoajan ja joka paikkaan ;) Nyt jäi nimi vaivaamaan.... :)

      Poista
    2. Mulla tulee tosta robottijutusta mieleen vain se elokuva, Robots, jota meillä katseltiin joskus vuosia sitten...Tykkäsin siitä todella paljon, mutten muista siitä juuri mitään. Voisko se olla se?
      Tottahan Kukkailottelua pitää olla!:D Ihanaa kuulla, että sitä ehdittiin jo odotella!<3 Tule ihmeessä mukaan vaikka niillä sun viherostoksilla!:)

      Poista
    3. Ja lupaan, että jonain kauniina perjantaina osallistun :)

      Poista
    4. No, johan sä olet osallistunutkin! Ja minä turkanen unohdin laittaa sen ekaan mahdolliseen postaukseen.:(
      Mulla taitaa olla Ihmeemaa Ozin kokoinen aukko sivistyksessä.;)

      Poista
  5. Upeita kuvia ja vauh kesähuoneellesi! Arvonnassa mukana vaikka Saksassa asunkin,käyn sitten täällä kurkkimassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther ja kiva, kun oot mukana!:) Onneksi tuo kannu ei ole painava, jos se päätyy Saksaan.;)

      Poista
  6. Hieno kannu ja upeita kukkakuvia. Kevät on ihanaa aikaa, kutkuttavaa odottaa kesää ja lomaa. Mietin juuri kevätjuhlailtana, että miten etuoikeutettu olen, kun saa joka vuosi viettää kaksi kertaa juhlaa. On hienoa nähdä oppilaat pukeutuneena parhaimpiinsa, tytöt ovat niin söpöjä mekkosillaan ja pojat pyhäpaitasillaan. Ihanaa kokea lasten riemua ja esittämisen tuomaa jännitystä. T. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju!<3
      Tiedän tarkalleen, mistä puhut! Mulla on aikomus kirjoittaa tuosta, jos vain jostain suinkin löydän ajan...:)

      Poista
  7. Tuo kesähuone on kyllä niin ❤️ Kukkailotteluun lähden mukaan pienen tauon jälkeen, täytyy ensin hoitaa mökkitavarat paikoilleen ja sauna lämpiämään... Mutta jos sitten huomenna.

    Todellakin arvonnassa mukana ja vieläpä erittäin onnekkaalla arvalla. Viherkasveja kun on kahdessa kerroksessa, kastelikannuja tarvitaan enemmän kuin yksi. Ja tuollainen kannu on vieläpä hyvin salonkikelpoinen, ei tarvii piilotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Hienoa, jos pääset jälleen mukaan Kukkailotteluun!<3
      Mua alkoi jo melkein harmittaa, ettei mulla oo kahta tuollaista kannua, sillä toinen voisi hyvinkin olla Kesähuoneessa ja toinen täällä sisällä.:) Parasta on just se, ettei tarvi etsiä kastelukannulle säilytyspaikkaa, kun se saa jättää näkyville!

      Poista
  8. Oi miten mielettömän kaunis kannu <3
    Ja tuo apila....pitäis vissiin joskus pysähtyy siinä villiviinissä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin!:) Laitoin muuten myös tomaatit ja krassin uusiin ruukkuihin! Tosin tomaatit joudun varmaan jo kohta taas isompiin...
      Ehdottomasti menet käymään Villiviinissä! Mun suosikki!:)

      Poista
  9. Omenapuiden kukinta oli kyllä todella upea, toivotaan että omenoita tulisi myös enemmän kuin viime vuonna.
    Mukana arvonnassa.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukinta oli niin hieno, että teki mieli jäädä omenapuun alle asumaan!:) Huomasin monta vanhaa omenapuuta tien varressa, koska eivät ole aiemmin kukkineet noin...

      Poista
  10. Kukat on ihania, mutta TOI OVI "Vain rakkauskirjeitä" ❤️❤️❤️ En kestä! :)
    P.S. Kerrankin ajoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ystäväni tiesi kyltistä, jossa luki ruotsiksi tuo sama. Mieheni oli sitä mieltä, että kyltti saa tulla, mutta tekstin pitää olla suomeksi.:) Täältä löytyy juttua: http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/05/vain-rakkauskirjeita.html

      Sä olet tosiaan hyvissä ajoin linkkaamassa, ja mä olin tänään vähän myöhässä.<3 Onneksi tässä on vielä koko viikonloppu edessä!:)

      Poista
  11. Ihana tuo ovi! Vain rakkauskirjeitä! Ja nuo kukat! Upea kukkaloisto! Ja mukana arvonnassa. Mainio tuo kastelukannu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Kyltistä voi käydä lukemassa tuolta edellisen kommentin linkistä, jos kiinnostaa.:)
      Luonto tarjoilee nyt parastaan!:)

      Poista
  12. Ihania nuo koristeapilat! Ja tuo ovi ❤️. Kaunis on kyllä kannukin, joten mukana arvonnassa täältäkin😊. Omenapuun kukinta oli kyllä ihana tänä vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin upea kukinta, että melkein joka päivä piti käydä kuvaamassa omenapuunkukkia.<3 Nyt ruohikolla on valkoinen matto...

      Poista
  13. Sinun kesähuoneesi on kyllä niin kaunis!! <3
    Ja ihan mielettömän hieno tuo kastelukannukin - arvonnassa mukana ehdottomasti! :) Sopisi tuonne tulevaan uuteen puutarhaankin... ;)
    Aurinkoista viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Kesähuone on nyt ollut vähän hunningolla, kun olen ollut niin innoissani pihahommissa, mutta jahkas tästä loma alkaa, niin asiaan on tulossa muutos.:) Haaveilen sohvasta, jossa voisi ottaa pikkupäikkärit vaikka sadepäivänä...

      Poista
  14. Kesähuoneesi on kyllä kertakaikkisen upea ja kutsuvan näköinen <3 Kivat ovat myös kesäkukkaistutukset. Tuo koristeapila on minulle täysin uusi tuttavuus, mutta sopii hienosti noihin istutuksiin. Mukana tottakai myös arvonnassa, hauska retrohenkinen kastelukannu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!<3
      Osittain pelargoniat odottivat istuttamista sen vuoksi, etten tiennyt, mitä laittaisin niiden kaveriksi. Kun apilat tulivat kauppaan, ongelma ratkesi itsestään. Minustakin pelargoniat sopivat hyvin apiloiden kaveriksi.:)

      Poista
  15. Aivan ihana tuo sinun Kesähuoneesi! Palauduimme kotiin tänä iltana ja näyttää siltä, että Kukkailoittelluun osallistuminen onnistuu huomenna :)
    Ihan huippu myös tuo kastelukannu - ehdottomasti mukana arvonnassa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marietta!<3
      Ihan mahtavaa, jos ennätät mukaan Kukkailotteluun! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3

      Poista
  16. Täynnä ihania, kauniita asioita Kesähuoneesi. Sielu ja mieli lepää. Kastelukannu sopisi meillekin, joten mielelläni mukana arvonnassa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Kesähuone on itsellenikin sielunlepuutuspaikka.:)

      Poista
  17. Kesähuone näyttää ihanan kodikkaalts ja kutsuvalta ❤️ Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!<3 Tuskin maltan odottaa sun kuvia kasvihuoneestasi! Mahtavan innostavaa viikonloppua!

      Poista
  18. Ihana kesähuone ❤️ mukana ehdottomasti arvonnassa myös. Iloa viikonloppuusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani!<3 Iloa ja onnea sinunkin viikonloppuusi!:)

      Poista
  19. Oi kuinka ihana toi ovi!! <3 <3 ja tottakai arvonnassa mukana :) Aurinkoista viikonloopua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina!<3 Ovesta tuli piste iin päälle.:) Kivaa viikonloppua!

      Poista
  20. Minäkään en kestä tuota ovea! :D IHANA! Ja koko kesähuone on aivan huippu. Arvonnassa mukana toki, kannu on tosi nätti. Kivaa viikonloppua! <3 Ja tuo koristeapilakin vielä. <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, ja mahtavaa, kun olet jälleen mukana!<3
      Nyt lähden tästä sohvannurkasta pihahommiin...Ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  21. Johan onkin upea teidän kesähuone <3
    Minä tässä koneella ja aviomies ahertaa kasvihuoneen perustuksia.. En malta odottaa, että pääsen taas hommiin auttamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mäkään en malta odottaa, että saatte kasvihuoneen valmiiksi!:) Ehkä jossain vaiheessa vielä...<3

      Poista
  22. Ihana huone. Minäkin haaveilen, että saisin oman. Siellä olisi pieni sohva ja pieniä kivoja esineitä kukkien seassa. Saa nähdä jos saan jonkun sellaisen tekemään, itse en pysty. Kukkaloisto on tosi ihana. Arvontaan osallistun.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa haaveilla!:) Sellaisesta tämäkin Kesähuone sai alkunsa. Sinun Kesähuonehaaveesi kuulostaa hyvin paljon samalta kuin omani aikoinaan.<3

      Poista
  23. Oi, miten upea kesähuone! Mukana kivassa arvonnassa.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  24. Uusi tuttavuus nuo koristeapilat, täytyypä laittaa mieleen.. Kesähuoneesta haaveillaan täälläkin, suunnitelma jo muotoutumassa, toteutus saattaa venyä ensi kesälle. Mukana arvonnassa, kannu on todella kaunis!
    vuosikerta (at) live (piste) fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!:) Mua helpotti jo siinä vaiheessa, kun tiesin, että seuraavana kesänä saan Kesähuoneen. Odotus kannatti!:)

      Poista
  25. Koristeapiloita tahdon minäkin! Tänä keväänä on kiireiden vuoksi jäänyt istutukset harmillisen vähiin, vaan vieläpä sitä jotain ehtii! Kannukin näyttää todella upealta!
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii hyvin istuttelemaan, asuipa missäpäin Suomea tahansa!:) Melko varmasti tulee vielä haettua jotain tuohon takaterassille, sillä se on nyt ihan vailla istutuksia. Monesti olen ostanut todella edullisesti kesäkukkia ennen juhannusta. Sellaiset vähän raaskut saa hyvällä hoidolla kestämään ensipakkasiin saakka.:D

      Poista
  26. Kiitos kukkailotteluista! Vaikka ei itse aina ehtisi osallistumaan, on mukava nauttia muiden kukkakuvista ja -tarinoista. Ja toivotaan, että arpaonni suosisi - hieno kannu!
    uteliassulatie@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, nyt sinne pihalle kuvaamaan!:) Eikös siellä jo ole kaikenlaista kukassakin?!:)
      Mutta kiva, kun tulit ihailemaan tätä kukkaloistoa!<3 Eikös olekin aika upea?

      Poista
  27. Kaunis tuo syreeniruukku kesähuoneessa ja apilatkin on kivoja, samoin kastelukannu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruukun löysin reilu vuosi sitten kirpparilta. Sen huono puoli on reikä saumassa.;D Onneksi mulla oli kapea maljakko, joka menee just sopivasti ruukun sisään, niin voi pitää oikeitakin kukkia! Haaveilen suihkulähteestä, johon tuo ruukku tulisi...

      Poista
  28. Vieläkö ehdin mukaan, vasta nyt ehdin koneelle ja lisäämään kukkakuvat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvin ehdit!:) Linkki sulkeutuu reilun kuuden tunnin päästä.:)

      Poista
  29. Olisi mahtava voittaa tuollainen kastelukannu, sillä se on käytännöllinen ja kaunis. :)

    aino.m.honkamaki@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Ihania kuvia! Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Ihanan kesäisiä kuvia. Toivon kovasti että mekin löytäisimme sen unelmien talon omalla ihanalla pihalla. Osallistun myös arvontaan! :)
    aidafounnn@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ja unelmia kannattaa vaalia!<3 Onnea arvontaan!:)

      Poista
  32. Arvonnassa mukana 😊 tanja.lintunen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  33. Kiva haaste, miten en ole tätä ennen nähnyt?! :) Perjantaisinko aina kukkailotellaan? Ehdottomasti mukana jatkossa ja myös arvonnassa. :)

    pienilintu at gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, perjantaista sunnuntaihin on linkki auki. Ihan mahtavaa, jos tulet mukaan!:) Olen yllättynyt Kukkailottelun suosiosta heti alkumetreillä. Vaikka itse olenkin tällainen kukkiin hurahtanut, tuli toisten kukkaheikkous yllätyksenä.;)

      Poista
  34. Niin hurmaava tunnelma tuolla viherhuoneessa!
    Ja kastelukannu on hieno!
    Mukana arvonnassa, tietenkin! (mantelilaakso@gmail.com)
    Ja kiitos taas kukkailottelusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna, olet Kukkailottelun tuki, joten mun kuuluu kiittää sinua!<3 Kiitos, kiitos sulle ihanista postauksista ja linkkaamisesta!:) Nyt sitten peukut pystyyn, jotta onni suosii!

      Poista
  35. Kylläpä on inspiroivan kaunista <3 Ehdottomasti mukana ihanassa arvonnassa!
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista