lauantai 2. huhtikuuta 2016

Vadelmajäädykekakku







Pääsiäisenä tuli kokeiltua kahtakin eri kakkureseptiä, nyt laitetaan jakoon ensimmäinen. Kodin Kuvalehdestä (5/2016) repäisty ohje vetosi juurikin heikkoon kohtaani. En tällä kertaa puhu siitä, että olen perso herkuille, vaan siitä, ettei juustokakussa tarvitse välttämättä käyttää liivatetta!;D Täältä blogistakin löytyy useampi kakku, joissa olen käyttänyt liivatetta, joka kerta ajatellen, että pakkohan täytteen on joskus onnistua. Ei ole vaan onnistunut. Liivatteella en saa sellaista samettisen tasaista jälkeä kuin muiden juustokakuissa on. Luin ihan äskettäin Sadun Talossa No.23 -blogista, että liivatetta saa myös jauheena. Menee ehdottomasti kokeiluun! Onneksi juustikakkuja voi tehdä myös ilman liivatetta, sekä pakastamalla, että paistamalla. Tässä kakussa käytetään pakastamista.

Ohje oli  halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoalle, mutta koska oma oma vuokani oli 24 cm, lisäsin alkuperäisiin määriin arviolta hieman lisää. Tässä kuitenkin alkuperäiset määrät noin suurinpiirtein. Osan tuorejuustosta vaihdoin rahkaan. Jätin myös lemon curdin pois, sillä vaikka tykkään siitä paljon, on se melko makeaa. En myöskään ripotellut päälle muuta kuin vadelmia. Alkuperäisessä ohjeessa päälle murustettiin Dominoita ja ripoteltiin lemon curdia.



Pohjaan:
200g Dominoita murskattuna
50g voita sulatettuna keksimurskan joukkoon

Painele keksimurska paperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin odottamaan. 


Vadelmahilloke:
200g jäisiä vadelmia
1/2 dl sokeria

Laita vadelmat sulamaan kattilaan ja lisää sokeri. Keitä seosta 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Täyte:
2dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna
1 prk Mascarpone-juustoa
200g rasvatonta rahkaa
1/2 dl tomusokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
 (1/2 dl lemon curdia)

Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunamehu ja suola. Lisää seos kermavaahtoon nostelemalla. 

Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Tiputtele täytteen päälle vadelmahilloke, ja lisää loput täytteestä. Ripottele päälle vadelmia. Peitä vuoka kelmulla ja laita se pakkaseen vähintään viideksi tunniksi. Nosta kakku (ainakin) 45 minuuttia ennen tarjoilua.





Meillä tämä kakku oli ensimmäisen kerran pöydässä sunnuntaina (kuvat sunnuntailta), ja uudemman kerran maanantaina, kun vieraitakin oli syömässä. Vadelmahilloke valui hieman lautaselta yön aikana ja kakku oli aavistuksen kärsineen näköinen, mutta maku oli jopa parempi jääkaappiyön jälkeen.

Minä lähden nyt ajelemaan kohti Tamperetta. Tänään tapaan livenä blogiystäväni Heidin ja Veeran, joiden kanssa on syksystä asti kirjoiteltu Pieni Teehetki -blogia. Jännittää!

Auringonpaistetta lauantaipäivääsi!<3

Taina


18 kommenttia:

  1. Oih, mikä herkku :)

    Mukavaa Tampesteripäivää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli todella hyvää!:)
      Kiva päivä takana. Oli mahtava tavata Heidiä ja Veeraa. Jotenkin mulla on sellainen olo, että mekin Tuija vielä törmätään.:D

      Poista
  2. Resepti tallennettu tulevia kesän helteitä varten...;)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Pelkkiä kehuja tuli pääsiäispöydässä. Jopa lapset tykkäs!:)

      Poista
  4. Nam! Mä en kestä, on niiin herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  5. Tämä siis on se kakku! Näyttääkin kyllä hyvältä! Taitaapi mennä kirjanmerkkeihin ja kokeiluun jonain sopivana hetkenä. :) Tästä voisi saada myös hauskoja pieniä annosmaljoja!

    Oli tosi kiva nähdä!! Mukavaa keväistä loppuviikonloppua sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera, olet meidän moottori!<3 Ihan kuin olisi ollut kauemminkin pois kotoa.:)
      Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle ja koko perheelle!<3

      Poista
    2. Komppaan sekä Veeraa että sinua Taina. Niin rentouttava irtiotto, kiitos teille ihanille naisille! <3

      Poista
    3. Kiitos, kiitos Heidi!:) Tiedätkö tuosta sun kuvasta kuvittelin, että olet sellainen pitkänhuiskea!;D No, kun on tällainen tappi, niin ei kaadu kovin korkealta.;D Oli hienoa tavata teidät!

      Poista
  6. Onpas herkullisen näköinen kakku!
    Kivoja treffejä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta kakku oli vielä parempi kuin ulkonäkö, joten lämpimästi uskallan suositella tätä.:D Treffit oli kivat! Jännä, miten helposti sitä riittää puhuttavaa samanhenkisten ihmisten kanssa.<3

      Poista
  7. Oi, vau!
    Mä tein vaan sitruunapullaa, mutta oli tarkoitus tehdä vähän vastaavaa kakkua..
    Ehkä mä tästä inspiroituneena toteutankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sitruunapullahan kuulostaa tosi ihanalle! Tämä oli helppo, nopea ja supermaukas, suosittelen!:)

      Poista
  8. Nam - tässä tämä resepti nyt on - kiitos! Tämä kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Tähän voisin uhrata viime kesänä poimitut oman maan vadelmat :)
    Teillä on varmaan ollut hauskat treffit - ihanaiset! Kivaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä se on!:D Meillä on syöty kaupan marjoja jo varmaan reilu kuukausi.:( Koska ostan vain kotimaisia, niin tulee kyllä kalliiksi. Tänä talvena mieskin on syönyt päivittäin marjoja, mikä on ihan uusi juttu. Ensi kesänä sitten tiedän pakastaa entistä enemmän marjoja!

      Mukavaa sunnuntaita!<3

      Poista