lauantai 26. syyskuuta 2015

Tyylistä ja sisustamisen punaisesta langasta



Jokin aika sitten törmäsin muistaakseni jossain iltapäivälehdessä sisustustyylin määritelmään, joka kuulosti aika tavalla minun tyyliltäni. Muistaakseni se oli nimetty romanttiseksi amish -tyyliksi. Amerikan amisheilta tyyli oli saanut nimensä pelkistämisestä, yksinkertaisuudesta. Toisaalta mukana on romanttisen tyylin piirteitä, itse kutsuisin sitä mielummin kodikkuudeksi tai lämmöksi, sillä vierastan sanaa romanttinen, ainakin omassa kodissani. En löytänyt tuota tyylijuttua enää hakemallakaan, sen sijaan päädyin Maikkarin sivuille tekemään testiä, jossa voi testata, millainen sisustus sopii. Oma tulokseni testistä oli seuraavanlainen:









Käsi sydämelle - rakastat yli kaiken sitä, että kaikki on paikoillaan ja järjestyksessä - eikö vain? Voit jopa tinkiä esteettisyydestä, kunhan tiedät että jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Sinulle koti on saareke, joka henkii rauhaa ja järjestystä, ilman ylimääräisiä asioita. Pidät valkoisesta ja rakastat toimivia säilytysratkaisuja ja siivousvälineitä. Panosta siis ensisijaisesti sisustuksessasi toimivaan kotiin.

Rauhoita kotiasi: järjestä tavarat kaappeihin ja unohda irtotavarat. Suosi vaaleita, pehmeitä värejä.








Olen todella yllättynyt, että testi antoi juuri sellaisen vastauksen, joka on kuin ohjenuorani tätä kotia suunnittelessamme. Suunnittelun lähtökohtana oli nimittäin ennen kaikkea toimivuus, käytännöllisyys, helppohoitosuus ja se, että tavaroille ja toiminnoille on omat paikkansa. Lisäksi rakastan luonnonvaloa ja avaruutta. Tämä kaikki piti tietenkin tehdä rakennusbudjettimme puitteissa, ilman turhia neliöitä.








En todellakaan ole tyylitietoinen sisustaja tai yhden tyylin omaksunut tyylitaituri. Tyyli on muuttunut vuosien saatossa, ja varmasti se elää jatkossakin. Toisinaan sattuu erehdyksiäkin, mutta niitä voi välttää käyttämällä harkintaa sisustushankinnoissa. Tykkään monenlaisista tyyleistä, enkä halua sulkea itseltäni mahdollisuutta sisustaa millä tyylillä kulloinkin huvittaa. En myöskään sisusta kotia muita varten, vaan ihan meidän perheen makua ja tarpeita ajatellen. Niin, yritän muistaa, että tässä talossa asuu kolme miespuolista minun lisäkseni, ja heidänkin olisi kiva viihtyä kotona. Siispä sohvatyynyjen määrä on hyvä pitää jotenkin aisoissa.;D







Sinänsä minusta on aika samantekevää, mitä sisustustyyliä kotimme kulloinkin edustaa. Aika monta tärkeämpää asiaa on maailmassa, mutta on kiva toisinaan pysähtyä miettimään, että onko se sisustamisen punainen lanka vielä pysynyt mielessä ja samana, vai olenko eksynyt sivuraiteille...Miten musta tuntuu, että rönsyjä on tainnut tulla tässä vuosien saatossa!

Nyt kun tuo aurinkokin jälleen niin ihanasti paistaa ja saa pölypallerot näkyviin, niin taitaa olla parasta ryhtyä siivouspuuhiin ja imurointiin. Sitä paitsi minähän rakastan toimivia siivousvälineitä ja järjestystä!;D


Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Taina



 

16 kommenttia:

  1. Kiva nähdä välillä kuvia kodista, joka ei ole täynnä tähtiä ja harmaata! Niitä kyllä on löytynyt meiltäkin, mutta ovat vähenemään päin. En enää välitä trendeistä, kuten pari vuotta yritin. Sisustan just ja vain meille. Teillä on oikein kodikasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!:) Tähdistä olen tykännyt minäkin, mutta aika hillitysti.:) Kesällä olisin kyllä ostanut kesähuoneen seinälle isomman tähden Amerikasta, kun siellä reissattiin, mutta kohdalle osui vain pieniä tai vääränvärisiä. Yhdet tähtitabletit mulla kyllä on!;D Kyllähän muoti ja trendit vaikuttaa melkein väkisin, koska se määrää, mitä kaupoissa on myytävänä. Toinen juttu on, jos käyttää kirppareita ja vanhantavarankauppoja, silloin tuskin ihan aallonharjalla mennään. Itse tykkään yhdistellä uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa.:)

      Poista
  2. Koitin tehdä testiä, mutta se oli mulle liian vaikea :). Ei vaan mikään vaihtoehdoista tuntunut omalta ja kuitenkin tiesin jo valmiiksi, että oikea lopputulos olis ollut just toi sama, joka sulle tuli. Sensijaan sain tuloksen, jossa kerrottiin, että mystinen ja värikäs tyyli olis mun ominta. Juu ei :). Valoisaa, vaaleaa ja toimivaa sen olla pitää. Ja mielellään tosiaankin paikka jokaikisille tavaralle. Sehän se just on nyt se punainen lanka, joka täällä tällä hetkellä on hukassa, mutta koko ajan paranemaan päin...

    Ja tosiaan. Ne kolme miestä tarvii täälläkin pitää mielessä :D. Onneksi ne on niin sopeutuvaisia ja onneksi se oma tyyli ei ole se kaikkein romanttisin maalaisromanttinen. Huhhuh. Hirvittää pelkkä ajatus.

    Teillä on kiva koti. Rento ja lämminhenkinen. Ja ne ihmiset on kuitenkin aina se kaikkei tärkein juttu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, et vain ole tajunnut, että kaipaat mystisyyttä ja värejä ympärillesi!;DD Kyllä testit tietää paremmin.:)

      Tässä taas raivasin varmaan tunnin keittiötä...Olisi niin kiva, kun paikat pysyis järjestyksessä, mutta valitettavasti elämä pilaa järjestyksen.:P Kohta meen laittamaan ruokaa, ja se on sitten taas heipat siistille keittiölle, mutta ei luovuteta Annukka! Jatketaan samalla linjalla, ja pidetään mielessä tuo sun viimeinen lause.<3

      Poista
  3. Ihania kuvia kodistanne ❤️Kauniisti sisustat ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina. <3 Tällä kertaa mentiin arkistokuvilla. Jostain syystä mulla on aika paljon kuvia meidän nurkista.;D

      Poista
  4. Hauska testi. Käyn tekemässä. Kivat kuvat olet saanut postaukseen otettua myös. Mun tyyli muuttuu koko ajan. En itsekään tykkää romanttisesta kuvaamaan meidän kotia. Ehkä olen nyt liikkumassa kohti modernimpaa skandinaavista linjaa. Ja oikeastaan tykkään sekoitella eri tyylejä, mielestäni se luo kodikkuutta ja kerroksellisuutta. Mukavaa viikonloppua Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Nämä kuvat ovat tosiaan pomintoja kansioista, jotka tursuilevat kotikuvia.;D Yllättävän kauan sain taas aikaa kulumaan, että löysin mieleisiäni kuvia, ja poikien huoneet ja kodari jäivät postauksen ulkopuolelle, sillä en jaksanut enää selata kuva-arkistoja.:)

      Olen hyvinkin samoilla linjoilla sun kanssa! Sekoittaminen tekee sisustamisesta mielenkiintoisemman ja oikeastaan olisi aikamoinen kauhistus sellainen koti, johon olisi kaikki hankittu kerralla ja uutena! :)

      Poista
  5. Kauniita kuvia! Mun oli myös pakko tehdä testi ja sitä tehdessäni olin hyvin skeptinen lopputuloksen suhteen, sillä sekä kysymykset että etenkin vastausvaihtoehdot olivat kaikki ihan hölmöjä. Tuloksessa oli kuitenkin silti paljonkin perää. :D

    "Unohda tiukka design ja trendipelleily. Kaipaat ympärillesi räsymattoja, kaalikääryleitä ja kaappikellon tikitystä. Haluat, että kotisi on turvallinen saareke, jossa voit rankan päivän jälkeen rentoutua. Arvostat perinteitä ja perhe on sinulle tärkeä asia. Luota tilkkutäkkeihin, räsymattoihin ja lempeisiin kynttilöihin. Materiaalivalintasi on ehdottomasti puu." Aika nappisuoritus. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni! Kyllä testit tietää!:P Mäkin oikeasti ihmettelin, että miten tuli noin osuva vastaus, vaikka vastausvaihtoehdot eivät liipanneet sisutamista.:) Toisaalta noissa sinun ja Pian saamissa vastauksissa on myös sellaista, joka sopisi itseeni.:D

      Poista
  6. Kotinne on ihastuttava - tuo makuuhuoneen (?) tapetti näyttää ihanalta!

    Pakko oli käydä tekemässä tuo testi... Tuloksena: "Viihdyt pehmeiden kankaiden ja luonnonmateriaalien keskellä. Rakastat pitsiä, valkoisia lakanoita ja kauniita yksityiskohtia sisustuksessasi. Pidät kirpputoreista ja teet sieltä usein löytöjä. Olet todennäköisesti melkoinen esteetikko, joka uppoutuu runotytön tavoin kirjojen pariin vapaahetkinään.
    Luota vaaleisiin sävyihin ja panosta pehmeään sänkyyn"
    Hmmm... ei pitsiä minulle ei - ja vaaleat sävyt meillä eivät kyllä ole pääosassa... eivät ainakaan tällä hetkellä... Mutta testi oli hauska!

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Tapetti on Borås tapettettien valikoimista. Sitä ei taida juuri samalla kuosilla olla enää valikoimissa, mutta hyvin samantaisena kuitenkin.:)

      Minusta tuossa sun saamassa vastauksessa on paljon sellaista, mistä tykkään. Taidankin olla aika kaikkiruokainen, mitä tulee sisustamiseen.:D

      Poista
  7. Teillä on ihanan kaunista ja harmonista! Ihania kuvia. Piti käydä heti tekemässä tuo testi ja tulokseksi tuli tuo sama kuin sinullakin, kuinkas muuten ;) Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Heh, olipa yllättävä tulos!;D Aurinkoa länsirannikolle!<3

      Poista
  8. Kotisi on ihanan rauhallinen, kaunis ja tuntuu, että asiat on tarkkaan mietitty. Kuvia on aina ilo ihailla. :) Testi pitää muuten käydä tekemässä - saa nähdä mitä saan vastaukseksi!

    Itse muuten sain aikaan sisustuspostauksen - tai ainakin melkein. :) Vielä on matkaa siihen varsinaiseen sisustuspostaukseen, mutta kauniin 1920-luvun liinavaatekaapin sain kuitenkin kuviin. :)

    Ihanaa alkavaa viikkoa! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria!<3 En mä tiedä, olenko aina niin tarkkaan miettinyt tai suunnitellut tätä sisustusta, toisinaan tulee huteja, mutta mitä pienistä.;D Kävin sun upeaa kaappiasi ihailemassa ja samalla osallistuin myös suklaiden arvontaan.:)
      Kivaa viikkoa Luomulaaksoon!

      Poista